Gradina, gradina mea, cine-i cea mai frumoasa din tinut?

by - joi, aprilie 02, 2015

Gradina, caminul sufletului nostru unde legumele, fructele, pomii si florile se intrec in maiestria lor. De la cele mai bogate coroane la cei mai perfecti boboci si de la cele mai zemoase la cele mai savuroase bunatati, mereu proaspete si pline de viata, asa cum doar o gradina stie sa pasttreze acea nota de farmec aparte.
Stiai ca gradina ta vorbeste? Stiai ca ea este vie asemeni noua, ca ne asculta? Uneori se bucura, alteori e trista.
Atitudinea ei si felul in care ea se simte este usor observabil pentru o persoana iubitoare de o gradina complexa, cu pomi, flori si legume, dar si de cei care sunt axati doar pe o parte din acestea. Fericirea sau tristetea reiese din modul in care noi avem grija de ea. Asemeni noua si ea are nevoie de hrana, de iubire neconditionata, de sprijin si de protectie. Odata ce ea primeste aceste lucruri intr-o maniera cat mai potrivita, ea iti va raspunde la fel prin roadele sale.


Am descoperit Gardenpedia, o lume speciala dedicata gradinii mele si gradinii tale. Aceasta lume nu este limitata si intocmai datorita faptului ca in gradina ta totul este nemuritor, te ajuta sa-ti usurezi munca si sa ai mai mult timp sa te bucuri de maiestria roadelor sale.
Am gasit aici un produs senzational extrem de util: Plasa anti-insecte Mosquito plus. De ce intocmai aceasta? La ce este utila?

Pana te dezmeticesti un pic si iti faci o idee asupra a ceea ce mai ai nevoie sa adaugi pe lista de cumparaturi pentru gradina ta, mai ales acum ca ti-am pus la dispozitie aceast frumos magazin online, o sa-ti povestesc de ce ar trebui sa nu-ti lipseasca acest produs de pe lista.
Care este lucrul cel mai grav care dauneaza gradinii tale? Eu cred ca daunatorii sunt cei care par a nu se mai satura de aroma roadelor, furandu-le din farmec pe zi ce trece, mai ales in anotimpul calduros. Adevarat, exista solutii, acele pesticide de diferite tipuri, atat pentru flori cat si pentru legume sau pomi. Insa te-ai gandit vreodata ca aceasta alegere nu este intocmai un lucru cu influente pozitive?
Pesticidele sunt alcatuite din substante acide, puternice, care dupa diferite teste si a utilizarii repetate ajung sa afecteze planta. Este exact acelas lucru cu organismul uman atunci cand se imbolnaveste. Prima reactie a noastra este sa luam diferite pastile pana cea potrivita isi va face efectul si in cele mai drastice cazuri apelam la doctor, unde nu va face altceva decat sa ne ofere alte tratamente. Insa cat de bine ne face acest lucru? Afectiunea este tratata pe moment insa in acelas timp se slabeste imunitatea organismului si la un moment dat nu mai raspunde la aceleasi remedii. Acelas lucru este valabil si cu gradina. De aceea trebuie sa o iubim si sa o ingrijim din tot sufletul.
Aceasta plasa este realizata din polipropilena, un compus plastic ce intra in alcatuirea mai multor produse, cu rezistenta la temperaturi cuprinse intre 0 si 150 grade Celsius.
O poti utiliza la decorarea casei, respectiv la geamuri, usi, la imprejmuirea unor zone ce necesita protectie impotriva insectelor zburatoare si nu numai, fiind alcatuita din materialul ce nu permite infiltrarea acestora, indiferent de dimensiunea pe care o au.



De ce sa nu fii inventiv alegand o astfel de metoda de combatere si solutionare a unei probleme? Cu siguranta gradina va fi mai fericita si tu te vei bucura ceva mai mult de liniste.
 Povestea abia a inceput sa prinda viata si asteapta sa fie imortalizata. Tu ce astepti? Ce ai mai descoperit frumos si util la Gardenpedia?


You May Also Like

0 comments