Vise ce pot deveni realitate

by - duminică, martie 01, 2015

A venit primavara! Nimic nou si straniu, o primavara fericita sa aveti!
Nou si straniu e faptul ca masina de cusut chiar si din coltul dulapului imi face farmece cu ochiul si ma indeamna:
 -Aici, vino aici! Vino la mine sa-ti arat ce pot face!
Recunosc, m-ati prins! Nu am nici masina de cusut si nici nu am gasit o vrajitoare care sa faca magia sa-mi apara una, insa nu neg ca mi-as dori asa ceva.



Si totusi ma ghionteste constiinta: 
- Tu? Ce sa faci tu cu o masina? Nu stii nimic despre ce e aia o masina de cusut, cum s-o manuiesti si cum sa impletesti firul astfel incat sa nu strici tesatura!
-S-o crezi tu! 
Cand vreau ceva cu adevarat stiu ca-mi pot strange puterile si sa-mi duc dorinta pana la capat! Nu trebuie sa-mi spuna nimeni ce am de facut si nu-mi las nici macar propria constiinta sa-mi dicteze ganduri negative. Cele pozitive, care ma tot indeamna sa imi pun gandurile si ideile in pactica, sunt mereu binevenite, in rest nici nu discut!

Si ce sa fac eu cu o asemenea minunatie?

In primul rand trebuie o documentare si apoi o vizita intr-un magazin de electrocasnice, insa cum totul se gaseste si online, de ce sa mai strabat un drum?

Regula de aur zice ca atunci cand vrei sa faci ceva pentru a duce cu bine la capat, trebuie sa cunosti niste pasi obligatorii sau cel putin de baza. Si nu ma voi astepta, eu, care nu prea am manuit asemenea tehnologii, sa imi iasa din prima ca la carte. Cheia succesului este sa incepi de la lucruri marunte, care fix acelea se dovedesc a fi mai greu de realizat si sa incerci sa exersezi, iar atunci cand te simti cu adevarat pregatit, sa realizezi lucrul propus.

Dar ce m-ar determina sa fac o astfel de achizitie? De ce o masina de cusut si nu un smartphone? Sau poate un laptop?

Nu! Cu totii suntem plini de ceea ce inseamna tehnologie: telefoane, tablete, calculatoare. Insa cati apeleaza la tehnologiile moderne pentru a compensa moda veche a lucrurilor esentiale, de care avem cu adevarata nevoie?
Masina de cusut este alternativa bine creata ce ne scuteste pe noi de ceva munca manuala, greoaie si poate chiar de durata. Nu ne permitem zi de zi sa ne achizitionam lucruri noi, insa mai usor si economic este atunci cand reusim sa le reparam acasa. 
Un om de casa stie care sunt elementele cheie prin care sa mentina o balanta intre ceea ce stie si ceea ce nu, ceea ce necesita aprofundare si invatare sau ce ramane doar o invatatura suplimentara. A sti sa cosi nu e nici simplu dar nici greu, iar alternativa unei masini de cusut care face aproape totul suna si mai bine.

Ce creatie as dori sa existe pe masa de cusut?

Pur sange romanesc si cum tendintele trecutului revin in sufletul si printre dorintele mele, ma atrag mai mult lucrurile traditionale.
Este o dorinta si o mandrie aparte, o creatie pur romaneasca, pe care inclusiv cei mai mari designeri ale popoarelor straine au inceput sa o realizeze: ia romaneasca.
Pretul nu este nici pe departe timid, asa cum nu fac exceptie nici fustele traditionale sau gentile si opincile din ziua de azi. 



Putini sunt cei ce mai fac acest lucru caci este nevoie de o rabdare de fier si de un talent aparte, insa ar fi un motiv bine intemeiat pentru care sa-mi doresc propria mea masina de cusut. Cu putin antrenament si spre deosebire de lucrul manual care nu se face cu atata precizie, modelul poate fi cu usurinta realizat si pozitionat asa cum doresc, oriunde doresc.
Transparenta cusaturii in unele zone, rezistenta ei, realizarea perfecta a modelului, sunt cateva criterii de baza, mai ales ca stiu ca alegerea va fi una de efect, care va face impresie si va atrage multe priviri. 



Pentru inceput as face o alegere simpla cu masina de cusut Singer Initiale 2250. Are un mecanism usor de inteles si utilizat. Este perfecta pentru a-mi pune imaginatia si entuziasmul in practica si pentru a vedea rezultate cat mai curand, chiar si pentru o incepatoare cu vise mari ca mine.



Abia astept sa surprind noi priviri cu o tinuta pur traditionala: ie, bentita, fusta sau chiar o rochie. Si toate insotite de acele frumoase motive simple sau florale.



Nu imi este frica sa experimentez, sa invat lucruri noi, sa-mi duc la bun sfarsit propriile dorinte si sa ma motivez cu altele noi. Ce parere aveti de initiativa mea si voi ce ati face cu o masina de cusut?

Articol realizat pentru Spring SuperBlog 2015.

You May Also Like

3 comments