Epilare: pro si contra

by - marți, octombrie 14, 2014

Epilarea a ajuns in vremurile noastre sa fie practicata din ce in ce mai des. Cu totii cunosc notiunea de epilare.
Nu cred ca a scapat nimeni de gura celor batrani care spun ca avem probleme mintale, ca stricam ceea ce Dumnezeu a creat. Acestia sunt oamenii care mereu vor gandi contra si oricat am incerca sa-i facem sa inteleaga care sunt si beneficiile acestui lucru, nu cred ca vom reusi. Uneori sunt de acord cu faptul ca daca nu s-ar fi inventat, nimeni nu ar mai fi fost judecat, caci chiar si dintre cei mai tineri, unii sunt pro, altii contra. Astfel, in ziua de azi pentru majoritatea devine indispensabila epilarea, atat cat vine vorba despre propria persoana, cat si de partener. Dar daca totusi apelam la acest lucru pentru a sublinia frumusetea corporala, eu zic sa studiem si sa reflectam asupra celei mai benefice metode.
Unii prefera epilarea traditionala, cu ceara, in timp ce altii prefera epilatul cu ajutorul lamei de ras (bicul).
Altii mai moderni si mai informati, prefera sa utilizeze aparatul de epilat simplu, sau pe cel modern care asigura o epilare definitiva.
Indiferent de tipul de epilare pe care il alegem, trebuie sa stim ca acestea in mare parte au efecte negative dar si pozitive. 
Eu utilizez cel mai frecvent lama de ras cu gel,  careia ii poti inlocui rezerva dupa terminarea gelului de pe aceasta. Este eficienta, nedureroasa si rapida, asa ca o pot utiliza pentru orice zona dorita. Insa, precum stiu unii batrani si o zic bine, are drept efecte negative indesirea si ingrosarea firului de par, fapt ce provoaca de cele mai multe ori o senzatie jenanta a pielii, precum si faptul ca firul de par va creste mult mai repede, necesitand repetarea operatiei o data la cateva zile/saptamani (in functie de persoana). Si cu cat acest tip de epilare este mai utilizata, cu atat firul de par creste mai repede.
Epilatul traditional cu ceara, este si el folositor, acesta indepartand uniform firele nedorite. Totodata aceasta operatie este dureroasa si provoaca pentru o perioada scurta de timp iritarea, inflamarea acuta sau inrosirea zonei afectate.
In ceea ce priveste utilizarea unui aparat de epilat, bine cunoscut si utilizat este epilatorul "traditional", care smulge firul de par de la radacina, cu o actiune dureroasa de durata insa nu necesita o repetare frecventa precum celelalte metode.
Totusi, cel mai bine este cand putem fi frumoase fara a fi necesar sa pierdem zile la rand, ore in sir, astfel ca daca as dori sa optez pentru cea mai eficienta metoda de epilare, as alege epilarea definitiva.


Aceasta metoda presupune indepartarea firelor de par definitiv. Poate fi realizata atat la salon dar si acasa. Avantajul unui astfel de produs, pe langa cel mentionat mai sus, este acela ca economisim banii pe care majoritatea dintre noi ii cheltuiesc in achizitionarea de alte alternative, pe care le-am mentionat, este mai putin dureroasa decat epilarea cu ceara dar si elimina firele de par crescute sub piele.
Puteti gasi produse cu un design special, conform dorintelor, unele de o greutate foarte mica, adaptate chiar si pentru transportul acestora, in compartimente mici.


Tu ce metoda preferi?
Articol scris pentru Spring SuperBlog 2014. 


You May Also Like

0 comments