Sufletul calculatorului

by - vineri, noiembrie 06, 2015

  • Tipul piesei de teatru: Un fel de comedie
  • Locul si data desfasurarii: Carcasa PC, 2015
  • Personaje: 
  • Procesorul alias Intel 
  • Hard Disk-ul alias Barracuda
  • Placa de baza alias Asus Pro Gamming
  • Sursa de alimentare Fotron
  • In rol secundar: Fanel, luptatorul secolului, spaima satelor si a clanurilor de gamming, utilizatorul calculatorului  


Actul 1

(Fanel si-a reprogramat ceasul. Si-a dat ora inapoi cu cateva ore bune ca sa fie sigur ca mai are timp sa se antreneze pentru competitia ce urmeaza, Ultima data avea o sursa ceva mai veche dar uitase cat de fragila devenise asa ca a introdus un nou membru in familie: Fortron. Colegii proaspat veniti si ei in calculator, nu prea sunt incantati de modestia sursei si vor sa-i arate cine conduce cu adevarat imperiul. Ceea ce ei nu au realizat inca, este faptul ca o sursa e vitala si ca viata lor depinde de functionarea acesteia).

Procesorul: -Uite-o ba si pe asta! Dar ce faci scumpete? Te tine de-o competitie(Intel rade)? Vrrr, vrr.
Sursa: -Dar vai, buna si voua! Ce sunteti asa tafnosi? Vi s-a dat apa la moara? 
Barracuda: -Bai, da ce tupeu are asta mica! Te vad eu dupa doua vreo doua saptamani cucoana! O sa apuci numa sa sfarai ca un peste pe gratar. In cel mai bun caz te alinta Fanel cu o supradoza de gamming.
Sursa: -Da voi stiti doar sa va plangeti? Sunteti in regatul meu. Ati face bine sa va potoliti.
Placa de baza: -Ai face bine sa te inveti cu ideea. Aproape ca le-au ars "creierii" de la ultimul meci. Sa-i fi vazut cum vibrau (rade ironic)!
Sursa: -Am muschi puternici cat sa va tin pe toti! Ori facem sport de performanta impreuna, ori ne revedem la fabrica de reciclare.
Barracuda: -Baaai! Ne tradezi papusel? Poate vrei sa-ti arat eu sport cand iti cauta inlocuitor pe MarketOnline. Pe asta de unde crezi ca a pescuit-o? M-a inebunit doua ore. Mai de graba juca Fifa.
Sursa: -Gelos cumva? Sa incercam un Shut down?
Procesorul: -Ia terminati voi fotosinteza ca se apropie ora. Fanica e cam turbat de-o perioada. Is tare curios de ceea ce faci tu, sursa.
Sursa: - Cum, nu stii, blegule? Ajut sa va miscati voi cu talent, ca de ceva vreme de cand nu ati mai functionat vad ca v-au aparut si riduri. Va transformati in mosnegi.

Actul 2

(S-au cunoscut si au inteles cat de cat ca nu-i de joaca in ceea ce priveste componentele unui calculator. Barracuda stie care-i treaba cu adevarat asa ca incearca sa mai calmeze atmosfera in jur ca alta sursa nu-i si fara ea toate componentele nu ar mai functiona. 
Se apropie ora campionatului si toti is prinsi de zor cu treaba. Sursa e linistita, insa restul colegilor par a fi putin invidiosi ca nu e la fel de solicitata).

Sursa: -Colindam, colindam curentul, de la placa de baza la component. Colindam, colindam curentul, sa rulam ca la TV!
Hardul: -Dar ce veselie pe tine mai fato! Chiar crezi tu ca treaba merge ca-n filme? (aaah, ahh, curentul tau ... si forta mamei tale si ventilatorul inventatorului...)
Sursa: -Tot ce se poate. Vad totusi ca facem o treaba buna impreuna. Dar tu de ce te strambi pe sub mustata?
Hardul: -I s-au aprins degetele lui Fanel. Mai am putin si-o sa fredonez "Cum sa ajungi la doua saptamani ca la doi ani, cu barba si fara disc". Ah...mi se benocleaza pupilele. Abia daca mai pot citi..tang, tang, tang...
Procesorul: -Piiiuuu, piiiuuu! Fratilor, mai am putin si dau eroare si Fanel nici n-a inceput meciul.

(Fanel: -Asa, asa! Ah, ah! Ha ha! In sfarsit o sa castig meciul ala! Le arat eu cu cine se pun! Va fac praf in maxim 2 ore. Buna investitie. Dupa victorie mai vad eu ce oferte componente mai gasesc in magazinul MrketOnline.ro ca sa fie PC-ul asta de 10 ori mai bun. Sa sarbatorim de pe acum! )


Actul 3

Sursa: -Baieti cum merge treaba? Nu renuntati, putem invinge!
Placa de baza: -Inca mai ai energie? Ma termina astia! Ma frige tot spatele!
Procesorul: -Imi pare rau madam! Crede-ma, nu ai vrea sa fii in locul meu!
Hardul: -Baaaaa! Da mai fredoneaza jocul asta mult? Inca nu s-a invatat minte ca are nevoie de o memorie RAM si mai mare?
Sursa: -Nu cred ca-i pasa prea tare. Nu l-ai auzit? Vrea doar sa fie invingator. De aia is si eu aici si voi si vor mai urma. Acu intelegeti ca n-am cum sa va afectez negativ si ca vreau sa facem doar ceea ce ne-a fost scris?
Placa de baza: -E tare trist ce ne-a fost scris!
Hardul: -Ma, trebuie sa recunosc, daca nu era sursa, sforaiam noi mult si bine cu praf pe coaste iar Fanel devenea partener in reclamele la internet. Devenea campion pe sate la criza si maestru la nervi, pe pozitia numarul 1 la dat cu capul de pereti. Asa sunt copiii disperati fara viata, dotati cu baxuri de Coca Cola si saci de chipsuri.
Procesorul: -Ha, ha! 
Placa de baza: - Eu cred ca viata e frumoasa asa cum e. Nu mai de graba ii uram bun venit sursei in grup?
Procesorul: -Sa zicem ca depindem cumva de ea (cu putina gelozie in suflet). Daca nu ne mai tateaza de parca ar fi o printesa, nu am nici-o problema.
Sursa: -Dar sunt o printesa! Conduc imperiul calculatoarelor. Ai vazut din ce clasa rafinata de surse FSP fac parte? Ce putere, ce talent, ce calitate!
Procesorul: -Hai baieti! Gata cu fotosinteza! La treaba toata lumea).

(Si apoi componentele s-au imprietenit si au inceput sa ruleze cu mai multa placere. Important e ca si Fanel si componentele au inteles ca viata fara sursa nu ar fi posibila si ca viata lor este strans conditionata de aceasta. 
In timp ce se tragea cortina, se auzea pe fundal un sunet ragusit:

Procesorul: -Ajutoooor! A iesit pe locul 1!
Hardul: -Ajutooor! Asta vrea si in liga campionilor mondiali! )

Concluzia: 
  1. Pentru o viata sanatoasa consumati maxim trei ore de calculator pe zi. 
  2. Consumul excesiv de internet si jocuri online dauneaza grav sanatatii. 
  3. Daca apar manifestari neplacute ale calculatorului, adresati-va unui specialist.

Articol scris pentru SuperBlog 2015




You May Also Like

1 comments