Romanians are not gypsies, Romanians are peaceful people

In ceea ce priveste gusturile celorlalti din jur, in mod normal se zice ca acestea nu ar trebui sa fie discutate de altii, insa omul totusi o face. In ceea ce ne priveste pe noi ca oameni, legea divina spune ca nu ar trebui sa ne judecam, ca nu avem acest drept si sa nu poftim la ceea ce are aproapele nostru, binenteles ca noi incalcam si acest lucru. In ceea ce ne priveste pe noi ca stat, ca oameni de origine romana, ajunsi in lume suntem de cele mai multe ori criticati sau judecati. Pe baza a ceea ce unii au facut, au vazut si au auzit, popoarele straine ne baga in aceeasi oala cu cei care au o influenta negativa, ceea ce este un lucrul total gresit sa iti formezi o judecata a unui om sau a unui grup de persoane dupa un singur tipar.
Acest lucru are o importanta semnificativa pentru subiectul ce urmeaza sa-l punem in discutie azi.

In primul rand trebuie sa stii ca Christian China-Birta, de la Blogal Initiative, face parte la o campanie ce are drept premiu o excursie in Thailanda. Totodata Cristian face cunoscut acest eveniment si ii indeamna pe cei din jur sa participe si sa ii fie colegi la frumoasa experienta ce se va desfasura intre 9 – 21 aprilie.



 Daca nu il cunosti pe Cristian vei avea acum aceasta sansa. Grabeste-te! Azi 31 martie este ultima zi in care te mai poti inscrie. Daca doresti sa faci parte trebuie sa parcurgi cativa pasi simpli:

- trebuie sa mergi in Baneasa Shopping City din Bucuresti si-ti faci o poza cu tuk tuk-ul;

- dupa ce-ti faci poza, pune-o pe Facebook, Instagram sau Pinterest, cu hashtagurile #baneasashoppingcity, #ishopitravel şi #1selfie2thailand, sa dai tag contului Baneasa Shopping City.


Gasesti si un clip aici. Simplu nu?

Totodata Chinezu cauta si trei idei creative despre orice pe care sa le inscriptioneze pe trei tricouri ce le va purta in Thailanda. 
Eu am ales precum s-a si vazut  "Romanians are not gypsies, Romanians are peaceful people", deoarece consider ca este foarte important ca oamenii sa ne vada si sa ne cunoasca asa cum suntem toti, nu sa ne judece dupa cele auzite de la altii. Daca esti roman in afara tarii poate fi o problema. Toate aceste manifestari urate si idei gresite au aparut in mare parte din pricina actiunilor tiganilor ce au emigrat in statele vecine si care nu au lasat o impresie intocmai frumoasa. Asa au ramas multi cu impresia ca in Romania traiesc numai tigani, delicventi si evita orice contact cu acestia.
In primul rand suntem oameni la fel ca spaniolii, italienii etc. Este normal ca comportamentul, alegerile si fizionomia sa difere de la om la om deoarece fiecare e unic. 
Din punctul meu de vedere suntem si cu bune si cu rele, suntem pasnici o mare majoritate, oameni blanzi care iti vom intinde o mana de ajutor de cele mai multe ori, care putem fi adevarati prieteni si care stim sa ne distram din plin. Sunt de asemenea enorm de multi romani care si-au facut remarcata originalitatea, creativitatea, ingeniozitatea si inteligenta in cele mai mari colturi ale lumii.
De ce trebuie ca strainii sa vada doar partea plina a paharului din auzite si sa nu e convinga chiar ei ca romanii sunt oameni frumosi si trasaturi frumoase?

"Romanians are not gypsies, Romanians are peaceful people" porneste de la aceasta idee si cum vestimentatia spune multe lucruri despre persoana care o poarta, Cristian va atrage atentia si va transmite celor din Thailanda ca este foarte important sa cunosti pe cineva inainte de ati spune parerea, de a judeca sau de a lua decizii. Totodata parca altfel gandim si ne simtim cand stim ca o persoana sau un grup de persoane e pasnic. Persoanele pasnice ne atrag, ne indeamna sa le descoperim, dorim in acelas timp sa legam prietenii si sa luam parte la cele mai frumoase experiente impreuna. 

Tu nu doresti sa mergi in Thailanda? Ce ideea ti s-ar parea potrivita ca Chinezul sa o imprimeze pe tricoul sau?

Comentarii

Postări populare