“BRAINS, NOT LOOKS”

by - marți, iunie 25, 2013

Luca este un nou angajat al unei companii care are nevoie de un blogger pentru un job de o luna de zile, plătitîn cadrul căruia angajatul  promoveze tot ceea ce înseamnă media. Pentru acest lucru, Luca îşi va alege cu ajutorul Blogal Initiative, omul potrivit. Şi pentru a putea descoperi bloggerul potrivit, a fost iniţiată campania “BRAINS, NOT LOOKS”În cadrul acestei campanii, fiecare blogger trebuie  îşi justifice motivele pentru care merită acest loc de muncă, ceea ce va urmă  fac şi eu. Presupun  luca lucrează ca agent de vânzări într-o companie care promovează inteligenţa, efortul, competenţele unei persoane, noile descoperiri şi creaţii ale oamenilor. 
În primul rând, o meserie de viitor are la bază cunoştinţe, pasiune şi devotament. Locul de muncă se potriveşte ca o mănuşă persoanei care îl priveşte ca o plăcerecare realizează munca cu multă pasiune. Însă, nu toţi sunt aşa şi nu toţi oamenii sunt angajaţi după potenţialul acestora, ci după...aspect. O vorbă înţeleaptă spune " Haina nu face pe om" şi are perfectă dreptate. La un interviu consider  omul trebuie  îşi arate potenţialul sau intelectual,  fie axat pe învăţare, pe cunoaştere, fapt ce duce în primul rând la îmbogăţirea proprii culturi şi apoi la bucuria sufletului. Fizicul în timp se deteriorează şi nu mai are valoare. 
Eu sunt înflăcărată după dreptate, sunt comunicativă şi lupt până în pânzele albe pentru a-mi atinge ţelurileatâta timp cât acţiunile mele nu îi afectează pe ceilalţiSunt dornică învăţ noi lucruri,  cunosc noi persoane,  simt cu sudoarea frunţii eforturile care le depun pentru a-mi însuşi nişte lucruri. 
În fond, dacă este  o luăm şi invers "LOOKS, NOT BRAINS", funcţionează oare? Eu nu sunt de acord cu asta. Fiecare materie din jurul nostru este creată, este muncită. Cineva şi-a depus eforturile pentru a creea şi a ne pune la dispoziţie toate aceste utilităţitimp în care cei axaţi pe aspect nu ne-au lăsat nimic. Şi  dau şi un exemplu: un fizic foarte atrăgătorîngrijit, foarte dotat, ajunge pe Lună şi nu dispune de nimic doar de propria persoană. Ei bine pentru a ajunge pe Pământ are nevoie  muncească se gândească cum foloseşte materia din jurul sauÎnsădacă toată viaţă a mers doar pe importanta fizicului, atunci de unde va şti el ce  construiascădin ce materiale, în ce cantităţi pentru a ajunge teafăr înapoi acasă? De unde va şti acesta  distingă materialele radioactive de restul, de unde va şti cum  se protejeze cum  supravieţuiască sau ce fel de mesaje de ajutor  trimită şi cum? Practic acel om nu are nici-o şansă dacă în urma sa nu este o altă persoanăSe poate pierde în spaţiu şi clar acest lucru duce la cele mai negative lucruri. 
Prin urmare personalitatea noastra, gândirea şi dorinţele noastre sunt cheia, nu aspectul. 
Eu cred în profesie, în dorinţa de a munci, de a depune efortul, de a simţi  muncesc. Nu vreau  fiu un vierme al societăţii care stă şi aşteaptă totul de-a gatacare este sărac în cunoştinţe, plin de mândrie. Nu vreau  ocup locul în spaţiu şi timp atâta timp cât sunt o inutilă. Nu pot sta ca un parazit atâta timp cât ştiu  nu sufăr de nici-un defectcare   oprească  muncesc,  îmi câştig existenţa învăţ şi în acelaş timp prin muncă  simt  Pământul are nevoie sau va avea nevoie de mine la un moment dat. Nu am un fizic perfect şi nu  interesează acest lucru, eu vreau  îmi arăt competenţele nu  îmi afişez aparienţele. Vreau  dovedesc lumii şi mie însumi  doar prin muncă ajungi un om demn de o societate, demn de a trăi şi de a ocupa locul pe acest Pământ.

You May Also Like

2 comments

  1. Imi place ceea ce face Luca, in viata nu aspectul conteaza, conteaza cat de priceput esti si cat de dornic esti.

    RăspundețiȘtergere
  2. Felicitari pentru modul in care continutul tau apare afisat in cadrul temei, cu siguranta ai inteles exact mesajul campaniei si mi se pare o provocare cu atat mai mare pentru cititorii tai sa urmareasca esenta, continutul, si nu aspectul, formatarea, care desi ingreuneaza lectura, nu o impiedica! Bravo, Alexandra! That's the spirit!

    RăspundețiȘtergere