Viață nouă pentru becuri vechi

by - marți, aprilie 09, 2013




Aș dori să creez un apel către societatea SMIRODAVA SA ROMAN cu adresa str. B-dul Republicii nr.123-125, Roman,jud. Neamț, care are ca obiect de activitate producerea și vânzarea tricotajelor în România și pe piețele externe.

Totalitatea produselor care se creează sunt fire de cea mai bună calitate de origine românească sau importate din UE, atât fire din bumbac, lâna etc. Este foarte important să subliniem acest fapt,importanța becurilor,căci în cadrul fabricii sunt enorm de multe becuri la fiecare sector(tricotaje,spălătorie,confecții)care fără funcționarea acestora,supravegherea atentă și derularea proceselor muncii ar fi practic imposibilă sau posibilă dar cu un rezultat mai redus decât cel propus inițial.

  Becurile sunt din mercur și metale dure, cu un un termen de viață lung, care prin aruncarea acestora pe un câmp pustiu acestea ar putea să dispară în zeci sau chiar sute de ani.Prin urmare cum ar fi ca firma Smirodava SA Roman să arunce la întâmplare toate aceste zeci de becuri din cadrul firmei?Deloc plăcut nu?În primul rând analizând acest aspect din prisma multitudinii de becuri ce se află în cadrul companiei, apoi aspectul care lasă gust amar pentru oricine dar și resturile de metale periculoase ce rămân în urmă în timpul degradării acestora și care ajung în sol,fapt ce duce la o poluare în masă și care reduce viața fiecăruia dintre noi și a generațiilor următoare.

Romania se afla pe ultimul loc in Uniunea Europeana in ceea ce priveste gestionarea deseurilor si exista obligatii europene pe care daca nu incepem sa le indeplinim, suntem pasibili de amenzi, asa cunoscuta “procedura de infringement”
.
Recolamp este o asociație non-profit fondată în septembrie 2007 de Philis România, General Electric și Osram România. 
 În prezent ea are 145 de participanți care vând pe piață din România echipamente de iluminat: becuri, neoane, corpuri de iluminat, etc. De-a lungul celor cinci ani de activitate, Recolamp a construit o infrastructură de colectare națională. Au fost încheiate protocoale de colaborare cu peste 8.500 de puncte de colectare din toată țara. Acestea sunt companii sau instituții publice care generează deșeuri de surse de lumina (becuri, neoane) din activitatea proprie (platforme industriale, clădiri de birouri, termocentrale, fabrici, spitale, penitenciare, clădiri în care își desfășoară activitatea ministere, școli, magazine mari și mici etc.) 
Prin urmare,invit această companie la reciclare,să sprijine viața becurilor, să le ofere șansa că dintr-un bec ars să se creeze alte două, asigurând o viață îndelungată și în permanență, fără a mai fi necesară exploatarea din diferite zone pentru acele metale de care avem nevoie la crearea acestora, fără a mai fi nevoiți să dăm bani pentru procesele pentru colectarea și realizarea unor becuri noi.În plus, fiecare sumă din bugetul nostru care ajunge la stat și este utilizată în monitorizarea și ajutorul pentru o lume sub control ,va putea fi folosită pentru alte lucruri, precum salvarea copiilor foarte bolnavi, sau șansa unora la o educație, fapt ce pe mulți traumatizează, având în vedere că acei copii ar putea fi chiar ai noștri.
 Este un nou început pentru o societate modernă și sănătoasă, dar în primul rând este un pas nou pentru noi,pentru viitorul generațiilor urmatoare,pentru sufletul nostru.

You May Also Like

0 comments