Ce se ascunde in spatele copilului tau?

by - miercuri, februarie 18, 2015

Daca il dai la o parte sau daca il intorci pe toate partile nu vei face decat sa il ametesti din ce in ce mai tare. Vorbim la sensul figurat al cuvantului "spate".
Si totusi ce se ascunde in spatele acestuia?
In spatele razei tale de soare sta ascuns copilul din tine si ori de cate ori va putea nu va rata ocazia sa iti aminteasca faptul ca si tu ai fost ca el si degeaba te rastesti atunci cand el se uita la desene sau cand face alte lucruri.
Principala caracteristica a copilului din tine sau a celui de langa tine, sunt desenele animate, adevarate seriale fara Rosalinda si Don Fernando, dar care trezesc emotii si amintiri. Le vom urmari de fiecare data cu sufletul la gura si ne vom amuza pe cinste. Asta pentru ca in ele gasim relaxarea de care avem nevoie, tipul personajului pe care il adoram cel mai mult si vom trai in lumea paralela, total cuprinsi de actiunea ce se desfasoara, acolo unde parca am dori sa luam parte, macar pentru o clipa.
Am fost profund dezamagita cand am observat totalitatea de desene animate ce a acaparat Cartoon Netwoork si totodata m-am bucurat caci Boomerang ofera sansa de a se bucura si copii nostri de aceleasi momente minunate din trecut, momentele generatiei mele.


Cand eram mica aveam un program precis. Ma trezeam la 5.30 (nu sunt fana a trezitului devreme si nici nu am sa fiu, asta daca nu este strict necesar), aprindeam televizorul si asteptam sa inceapa. Ma amuzam enorm de tare alaturi de Jerry si prietenasul lui Tom in asteptarea batranului si grasanului meu tovaras Flinstone.
Dupa ce m-am amuzat si de scumpul de Flinstone si de tricoul sau cu picatele, evident nu se putea altfel, atipeam. Vorba din popor spune ca la ora 8 trebuia sa fiu la scoala, doar TREBUIA, nu zise nimeni ca asa si faceam. Dupa un program bine stabilit in acest mod, timp de o saptamana, a trebuit sa inghit certurile invatatoarei caci intarziam la ore de fiecare data. O mica scuza "nevinovata" precum o raceala, m-a ajutat o data, dar a doua oara, cu-i sa-i mai zici?
Insa, pe langa acestea mai sunt si alte seriale pline de amuzament si nu numai, pe care Boomerang le pune la dispozitie copiilor si nu numai. Pana la o mustata, o burta de Dino, o camasa in picatele si o barba stufoasa mai avem, deci prin urmare si noi suntem copii, doar ca ceva mai mari.
Ceea ce este foarte interesant e aceasta sincronizare si alipire a individului cu personajului in sine. Daca in toata copilaria mea eu aveam in cap doar Fetitele Powepuff, restul tineau cu Rosalinda. Si nu aveti idee cat de tare ma enerva acest lucru, cand admiratorul meu juvenil ma striga prin spatele blocului in timp ce eu fugeam de el: -Rosalinda, Rosalinda, vin-o la iubitul tau Jose Armando!

Amorezul de el nu ma convins si cand i-am facut sugestia sa se urce pe terasa blocului, a fost doar zis si facut. De fapt si de drept se pare ca acest Jose Armando nu era nimic altceva decat un Mojo Jojo cam naiv.
Acum o parte din aceste minunate seriale s-au pastrat, o alta parte si-a mai pierdut din farmec odata cu trecerea timpului. Ce-i drept, desenele animate ale copilariei noastre nu vor muri niciodata.
Vorbeam la inceput despre familie, despre dragostea copiilor fata de desene. Copiii realizeaza lucrurile cu mai mult drag daca se bucura in acelasi timp de atentia parintilor care fac acelasi lucru precum ei. In mintea lor apare ideea de competitie sau de grija, de interes fata de el si fata de ceea la ce ei se uita sau capata o atentie deosebita si o anumita conduita conform personajului din serialul pe care si tu il privesti. Prin urmare el va fi atras de ceea ce esti si tu atras, iar acest lucru se va reflecta in personalitatea acestuia in viitorul apropiat. Sa nu zici ca nu ti-am zis!

Boomerang doreste sa ofere mai multe seri in familie, momente de care sa va bucurati impreuna, nu doar el. 
Parerea mea este ca un serial bun de a fi vizionat este Inspectorul Gadget. De ce el?

In Inspectorul Gadget vei gasi o lume plina de aventura, o aventura care azi este fictiva pe micile ecrane dar care maine se transpune in realitate si devine o intamplare reala. Intr-un mod sau altul, acest serial trezeste in noi spiritul de detectiv, odata cu trecerea timpului trezeste in noi dorinta de cunoastere, face apel la buna constiinta si la ceea ce ar trebui sau nu ar trebui sa facem. Aduna pe intelesul celor mici lucruri cu care ei se vor intalni cand vor fi mari si cu care tu te-ai intalnit de-a lungul vietii. 



Trezeste in noi micii detectivi care iau decizii la fiecare pas, asupra oricarui fapt ce a fost sau va fi realizat si ii invata in acelas timp pe cei mici de o parte a vietii, doar ca intr-un mod mai inventiv, creativ si cu o doza de umor. Totodata ei pot invata sa fie mai responsabili ca si noi de altfel sine mai invata ca indiferent de propriile greseli, noi trebuie sa ni le asumam deoarece indiferent de cat de mare este raul, binele intotdeauna va iesi la suprafata si va triumfa. Nu uita ca atunci cand el va creste mare, va realiza cu adevarat ca tu esti acel "detectiv" formidabil care a deslusit tainele vietii si care a "batut raufacatorii"  pentru viitorul sau, fapt pentru care tu vei fi erorul/eroina acestuia.

De asemenea un serial cu foarte mari asemanari il consider si pe "Scooby Doo, unde esti tu?". Diferenta o face cainele Scooby Doo care pune accentul pe faptul ca desi animalele respectiv cainii, in realitate nu vorbesc, raman totusi fiinte credincioase, intelepte, cu un mod de gandire special si cu o intuitie uluitoare. Atat spiritul de detectiv al lui Scooby cat si cel al unui caine din jurul nostru coincid, cainele fiind cel mai bun prieten al omului, care isi va apara si iubi intreaga sa viata stapanul.



 In timp ce noi ne bucuram de amintirile trecutului si invatam noi tehnici de a face noi descoperiri in folosul nostru, copilul va invata sa lupte pentru dreptate si bunatate, frica fiind doar o mica slabiciune in viata ce te intareste si care trebuie depasita, dar in acelas timp i se va intipari in suflet dragostea de animale, fiinte extrem de intelegente, in special fata de caini. Suntem pusi pe treaba?
Ce-i drept, fiecare desen animat are o poveste, un continut si o anumita morala pe care copii nostri o vor lua la cunostinta iar noi vomn retrai in acest mod trecutul. Faptul ca sunt realizate intr-un anumit mod, punand accest pe animatie, pe o anumita gama de culori, pe modul de intelegere al acestora, le fac sa fie unice si atractive. Astfel putem interveni cu mici completari in discutia cu cei mici, te vei bucura mai mult de increderea si dragostea acestuia si il vei putea indruma. Ce-i drept, nimic nu e mai bun decat o portie de desene animate!
Tu ce serial consideri ca este cel mai potrivit pentru a fi vazut in familie si de ce?



You May Also Like

0 comments