Arta e un lux sau luxul e o arta?







În fața mea mereu arta va fi cu siguranță deasupra luxului.De ce?
 Dacă stăm și ne gândim,luxul poate cu ușurință să vina de oriunde însă,artist nu este oricine.În plus a fi artist înseamnă a-ți asuma o mare răspundere față de noi înșine,față de publicul căruia ne adresăm.Este cu adevărat o provocare pentru cei care își doresc cu adevărat să devină artiști.
Pentru a deveni un artist este nevoie de multă perseverență,de mult suflet,de multă pasiune.Adevăratul artist știe cum să Ie dea culoare personajelor,cum să le contureze în așa fel încât să transpună realitatea peste ficțiune respectând desigur anumite reguli,dar și să captiveze publicul încă de la primele cuvinte.Luxul însă se pierde printre diamante și perle,printre case goale,care își pierd cu timpul trăsăturile deosebite. De altfel,luxul ți-l poți permite perseverând în arte,șlefuindu-le încontinuu.Oricum în mod clar,pentru adevăratul artist niciodată nu o să conteze nici luxul,nici mâncarea din farfurie,nici locul în care doarme,ci demersul operelor sale,felul în care publicul reacționează la receptarea mesajului.
 Desigur,într-o lume de artiști,consider că monotonia nu ar trebui să existe niciodată.Astfel,între aceștia,ar fi în permanență o competiție din punct de vedere artistic dar și atunci când vine vorba de lux,o data cu creșterea recunoașterii,profitul cu siguranță de cele mai multe ori crește,astfel cel interesant de viață, luxoasă din lumea de artiști,va avea ceea ce își dorește. 

 Însă un lucru este cert:niciodată artistul adevărat nu va fi pasionat de lux ci de valorile pe care acesta le face cunoscute la o scară largă.
 Pentru mine luxul nu are valoare.Ce rost să am parte de lux când nu pot deține o minte înțeleaptă care să mă îndrume prin forțe proprii pe o cale a succesului?Ce satisfacție mai am eu că om,care am o condiție ce-mi permite să cunosc,să disting între bine și rău? Ce rost are să trăiești într-o lume cu concepții greșite dacă nu le poți arată,explică,schimba? 
 Eu consider că e de prisos să trăiești o viață când deții niște condiții minime,fără a munci din greu să simți că te chinui să înlături otravă societății și să savurezi victoriile modest.Pentru mine luxul este egal cu 0,arta însă nu poate fi definită ca valoare.Atâta timp cât este stimă față de propria persoană,niciodată nu trebuie să rămâi la ceea ce ai.Trebuie să continui să perseverezi să te ridici la niște standarde.Și totuși,nimeni nu poate face acest lucru mai bine decât un artist,nimeni nu poate analiză universul mai bine decât el,nimeni nu poate fi mai înflăcărat și mai hotărât în ceea ce face.
 Elegantine promovează societatea modestă care de-a lungul vieții a reușit să se facă marcată lăsând la o parte luxul de care putea să dispună în favoarea unei vieți noi pline de cultură,de civilizație,de tradiție.
  Pentru Spring SuperBlog 2013
 

Comentarii

Postări populare