Aplicatii inteligente

Cei de la Utok au pornit în căutarea unui geniu al aplicaţiilor mobile. Utok este singura companie romaneasca ce a revolutionat piata si au demonstrat ca si noi romanii putem fi genii. Daca China, Japonia si America si-au facut cunoscute tehnologiile la o scara larga si le-am asteptat cu sufletul la gura, atunci cine spune ca noi nu putem avea produse de calitate, la un super pret, cu super functii, chiar de la noi din tara mama?
Utok a intrat pe piata cu super modele de telefoane si tablete ce incorporeaza cele mai performante functii de la ora actuala din domeniul tehnologiei. Detin de cateva luni un Utok 500 D si ma declar extrem de multumita. Suporta doua cartele, vine cu ecran IPS de 5'', destul de mare, chiar mai mare decat ma asteptam, nefiind foarte cunoscatoare de aceste lucruri, o camera de 8 MP pe spate si de 2 MP frontal plus procesor dual core de 1.3 Ghz.
 Testul suprem a fost trecut cu brio in ceea ce priveste claritatea si calitatea pozelor. Daca in mod obisnuit functiunea zoom nu ar fi mentinut aceeasi claritate la alte telefoane, Utok 500 D rupe acest mit.
Totodata acest telefon vine la pachet cu casti cu infuzie (este o placere sa ascult muzica la maxim si sa fiu doar eu cu ea), cablu de date prin intermediul caruia poti transfera fisiere sau il poti reincarca, incarcator si desigur ghidul de utilizare de care nu am avut nevoie, fiind foarte accesibil si usor de umblat pe el. 
Internetul poate fi accesat extrem de usor. O functie rar intalnita este cea de On/Off ce poate fi initiata oricand dorim sa inchidem si sa deschidem telefonul intr-un anumit interval. Trebuie doar sa programam acest lucru si telefonul il va executa. Cel mai important lucru este ca cei de la Utok sunt singurii care iti ofera o extra garantie de 3 ani. In loc de cei doi ani obisnuiti, tu o sa beneficiezi de cinci.
Insa, cei de la Utok vor sa revolutioneze acum impreuna cu noi, publicul, viitorii clienti, piata si utilizarea gadgeturilor. Sunt interesati de creatiile noastre, de necesitatile noastre tehnologice si intocmai de aceea au realizat un prim concurs „Be Tomorrow’s App Genius” prin intermediul caruia sa ii descopere pe cei mai talentati si creativi tineri programatori care sunt pasionati de crearea unor noi aplicatii pentru cel mai usor si mai utilizat sistem de operare: Andoid. Premiul este si pe masura respectiv suma de 2000 euro, dar sa nu uitam de parteneriatul si beneficiile unei asemenea aliante. In plus, cei interesati au sansa de a deveni cunoscuti si apreciati asa cum se cuvine. 



Si eu stiu sa fiu creativa, dar in condei si intocmai de aceea Utok imi pune imaginatia la incercare si ma indeamna sa imi imaginez aplicatia perfecta a prezentului si/sau a viitorului. Ce sa fie oare?

Ma gandeam la cateva aplicatii destul de realistice, care sa fie foarte utile oricui, nu doar mie.

Identificatorul de retina - Ar fi o aplicatie destul de ingenioasa prin intermediul careia intreaga noastra activitate, de pe orice telefon sau tableta cu sistem Android sa aiba facilitatea de a realiza o conexiune cu camera aparatului si sa deblocheze ecranul telefonului/tabletei si sa permita accesul utilizatorului.
Prin intermediul acestei aplicatii pot fi protejate informatii importante sau care dorim sa le tinem departe de curiozitatea celor din jur. Astfel la inceput aplicatia va fi setata de catre utilizator dupa care aceasta va rula cu sistemul gadgetului in mod automat.
Aceasta ne protejeaza intimitatea de care fiecare dintre noi are nevoie.

O alta aplicatie care ar putea fi introdusa in sistem ar putea fi cititorul de notificari. In cele mai ocupate sau obositoare momente gadgetul ar trebui sa detina o functie prin intermediul unei aplicatii, de citire a notificarilor in orice limba de circulatie internationala, posesorul avand sansa de a alege vocal daca doreste sa preia sau sa respinga un apel, sa i se citeasca un mesaj sau sa poata realiza tot vocal un apel sau un mesaj catre un destinatar, fara mari complicatii, chiar si de la o distanta de jumatate de metru de gadget. In prezent se poate gasi o astfel de aplicatie insa aceasta are doar functia de citire si nu executa aceste comenzi complexe (exemplu:Cortana care nu are functia de a citi notificarile tip text in orice limba iar gadgetul necesita o configuratie greoaie si complexa).

Totodata ar fi foarte interesanta o aplicatie mai de domeniul sf-ului, tip x-ray, care poate detecta eventualele boli sau dereglari de functionare ale organismului individului uman sau o aplicatie care sa poata detecta metalele, facilitand optiunea de a gasi unele lucruri ratacite.

Cam acestea sunt ideile mele in vederea crearii unor aplicatii. Tu ce aplicatii inteligente ai crea?

Comentarii

Postări populare