Imagini inspirate din cultura si din povesti nemuritoare

by - marți, mai 05, 2015

Se spune ca orice loc, orice imagine sau poveste transmisa prin grai viu va ramane vesnic nemuritoare si se va transmite mai departe.
Totodata trebuie sa ne bucuram de faptul ca tara noastra mama datorita bogatiilor sale turistice, culturale si nu numai, pe care Romania le detine. Astazi vorbim despre bogatiile culturale care ne-au facut viata mai frumoasa, care ne-au impresionat sau pe care ar trebui sa le luam in considerare atunci cand dorim sa avem parte de o calatorie minunata.
Casa de Cultura Traian Demetrescu invita blogerii sa-si deschida cartea amintirilor si lista dorintelor referitoare la atractiile turistice deosebite existente in Craiova cu ocazia candidarii la locul de Capitala Culturala Europeana 2021
Suntem invitati sa ne deslusim afirmatiile in legatura cu ceea ce ne place din acest colt al tarii sau ce ne-ar placea sa vedem, chiar daca nu am avut ocazia pana la momentul actual.


Experienta mea in Craiova

Din pacate nu va pot povesti si detalia o amintire vie si profunda deoarece nu am avut niciodata ocazia sa vizitez acest loc, nici macar in trecere. Ceea ce pot face in schimb este sa va intampin in lumea mea si sa va prezint asa cum stiu eu cel mai bine, motivul pentru care mi-as dori sa vizitez Craiova culturala si care sunt motivele care ma fac sa consider faptul ca aceasta initiativa merita cunoscuta si mediaizata dar si motivul pentru care consider ca aceasta ar trebui sa participe si sa ocupe pozitia de capitala culturala europeana.




Scurt istoric despre Craiova

Craiova este resedinta judetului Dolj situata in sudul Romaniei pe malul stang al Jiului, la o distanta de 227 km fata de Bucuresti. Craiova se bucura de un numar mare de turisti, fiind pe lista celor mai vizitate orase din Romania. Conform unui studiu publicat pe imopedia.ro , Craiova ocupa locul 6 in topul celor mai mari orase. 


Totodata aceasta poarta denumirea de "capitala Olteniei", in trecut fiind un important centru industrial si totodata orasul de suflet al revolutionarului Tudor Vladimirescu, conducator al Revolutiei de la 1821 si domnitor al Tarii Romanesti. In Craiova s-au infiintat prima societate romaneasca bazata pe actiuni pentru transportul cerealelor cu vaporul pe Dunare, tot aici am facut cunostinta cu marele artist Constantin Brancusi si astfel a luat nastere Scoala de Arte si Meserii.

Viziunea mea despre Craiova si cu mi-a captivat atentia si cu ce m-au surprins imaginile si povestile adunate despre acest loc?


Desi este o zona la ceva departare de mine, eu locuind in Neamt, dat fiind faptul ca fac parte dintr-o comunitate larga de bloggeri am avut sansa sa cunosc oameni din diferite zone ale tarii printre care si cativa craioveni. Pot spune despre acestia ca sunt fiinte sociabile, cu mult umor, care se bucura din plin de inspiratie de la natura si de la ceea ce ochii ii zaresc in jurul lor. Si ce este mai frumos si mai atractiv pe langa multitudinea de peisaje si de lucruri noi pe care o poti avea in fata ochilor decat niste oameni sociabili, draguti, care mereu iti vor sari in ajutor si te vor cuprinde cu dulceata glasului si bogatia sufletului. Aici salasluieste o comunitate pasnica si blanda de oameni care vei dori sa ii revezi cu drag.
In Craiova componenta naturala este reprezentata prin peisaje spectaculoase, o configuratie variata a reliefului, conditii climatice favorabile, valoare terapeutica si abundenta unor factori naturali de cura (spre exemplu: salinele).
Conponenta antropica este reprezentata de constructiile si descoperirile care au fost realizate de-a lungul timpului si care nici astazi nu par a imbatrani, ba dimpotriva, prind viata cu fiecare clipa cand ne aducem aminte si reproducem istoria.

Un eveniment cultural care mie mi se pare deosebit si la care as dori sa particip ar fi targurile si expozitiile. De la Targul Mestesugarilor Populari, priceputi si cu o arta a maiestriei desavarsite, pana la Targul de Carte Gaudeamus, Salonul Municipal de Arta Plastica si nu in cele din urma Expo Flora.
Imi place sa descopar lucruri noi, sa particip la diferite astfel de evenimente si sa ma bucur intr-o comunitate plina de persoane dedicate trup si suflet unor astfel de lucruri.

Sunt lucruri pe care le pot invata si nu in cele din urma lucruri care stiu sa-si intipareasca un loc aparte in amintirea ce o voi purta alaturi de mine, peste tot in alta parte unde voi merge in lume si de ce nu, cu fiecare vizita in alt loc sa pot spune ca la finalul unei expeditii tot la Craiova m-as reintoarce.
Expo Flora

Oamenii de seama, artisti ai timpurilor vechi dar si contemporani isi expun spre multumirea noastra lucrarile, truda si maiestria cu care vechile obiceiuri si traditii sunt pastrate si inca traiesc printre noi, intr-un mod unic, asa cum adevaratii patrioti iubitori de tara stiu sa o faca.

Targul Mesterilor Populari

Raspunde si tu provocarii realizate si spune publicului larg, clar si raspicat la ce evenimente culturale marca Tradem ai luat sau doresti sa ei parte. 

Salonul Municipal de Artă Plastică


Targul de Carte Gaudeamus

You May Also Like

0 comments