Primeşte sărbătorile în casa ta!

by - vineri, decembrie 20, 2013

Sub a cerului palme, o învârt în joaca mea. Nu e fir de amintire şi nici joacă din iubire, e un strop de bunătate, frumuseţe, libertate, ce în prag de Crăciun, a venit la noi acum. Veşminte de sărbătoare peste văi şi dealuri mii, încălzesc o lume-ntreagă, sfinte suflete de copii. Şi îi strâng mânuţa caldă şi dulceaţa din blânzii ochi, unui copil uitat de lume cu opinci şi-un biet hozoroc. Îl întreb:- Copile blând, unde-i moşu din Ajun?, el răspunde întristat: -A trecut, dar a plecat!
-Şi ce ţi-a lăsat în cale? Ai în ochi doar vise-amare...
-Am în suflet o durere, de un biet copil, pe străzi,
Şi mă scald în nepuntinţă, ca un om pierdut şi-anost. Se simţi singur acum, fix în seara de Ajun. Suflet blând pe-o stradă mică, vreau să-l văd că se ridică, vreau să-i sară iar în cale vise dulci înfloritoare. Nu sunt zână şi nici floare, nu mut cu ochii munţii ce-mi stau în cale, dar îmi place acum şi oricând, pe cei dragi să îi ajut. Şi chiar dacă nu cunosc, de e mic, sincer şi blând, inima nu zice nici-un cuvânt, doar mă-ndeamnă să ajut.

Şi acum de sărbătoare, îmi e gândul la Crăciun, moşul care vine-acuş, cu un sac mare şi gros, plin de tot ce-i mai frumos. Am intrat în magazin, şi vroiam cu sacul plin, să cuprind în zeci de braţe, dar nu am, nu pot, încerc, o mulţime de foloase dintr-un palat îmbrăcat cu suflet şi dragoste. De la Accesorii Vin, sărbătorile mă cuprind, cu mult drag şi veselie, mă îndeamnă câte-un pic, să sărbătoresc din plin. Şi cum trupul gol nu-mi place, într-o zi de sărbătoare, mi-am găsit veşminte noi, pentru gusturile sfinte. Că e fiu, tată, bunic, să îi inviţi la un pahar bun, de iubire şi de vin, îmbrăcat în straie luminate, merge mai bine ca toate. Oricine şi orice bun, are propria lui haină, propriul chip aurit, fermecător, unic. Astfel i-am luat dragei mele prinţese, haină nouă, de Crăciun, să farmece şi ea în dar ochii care îi apar şi care îi prinde în cale, noaptea sau ziua în amiaza mare. Şi de îţi place a tricota, mai bun loc nu căuta, că mai bun nu vei găsi, de aici tu vei pofti! Realizat cu multă dragoste, pentru tine şi cei dragi, va aduce bucurie, dar şi multă veselie, ţie sau la alţi amici, părinţi buni dar şi bunici, de îl vei fermeca şi la tine îl vei lua! Sărbători fericite!

You May Also Like

0 comments