Casa visurilor mele: Mit sau realitate?

by - miercuri, noiembrie 02, 2016

Reintorcandu-ma in perioada copilariei, constat ca am fost un copil foarte special, acea persoana care si pana in zilele de azi a trait cele mai natrusnice experiente si are cele mai neobisnuite dorinte.
Mereu m-au captivat acele lucruri ce tind spre neobisnuit, deosebit, cele mai ciudate inovatii, care se dovedesc a fi cele mai bune alegeri personale.
Nu ar fi de mirare ca si casa visurilor mele sa aiba la baza un proiect de casa mai special. Insa nimic nu este imposibil cu vointa si instructiune tehnica dedicata. Nimeni nu este perfect, iar gandirea oamenilor de rand se pretinde a fi departe de mentalitatile unor rare genii. Ce-ti recomand eu tie, drag cititor, este sa nu te abati niciodata de la visurile tale, oricat de imposibila ar parea realizarea lor.

Cu pasi marunti visez sa-mi schimb viata: sa ma stabilesc la casa mea, sa intemeiez o familie frumoasa si numeroasa, sa am multi copii care sa-mi inveseleasca clipele la batranete. Punctul cel mai culminant din toate aceste dorinte si visul cel mai maret, este acela de a construi casa visurilor mele.

Cum arata casa visurilor mele. Cum ar trebui conceputa.

Locul meu de vis ar putea fi casuta din copac a copilariei sau poate cabana bunicii din padure. Dar conceptul de viitor pentru mine reprezinta ceva neobisnuit si in opinia mea, splendid: casa scoica.
Eu ma vad locuind in casa tip scoica, de tip vila cu forme neregulate, decor din marmura si sticla, intr-o zona pasnica, de preferat plina cu verdeata si copaci de diferite feluri, o casa mare si perfecta pentru o familie numeroasa. In atingerea telului meu, trebuie totusi sa tin cont de anumite aspecte: tipul terenului, proprietatile acestuia, materialele utilizate, etc.

Sursa: littlethings.com

De aceea orice concept nou de casa se face pe baza unor proiecte de casa autorizate de catre o firma competenta. In cadrul constructiei se va tine cont de incadrarea cadastrala a terenului, modul de folosinta precedent al terenului si pentru eficacitatea proiectului, se va realiza o alegere eficienta a materialelor de constructie. Sunt multe aspecte tehnice de care ar trebui sa tinem cont. Dar in loc sa-mi bat capul cu ele si sa-mi uit planurile, prefer sa las optimizarea proiectelor de casa in mana specialistilor AIA Proiect. Specialistii pot realiza constructia visurilor mele, fara investitii usturatoare, asta pentru ca proiectele sunt gandite minutios pentru a preveni viitoarele daune si pentru a ne bucura pe deplin de caminul pe care ni l-am dorit.

Va corespunde proiectul de casa scoica cu visurile mele?

Daca renumita constructie va fi realizata pe un teren ce nu prezinta riscuri naturale de poluare (alunecari de teren, inundatii, etc.), iar terenul nu a fost exploatat pentru cresterea culturilor si animalelor, cred ca voi beneficia de un viitor mai linistit pentru siguranta viitoarei familii.
M-am gandit la un concept feeric, un proiect de casa insotit de elemente ecologice, pe baza caruia interiorul sa fie realizat din placi de marmura, instalatie cu apa provenita din izvor, apa calda obtinuta prin intermediul unor panouri solare, etc. Mereu mi-am dorit in serile de vara sa pot petrece serile pe acoperisul verde al casei, pe care sa plantez diferite plante, arbusti de talie mica si coronite cataratoare cu flori. De ce nu ar deveni un vis realitate?

Sursa: Casadex.ro

Nu trebuie sa-mi lipseasca un living imens, cu semineu, unde sa ne adunam la o cana de ceai sau de vin fiert, si sa depanam amintiri din copilarie, alaturi de intreaga familie. Sistemul de incalzire al camerelor ar putea fi realiat din sobe cu peleti, iar decorul din imbinari lemn si marmura, coverturi din blana artificiala, totul pentru o locuinta cat mai deosebita, ecologica si moderna.
Pentru mine casa scoica este un vis maret, ceva neobisnuit si special, un proiect a caror costuri pot fi stimate eficient de specialistii care vor alcatui documentatia tehnica si planul cadastral. Aici vor interveni cei de la AIA Proiect, care se ocupa de conceperea casei de vis, si pot realiza pas cu pas un proiect tehnic complet.


Si sunt convinsa ca la nunta mea, nu va lipsi mica petrecere in care voi dansa si ma voi bucura pe deplin in casa visurilor mele. Si asta pentru ca proiectele puse in practica eficient si derulate de catre marii lideri in domeniul de constructii al caselor de viitor, sunt locurile unde vor trai copiii nostri, locuri unde ne place sa petrecem timpul liber si locurile la care trebuie sa visam intotdeauna in momentele de cumpana: acasa.

Articol scris pentru SuperBlog 2016.

You May Also Like

0 comments