Aveam nevoie de tine. Unde erai?


Aceast articol reprezintă o experienţă reală a vieţii mele, derulată în urmă cu puţin timp.


Timpul, o metaforă preţioasă, se învârte în jurul nostru precum colacii în pungi. Acum îţi oferă o clipă de un fel, peste câteva secunde se schimbă. Este aşa cum doreşte: uneori prea lung, alteori prea scurt.
Şi nu s-ar întâmpla să fie lung atunci când ne umplem cu veselie şi nici scurt când stresul şi munca ne doboară. Şi pitit, ascuns ca prin mănuşă, când bufneşte, când chicoteşte sufletul nostru gingaş. Că e prea abătut, că e prea greu, că nu are linişte.
Rău mai bufni şi începu a-mi gâdila temerile acum doi ani.
Ceasul bătu ora 5, aveam să-i cunosc mama şi cel mai bun prieten de familie. Prieten, nu-i problemă, mama?! Şi aşa încetul cu încetul, începusem a intra în panică.
Ce să fac, să nu fac, ce să zic să nu zic. Dar unde erau acele produse antiperspirante Gerovital H3 prof.dr. Ana Aslan, când aveam nevoie de ele? Gama nouă nu a sărit de nicăieri să-mi facă cu ochiul. Trebuia să fiu proaspătă şi dulce ca o floare de cireş şi să las o impresie bună. Tare bine ar fi prins un deodorant antiperspirant Gerovital H3 Fresh.
Ceasul bătu 5 jumătate. Iată-l şi pe poznaşul meu, cum apare cu zâmbetul până la urechi:
-Eşti pregătită?
Că da, că ba, nici eu nu mai ştiu la câte gânduri se învârteau în capul meu. Ţin minte că l-am apucat de mână strâns, l-am sărutat duios pe obraz, l-am luat în braţe, iar emoţiile s-au mai potolit. Dar să vezi, că până la el, mai era mult de mers. Şi îi şade geaca bine, dar cică se blocase fermoarul. Să-l ajut, îmi zice el.
Hop cu mâinile pe el şi vrăjeala-n zbor fugi. Scot din traista imprimată, mâna plină cu ceva. O cutie cu minuni, începu-i a tremura! Cu mult drag mi-o dăruieşte şi bujorii îmi sporeşte. Tare bine ar fi mers atunci un deodorant antiperspirant Gerovital H3 Natural.
Dar şi drumul, se scurtase, mai aveam doar câţiva paşi, inimioara îmi tremurase, începui a mă ruga. Ajunsă la el acasă, eu salut politicos şi era tare cald, cu mireasmă plutitoare de dragoste şi linişte. Şi când ne-am încins la vorbă, tare greu era de crezut, că a sa măicuţă dragă, era bucăţică dulce furată de la Moş Martin, din minunata sa hrană: toată dulce şi simpatică precum mierea de albine.
Pregătiri şi toate cele, pentru noaptea ce urma, se-anunţa doar voie bună şi în anul ce urma. Şi cum sunt o delicată, ruptă dintr-o catifea, era bun dacă aveam un deodorant antiperspirant Gerovital H3 Sensitive.
Şi porniţi apoi la drum, unde dansul avea să fie piesa de rezistenţă a serii, unde bucatele aveau să răsfeţe musafirii, simţeam că lucrurile mi se înfiripau uşor, uşor, pe sub piele.
Şi în încheierea ultimei seri din an, mă gândeam că tare bine ar fi mers acel deodorant antiperspirant Gerovital H3 Splendide, alături de rochia mea cea nouă.
Totul este mai simplu şi mai uşor când ai pe cineva sau ceva, care să te ajute să treci cu bine peste astfel de momente tensionate. Şi nu degeaba am ales gama Farmec, ci consider că procentul de 0% parabeni este ceva uimitor, aceştia fiind nişte conservanţi sintetici, care pot avea efecte negative asupra organismului, 0% alcool astfel încât pielea mea să fie catifelată în profunzime şi să nu îmi lase urme pe haine, iar vitamina E, sărurile de aluminiu şi citrofolul sunt nişte compuşi care au scopul de a face transpiraţia o experienţă neplăcută de domeniul trecutului. Asta pentru o perioada îndelungată de timp. Gama Gerovital e unică!
Când aveam nevoie de tine, unde erai tu, unde stăteai ascuns dragul meu deodorant?

Articol scris pentru Spring Superblog 2014.

Comentarii

Postări populare