Alimentatie sanatoasa

by - luni, mai 20, 2013



Încă din vremurile străvechi, cele mai sănătoase alimente au fost şi sunt considerate legumele şi fructele.
Legumele şi fructele au proprietăţi uimitoare asupra organismului şi pe lângă faptul că îmbunătăţesc anumite funcţii din corp, acestea ajută la tratarea şi prevenirea unor boli fregvente în ziua de astăzi.
Avocado, un fruct pe atât de gustos, tot atât de benefic. Alimentaţia copilului nostru ar putea fi alcătuită doar din mese bazate pe avocado, datorită proprietăţilor sale şi a compuşilor săi.
Kiwi
Are de două ori mai mult Vitamina C ca portocalele. Ajută la dezvoltarea şi menţinerea sănătăţîi oaselor, cartilagilor, dinţilor şi gingiilor. Scade nivelul trigliceridelor din sânge. Prin urmare, asigură o bună circulaţie şi funcţionare a circuitului sângelui în corp.
Digestia este unul din cele mai importante procese ale organismului uman. Aceasta poate fi influenţată pozitiv datorită enzimelor pe care aceasta le conţine. Pe lângă acest fapt, creşte imunitatea organismului, are efecte anti-imflamatorii şi ajută lasănătatea pielii.
Cea mai urâtă boală şi fregventa din păcate în acesta perioadă este cancerul. Poate fi evitată formarea celulelor cancerigene şi a cheagurilor de sânge prin consumul de...ananas. Surprinzător nu? Pe lângă acest lucru, ananasul ajută şi la vindecarea rănilor. De asemenea şi gustoasa zmeură are aceleas proprietăţi ca şi ananasul.
Şi dacă de când suntem mici suntem învăţaţi cu fructele crescute de bunici în copaci, trebuie să ştiţi că perele sunt foarte importante. Fibrele solubile existente în pere, previn constipaţia, nivelul colesterolului din sânge şi bolile de inimă.
Nu în ultimul rând, doresc să va aduc la cunoştinţă că afinele sunt un remediu excelent pentru prevenirea Alzheimerului iar pepenele este extraordinar pentru cura de slăbire dar şi pentru eliminarea pietrelor la rinichi.
Prin urmare, vă invit să vă realizaţi o alimentaţie cât mai sănătoasă şi să aveţi grijă de sănătatea dumneavoastră. Sănătate de fier!

You May Also Like

0 comments