Dezvata-ti pielea de microbi!

by - joi, octombrie 23, 2014

Nu exista persoana in lumea asta care sa nu-si doreasca o piele perfecta. Cum mainile reprezinta una din cele mai folosite parti ale corpului, trebuie sa le acordam atentia cuvenita. In plus mainile fac posibila desfasurarea oricarui tip de activitati.
Cum avem grija de igiena lor?
Nu exista o scuza pentru a nu-ti ingriji mainile, acestea fiind indicatorul unei persoane ingrijite si frumoase.



Este foarte important ce pasi respectam atunci cand dorim sa avem mainile de vis si de a elimina riscul de a ne umple de microbi si bacterii care pot cauza adevarate probleme. Utilizeaza cele mai corespunzatoare produse de igiena si curatenie.
 Incearca sa folosesti un sapun lichid care este bland cu pielea ta si o data de doua ori pe zi sa folosesti o crema hidratanta, de preferat cu glicerina, pentru maini si unghii. Nu uita sa te speli inaintea oricarei mese, cand ai treaba prin casa sau vii de afara, mai ales daca in casa locuiesc copii sau persoane sensibile si cu probleme de sanatate.
Un lucru extrem de important atunci cand doresti sa ai o igiena corecta, este modul in care decizi sa iti usuci mainile dupa fiecare spalare.
Cu siguranta majoritatea folositi prosoape din material si vi s-a intamplat sa vreti sa va uscati pielea, prosopul s-a udat, insa mainile tot umede au ramas. Asta pentru ca este greu sa gasim materiale de calitate si daca le gasim, nu ne permitem cu totii.
Eu v-as zice sa renuntati la prosoapele de baie si bucatarie, cel putin cu scopul de a va sterge pe maini in mod repetat de-a lungul unei perioade. Le poti folosi pe cele de baie atunci cand te speli, iar cele de bucatarie le poti aseza pe picioare atunci cand te asezi la masa, sau drept suport la masa copiilor ca sa nu se murdareasca.

Prosoapele din material sunt folosite si refolosite in casa. Imagineaza-ti ca te stergi cu el incontinuu si cum mainile nu pot sta permanent dezinfectate cu alcool, care este cea mai sigura metoda, este imposibil sa nu iei vre-un microb. Si imagineaza-ti ca daca intr-o zi folosesti prosopul de 20 ori si la fiecare utilizare raman minim 4-5 microbi pe care n-ai acum sa-i vezi caci sunt microscopici, vezi ce iese in urma unui calcul. Daca mai folosesti prosopul si pentru alte lucruri, gen utilizarea prosopului de bucatarie pentru a sterge masa, nedezinfectata in prealabil si pe care au stat fructe, sau o oarecare sacosa, deja se mai aduna cativa.
Un mediu cald, precum textilele, favorizeaza cresterea si dezvoltarea germenilor care produc diverse boli.

Eu prefer la bucatarie sa utilizez prosoape din hartie. Sunt la un pret accesibil, de unica folosinta, iar totodata pot intra in sistemul de colectare selectiva si pot fi reciclate. Astfel economisim resurse, protejam mediul si reducem consumul de detergenti. 
La baie prefer sa folosesc hartie igienica. Oricum este ceva ce nu lipseste din acest colt al casei. Producatorii de hartie igienica au creat diverse modele, cu multe straturi si delimitare, atingere delicata si parfumata. Nu mai e nevoie de 5 bucati estimativ, poti utiliza 1-2 pentru a te sterge. In plus, hartia usuca mainile mult mai repede si odata folosita si depozitata la cos, nu are cu ce sa-ti faca rau, mai ales avand in vedere procesele prin care hartia trece pana la distribuirea pe piata.
Stiu ca in mall-uri sau restaurante nu vei gasi prosoape din material. Te poti astepta fie la un compartiment de prosoape pliate de hartie, fie la un uscator de maini.
Studiile efectuate de cercetatori arata ca uscatorul favorizeaza dezvoltarea si transportul bacteriilor in mediu. La un asemenea aparat, mainile tale se vor usca sub actiunea aerului cald, intr-un mod mai lent, oferind bacteriilor conditiile necesare pentru a-ti creea probleme de sanatate. 

Utilizand hartia, poti salva si pana la 30 de secunde. Si daca tot te-ai obisnuit sa porti servetele nazale in buzunar, respectiv in geanta, de ce nu le-ai utiliza mai des, mai ales ca vine vorba despre frumusetea si sanatatea ta? Tu preferi prosoapele de hartie in defavoarea celor textile sau invers?
Articol scris pentru Spring SuperBlog 2014.

You May Also Like

0 comments