Micul dejun al superbloggerului din mine

by - duminică, noiembrie 30, 2014

M-am trezit dupa o noapte dulce cu ochii impanziti. As fi sperat sa ma fi pierdut pe drum, sa continui sa visez mai departe, insa abuzul nu face bine la niciunul dintre noi.
Am pus ibricul in actiune si am asternut la final o ceasca de cafea. Daca somnul nu m-ar mai fi scos din pat, cafeaua nu m-ar mai scoate din bucatarie. Ii acord cateva clipe. In curand organismul meu isi va cere dreptul la un mic dejun consistent, sanatos si plin de energie. Prin mireasma cafelei si fericirea de moment, caut printre ganduri cea mai buna varianta de a servi un mic dejun perfect.
Daca ma scufund in ganduri cateva clipe, gasesc imediat solutia potrivita. Acelas lucru este valabil si pentru momentele in care ma ocup cu imbogatirea blogului prin articole.
Desi am o idee stralucita, imi place sa impartasesc lucrurile frumoase cu toti cei din jur, asa ca decid sa invit cateva prietene si sa ma bucur impreuna cu ele de cea mai importanta masa din zi.


Astazi m-am gandit sa prepar un mic dejun consistent si sanatos cu fructe. Bogate in vitamine, acestea asigura vitalitatea si energia care o sa-mi mentina fortele proaspete pentru intregul zilei.
De ce este micul dejun important? Pentru ca in functiile de combinatiile pe care le alegi, acestea iti vor oferi buna dispozitie si doza de energie necesara pentru a-ti desfasura activitatile, mai ales cele intelectuale. Alege alimentele usoare ca fructele si legumele. Un ceai sau o ciocolata calda pot imbunatati alegerea pe care ai facut-o. Eu doresc sa-mi savurez pe deplin alegerea, asadar nu doresc sa mai adaug nimic. Un mix sanatos si delicios de fructe, banane, portocale, mere si iaurt. Fructele si legumele isi pastreaza proprietatile si asigura un organism sanatos atunci cand sunt consumate crude. Pentru momentele in care aleg frisca, optez pentru cea de casa.
Ca micul dejun sa fie si mai sanatos, aleg sa inlocuiesc uneori frisca cu mierea de albine. Mierea de albine este cunoscuta drept un puternic stimulator al sistemului imunitar, asigura absorbtia calciului in organism, ucide microbii si nu numai.


Poate nu stiai, insa pe data de 14 noiembrie se sarbatoreste in fiecare an Ziua Mondiala a Diabetului. Aceasta afectiune nu ne este nici pe departe straina si nicidecum nu este o lupta intocmai usoara pentru cei care se confrunta cu aceasta problema. De aceea Complete Life vine in sprijinul tuturor si ne informeaza despre cum ar trebui sa arate o masa sanatoasa, care sunt metodele de prevenire a diabetului sau modul in care putem sa manevram aceasta boala cu mai multa usurinta. De asemnea Complete Life te poate ajuta sa iti verifici indicele de masa corporal care iti va indica starea de bine a corpului si ce ar trebui schimbat in alimentatia ta. Sanatatea este pe primul loc si fiecare dintre noi va face orice lucru este necesar pentru a o mentine. Ei te pot ajuta sa te informezi cu ajutorul calculatorului de carbohidrati al alimentelor, care iti va indica ce alimente ar trebui sa faca parte din alimentatia ta zilnica si in ce proportii, pentru a asigura armonia corpului tau.


Evita pe cat poti de mult grasimile, alege sa consumi proteine animale (carne, oua, lactate, branzeturi etc) in cantitati moderate, la fel si dulciurile. Nu exagera chiar daca esti inebunit dupa ele, alege sa nu transformi totul intr-o mare catastrofa. Ce este mult strica, insa poti consuma fructe si legume in stare proaspata ori de cate ori doresti, nu au cu ce sa iti faca rau. Mie nu-mi lipsesc fructele si legumele din camara, in special cele de casa, crescute fara ingrasamant sau alte substante chimice. Nu m-as putea desparti de ele!


Sursa: www.gustulbio.ro

Cum iti dai seama ca ceea ce cumperi este natural? 
In primul rand gustul va face diferenta. Un fruct sau o leguma proaspata, sanatoasa si naturala, va avea o aroma pronuntata. Nu te gandi ca cele cumparate sunt mari si frumoase dar si sanatoase. Nicidecum! Acestea sunt tratate, sunt intretinute cu anumite substante pentru a le mentine forma si marimea perfecta. Asta pentru ca omul s-a obisnuit sa achizitioneze doar ceea ce arata frumos, este mare si ieftin. O mare greseala! Desi suna ciudat, luand exemplu un simplu mar, primul fruct al copilariei, unul mare cumparat de la magazin, frumos si altul cules din gradina bunicilor. Vom observa pe cel din gradina anumite imperfectiuni: va fi mai mic si mai deformat. Asta fiindca el nu este ferit si creste complet natural, nu este intretinut cu chimicale. In plus, un fruct sanatos va fi sursa de hrana pentru daunatori, el continand lucrurile necesare pentru ca acestia sa supravietuiasca. De aceea de cele mai multe ori dam peste mici insecte care se hranesc cu anumite fructe si legume. Pe o parte este un lucru bun care ne indica faptul ca avem produse complet sanatoase, desigur acest lucru fiind valabil doar pentru legume si fructe.
Cel de casa veti observa ca este mult mai aromat, cu adevarat sanatos, chiar daca nu este intr-o cantitate mare cu un aspect perfect. Chiar si gatit se va observa diferenta iar o mancare buna este cea cu gust, un fapt slab in cazul celor tratate.

Daca iti place cum arata micul meu dejun si doresti sa mai adaugi o schimbare, poti adauga alaturi si alte fructe exotice. Cu siguranta te va impresiona si vei avea asemeni mie, mereu o stare de bine.

You May Also Like

0 comments