Dimineti imperfecte, momentele vietii secrete


Dimineata, ceul in care somnul ti se inlatura cu greu de pe gene sub plansul celui mic sau datorita presiunii serviciului. Te trezesti cand mobila pare a intra in tine, cand usile ti se par prea mici, hainele imperfecte, parul e ciufulit, machiajul pare a fi desprins din scene horror. Momente de acest gen atrag nervozitatea si proasta dispozitie de-a lungul unei perioade sau chiar de-a lungul intregii zile. Si totusi, femei fiind, avem capacitatea de a ascunde aceste mici defecte de ceilalti. Dar un zambet se poate strecura din interiorul tau atunci cand copilul iti saruta fruntea, sau cand iti spune "mama", amintindu-ti ca e de datoria ta sa te ocupi de anumite lucruri pentru a fi impacata pe viitor. Cea mai mare usurare a parinte poate fi aceea cand copilul este apreciat pentru capacitatile acestuia de invatare a unor lucruri noi, de depasire a unor momente grele sau prin comportamentul din anumite situatii. Si toate aceste lucruri izvorasc din buna educatie pe care un parinte o ofera copilui sau si de stimulentii pe care ii ofera.
Si adeseaori il mai certi ca nu are initiativa, ca azi nu trebuie sa fie la fel de agitati ca ieri sau neatenti, ci sa fie ma mult decat bine. Si de multe ori cautam perfectiunea prntre genele adormite si rupem relatii, ne suparam, ne certam cu cei din jur. Diminetile sunt si  mai teribile cand sotul iti spune ca azi el doreste sa iasa la un film cu baietii, cand copilul are o sedinta la scoala iar tu esti epuizata din cauza vizitelor strainilor la tine la birou, pe langa care se adauga temele copilului, nevoile sale, responsabilitatile harnice.
Si asa te trezsti ca iti este ta lumea peste cap si tiai dori sa te poti inchide pentru o clipa intr-un cocon, sa uiti de griji, sa ai parte de liniste.
Si totusi se intampla ca sotul tau sa fi facut o gluma si sa te trezesti cu el la sedinta, sa petreceti mai mult timp impreuna decat de obicei, sa luati parte amandoi la premierea pentru rezultate deosebite a copilului. Inima ti se umple de bucurie cand vezi cum copilul e mandru de munca sa si ca reusesti sa faci un om din el. Si dupa toate astea, desi seful iti lasase munca suplimentara, decide sa lase copilul la bunicii sai sa-si faca lectiile si te invita la o cina romantica in oras sau acasa, invaluindu-te in iubire si aducandu-ti aminte ca si dupa atata timp familia e unita si inca exista chimie intre voi.
Iar a doua zi, copilul ia micul dejun cu voi si va povesteste cate lucruri a invatat si ca iti iubeste zambetul pe care il emani in aceasta noua dimineata si cat de norocos e ca are o asemenea mama, familie. Este un moment unic, un moment de implinire absoluta, unul la un milion.
Si astfel diminetile par uneori un chin respectand aceeasi rutina enervanta si plictisitoare insa ziua te poate surprinde. Iubeste-ti viata, familia si bucura-te de fiecare clipa. Diminetile sunt pline de imperfectiuni dar nu am putea vedea frumusetea vietii fara ele si cum proverbul o zice: ziua buna se vede de dimineata! Orice lucru este o masca a realitatii pe care il poti modela pentru a le face perfecte.
Parentime arata ca viata de parinte nu este tocmai usoara, indiferent de varsta copilului, dar ca totusi este un moment frumos, marcabil pentru tot restul vietii.

Comentarii

Postări populare