Putere de la apa

Apa, un aliment esential pentru organismele de pe planeta. Cum bine se stie, fara apa nu ar exista viata.

Scurta introducere

Apa ajuta la desfasurarea proceselor tuturor organismelor: plante, animale si om. De asemenea este singura ce poate fi gasita in cele trei stari de agregare: solida, lichida si gazoasa.
Totodata un lucru mai putin cunoscut de catre populatie este faptul ca apa are memorie.
Conform unor statistici realizate de catre cercetatorii americani, inca din cele mai vechi timpuri, apa are un anumit comportament si detine anumite insusiri in functie de locul de amplasare, modalitatea de consum, caracteristicile emotionale ale persoanelor in momentul in care consuma apa.
De recomandat pentru populatie este ca apa sa se consume cu inghitituri mici si sa-i multumeasca pentru energia si hidratarea necesara, pe care aceasta ne-o ofera.


Aceste informatii le-am deprins din cadrul unui curs de chimie, sub indrumarea unei profesoare ce a predat mai mult in State. Totodata prin intermediul documentarului prezentat de catre doamna profesoara am mai aflat ca unii oameni au fost afectati de catre consumul de apa.
 Supusa la analiza, apa consumata de localnici intrunea caracteristicile necesare de consum: ph, continut de saruri si minerale, etc. In schimb, din cercetarile si marturisirile oamenilor s-a aflat faptul ca apa era tinuta intr-o incapere a caror consumatori traiau diferite senzatii emotionale, apa captand aceste emotii si actionand benefic sau facandu-le rau. La asta face referire notiunea de "memorie a apei".

Desigur, desi pare o informatie destul de fantastica, oamenii de stiinta au demonstrat veridicitatea acestor intamplari.
Fiind cel mai important lucru pentru existenta noastra, caracteristicile apei trebuie sa fie atent monitorizate in functie de industria sau modul in care se foloseste.

Totodata nu degeaba se recomanda populatiei minimul 2l de lichide pe zi. Apa este cel mai utilizat aliment si lichid. Aceasta este utilizata in majoritatea proceselor pe care organismul le desfasoara, asigurandu-i sanatatea, energia si hidratarea corespunzatoare asa cum mentionam si anterior.

Apa, o minune cereasca

Durata de viata a unui organism in lipsa apei este de pana la maxim 6 zile. As rezista fara orice: fara internet, fara tehnologie, insa fara hrana si mai ales apa, nu cred ca as rezista mai mult de 2-3 zile.
Apa imi este la indemana in orice moment al zilei insa trebuie sa va marturisesc o intamplare cand apa m-a ajutat extrem de mult si m-a facut sa-mi dau seama cat de importanta este existenta ei.

Eram la facultate, intr-o zi de duminica, ma intorceam ca de obicei la camin unde locuiesc ca de fiecare data pe durata anului universitar.
Fiind singura in camera in momentul in care am ajuns, am observat ca nu este apa. Am zis ca probail e ceva pe camin si ca se va remedia curand.
De fapt si de drept intregul Municipiu Bacau a ramas fara apa 3 zile la rand. Va imaginati cum e sa nu ai apa deloc?
Norocul nostru, al locuitorilor, a fost faptul ca exista de asemenea apa imbuteliata. Sfatul meu este sa economisiti apa si sa o pretuiti, caci doar in astfel de momente ne dam seama cat de valoroasa cu adevarat e .

Apa imi da putere in orice moment al zilei, mai ales dupa o zi indelungata pe drumuri (facultate, preluare de colete, munca fizica si intelectuala) si activitati.
Atunci cand temperaturile ridicate ma coplesesc, atunci cand anumite zone ale corpului dau semne ca ar avea probleme, o singura inghitutura de apa imi ofera energia si doza de sanatate de care am nevoie pretutindeni.

 Consumand un volum mai ridicat de apa pot evita starile de rau si sa ma bucur de fiecare oportunitate, de fiecare traire si de orice lucru pe care viata mi-l pune la cale. Si tot apa imi este alaturi si ma ajuta in prepararea cafelei pe care o savurez cu multa placere in fiecare dimineata si intregul sortiment de alimente pe care le gatesc si le asez pe masa, urmand sa le consum impreuna cu cei drag pe tot parcursul zilei,

La Fantana stie cat de benefica si importanta este apa si ne indeamna prin noua selectie de clipuri sa mai bem si noi niste apa. Chiar daca ne face o deosebita placere sa consumam sucuri si alte bauturi ce contin o cantitate de apa, nimic nu se compara cu apa pura, proaspata, de fantana, de izvor, de la chiuveta sau imbuteliata, care isi pastreaza caracteristicile necesare noua.



In ce situatie importanta ti-a dat apa putere? Cum ar fi viata ta fara apa?

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare