MAGIE CU MINTEA

by - joi, iunie 27, 2013




Precum v-am spus şi în articole anterioare, Luca are nevoie de un blogger pe care îl va angaja şi-l va plăti, timp de o lună de zile. Ei bine, campania iniţiată de către acesta se numeşte "BRAIN, NOT LOOKS". Bănuiesc faptu Luca lucrează ca agent de vânzări şi promovează noile invenţii şi noii genii umane, pentreu Blogal Initiative respectiv Blog Awards, pentru nimeni altul decât...Chinezu.
În cele ce urmează, îmi voi exprima părerea vizavi de faptul de ce merita, ca blogger, ocup acest loc de muncă.
În primul rând, orice lucru descoperit pe Pământ, a fost creeat de către mai mulţi oameni. Aceastia şi-au folosit creierul pentru a elucida

calităţile materialelor din natură şi prelucrarea acestora pentru a realiza aceste invenţii de care noi ne bucurăm astăzi.
Ei bine, orice lucru în viaţă nu se poate realiza dacă ne bazăm pe fizic. Fizicul dispare, se stinge în timp, însă creierul funcţionează o perioada îndelungată. Întocmai de aceea eu şi Luca susţinem fără muncă în viaţă nu poţi face nimic: nu poţi acumula informaţii, nu devii o fiinţă demnă de locul pe Pământ. Poate pentru unii este ceva trist dar adevărat şi nu imposibil de realizat. Trebuie îţi doreşti din inimă, cu multă pasiune, munceşti, înveţi, prinzi tot mai multe deprinderi întâi penru propria persoană şi apoi pentru fiecare lucru prin care poţi trece pe viitor. Eu cred cu tărie şi vreau îmi dovedesc competenţele, nu aparienţele. Vreau le las urmaşilor o bucată de învăţătură şi -i ajut -şi creeze, tot prin muncă, o grămadă de vise, care nu stau la mâna destinului precum mulţi o zic. Destinul ţi-l faci, ţi-l munceşti cu ardoare. Vreau fiu o fiinţă demnă pentru societate, o mamă bună şi o bunică şi mai bună.
Un interviu după părerea mea ar trebui decurgă cât mai natural, te axezi pe vorbe, pe gândire nu pe fizic. Un angajator care investeşte într-un fizic dotat fără aptitudini intelectuale, pierde timp şi bani, ceea ce nu este în folosul său. Şi pe lângă asta, locul de muncă în astfel de condiţii este limitat, căci odată descoperite aceste lucruri, apare o altă persoană mult mai capabilă şi dornică de învăţare, pentru care aspectul este doar o simplă muşama. Pare magic dar nu, nu este! Mintea este magică, căci ea ne poartă pe culmi şi ne manipulează, apoi se scurge uşor prin vene şi ajunge la inimă. Şi de aici se formează firea omului şi personalitatea. De aici a pornit interesul mai mult faţă de fizic decât faţă de psihic. Nu vrem o lume mediocră, o lume în care nu putem ne apărăm viaţă şi interesele. Şi dacă nu vrem acest lucru, trebuie ne axăm şi folosim mintea, creierul, nu ne bazăm pe aspect. Eu cred cu tărie în valoarea competenţelor ce le poate deţie o persoană, nu în aparienţele sale. Eu vreau muncesc îmi fac un viitor, nu aspir la o frumuseţe otrăvită fără viitor. Eu cred în competenţe, nu în aparienţe!

You May Also Like

2 comments

  1. Cand am fost angajata prima data se pare ca impresia a facut multe nu profesia. Am fost pe care sa renunt la primul job deoarece CV-ul meu nu a fost citit, am rugat HR-ul sa faca acest lucru sau renunt la job si acum sunt mandra de jobul pe care il am.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Depinde si ce vaneaza seful. Intradevar mi se par o prostie CV-urile astea. Adia sunt inutile caci multi pe baza asta nu mai sunt cautati. Asa ca, un om cand are nevoie de un angajat te ia diresct, cu sau fara experienta, o stiu pe propria piele. Daca te lasi dupa: "Te vom suna noi..", apelul nu cred ca va mai fi efectuat vreodata

      Ștergere