Cum ii invatam pe copii valoarea banilor?

by - vineri, iulie 01, 2016


Parintii au de facut mereu fel si fel de cheltuieli. Uneori ei nu mai fac fata cheltuielilor si apeleaza la Telecredit pentru un imprumut rapid si sigur. Daca si tu treci prin situatii mai neplacute din punct de vedere financiar, la Telecredit poti lua usor un credit cu buletinul. Toate procedurile necesare se fac online si intri rapid in posesia banilor.
Ca parinte, trebuie sa ii explici si celui mic care este valoarea banilor. De multe ori, parintii neglijeaza acest aspect, ceea ce nu e tocmai indicat.
In primul rand, trebuie sa-i spui inca de la inceput de unde vin banii. Explica-i faptul ca parintii trebuie sa se trezeasca dimineata si sa munceasca din greu toata ziua pentru a face bani, fapt pentru care ei trebuie cheltuiti in mod cumpatat. Copilul trebuie invatat inca de mic faptul ca banii nu cad din cer, fara sa fac nimic pentru ei.
Ca parinte, invata-l pe cel mic si cat de mult costa unele lucruri. Astfel il vei face sa inteleaga faptul ca sunt jucarii pe care nu ti le permiti sa le cumperi. Gaseste o cale potrivita pentru a face acest lucru. Chiar daca la inceput va fi mai greu, cu timpul cel mic va intelege si va creste cu o notiune a banilor foarte bine stabilita.
Pe langa faptul ca ii faci cadou anumite jucarii, da-i ocazia sa si le cumpere chiar el. Pune-l sa faca anumite lucruri potrivite cu varsta lui, dupa care rasplateste-l financiar. Si nu, nu ma refer la teme sau lucruri legate de scoala, ci mici activitati din gospodarie. Astfel copilul va intelege ca muncind va castiga bani si ii va fi de folos pe viitor. In plus, va invata si sa economiseasca bani. Daca de exemplu vrea sa isi cumpere o jucarie care costa mai mult, va trebui sa faca mai multe activitati si sa pastreze banii pana aduna mai multi.
 Nu e deloc simplu sa fii parinte si sa iti inveti copilul sa faca aceste lucruri, insa, pe viitor ii vor fi de mare folos. In plus, tie ca parinte iti va fi mai usor, deoarece copilul tau va invata ca jucariile mult dorite nu se pot obtine batand din picioare si plangand prin magazine.
Daca esti parinte si mai stii si alte metode prin care copiii pot fi invatati care este valoarea reala a banilor, asteptam indemnurile tale in sectiunea de comentarii.

You May Also Like

0 comments