Iti plac filmele? Hai la festival!

Cat de des obisnuiesti sa te uiti la filme? Dar la cele ce au loc in premiera la cinema au la festivaluri? Daca esti un impatimit al filmelor si iti place sa fii la curent si sa ei parte la cele mai senzationale momente atunci trebuie neaparat sa participi la Festivalul de Film European.
Esti asteptat in unul dintre urmatoarele orase pentru a-ti putea vedea pelicula preferata:

-7-14 mai: București;
-15-17 mai: Craiova;
-22-24 mai: Tirgu-Mureș si Iași;
-29-31 mai: Hunedoara.




De 19 ani Festivalul Filmului European (FFE) marchează Ziua Europei si celebrează varietatea cinematografica a continentului. Cinefilii vor avea ocazia sa vada peste 50 de filme, selectate de organizatori împreuna cu ambasadele europene si cu institutele culturale de la Bucuresti. Asadar ar fi cazul, macar pentru o scurta perioada, sa ne retragem din atmosfera inchisa, din apartamentul in care traim zi de zi, din camera de camin unde pare totul fara viata sau de acelas cinema si sa luam parte la cele mai noi productii ale acestui an, intr-un mediu nou si unic.


Cine mi-a atras atentia? Ce este de vazut?

Am fost rugata sa ma focusez asupra unei pelicule care m-a impresionat si care consider ca merita sa fie vizualizata.
Am ales drama "Acasa la tata" in regia lui Andrei Cohn care isi are debutul in acest lungmetraj. Povestea il are drept personaj principal un baiat pe nume Robert care este un scriitor tanar si trece printr-o criza. Sunt un om care scrie de o perioada indelungata, fapt datorita caruia mi se pare un inceput destul de interesant cum poate progresa viata unui artist. 
Reintorcandu-se acasa dupa moartea mamei sale, Robert este la fel de distant cu parintii. Nici adineaori inainte de a-si incepe un nou mers al vietii si inainte de a muri mama sa lucrurile nu erau mai calde. Acest lucru imi spune faptul ca desi distanta dintre oameni ii poate face pe acestia sa se apropie, uneori aceasta nu poate rezolva cele mai mari greseli pe care le facem. Robert isi regaseste fosta iubita din liceu si cel mai bun prieten al sau. In 24 ore este rescrisa povestea trecutului, povestea amintirilor si modul in care se cladeste o relatie dupa trecerea anilor, Unele lucruri nu se uita ci raman amintiri triste sau dimpotriva, momente frumoase pe care si noi si Robert si le aminteste cu drag. Cum decurge relatia lui Robert cu tatal sau dupa lunga perioada de timp petrecuta unul fara celalalt? Cum este viata cu cei din jur dupa aceasta perioada in care Robert s-a dedicat pasiunii sale? Asta o vom afla la Festivalul de Film European la Bucuresti pe data de 7 mai, ora 20.
Lista filmelor participante si mai multe detalii despre acest eveniment poti gasi si aici. Vizionare placuta! Unde ne vedem la film?

Comentarii

Postări populare