Floare de nu-ma-uita

by - marți, iunie 09, 2015

Cu ochii inlacrimati tanarul flacau se uita plin de speranta si tristete in suflet catre orizont. Un ochi ii scapara o lacrima, pe cand altul astepta sa fie surprins de magia unei minuni. Isi dorea o bucurie, hrana pentru suflet si pentru trup.

I-am mangaiat umarul si mi-a intins o privire cutremuratoare plina de dezamagire si totusi inca cu o mica speranta. I-am spus ca va fi bine si asa cum orice lucru frumos apare cand te astepti mai putin, asa cum o floare de nu-ma-uita isi deschide suav petalele in cel mai delicat mod, asa poate fi minunea, intarziata si totusi pastrandu-si gustul dulce-amar din fiecare an. Fiecare an este o noua legenda, o noua etapa din viata cand lucrurile iau amploare si evolueaza. Si fiecare clipa din acest nou an nu intarzie sa ne surprinda la fiecare pas.

Dar de ce ii plangea sufletul tanarului flacau? De ce inima si sperantele sale erau atat de sarace?

Nu a crescut cu tehnologie, nu s-a bucurat de primii pasi in parc. In floarea copilariei mangaia lanul de grau, de rapita si alte culturi care l-au ajutat sa-si deprinda anumite indeletniciri despre modul in care isi poate pune mancarea pe masa. Si cu o noua raza de soare ce se ivea la orizont, in sufletul lui aparea o noua speranta si o bucurie legata de faptul ca roadele pamantului vor fi mai bogate ca in anii precendenti si de faptul ca un numar numeros de copii se vor bucura de o noua paine pe masa si de multe alte alimente esentiale vietii. Si orice familie s-ar bucura sau s-ar intrista asemeni lui cand ar vedea productia rezultata dupa o perioada indelungata de munca.
Gusta cu placere din vinul abia scos din damigeana si il analiza din toate unghiurile, dar nu oricum, ci doar cu inghitituri mici, ca adevaratii maiestri priceputi.


Si toata minunea asta a luat nastere de la samanta. Absolut tot ceea ce ne inconjoara s-a bucurat de factorii prielnici necesari dezvoltarii si aparitiei unei productii necesare conform nevoilor noastre. 
Pornind de la acest fapt, initiativa tanarului, care nu doar ca a dobandit rezultate, l-a facut sa vina si mai dornic si astfel a luat nastere si aniversam azi 25 de ani de la infiintarea companiei sale
ALCEDO.
ALCEDO se gaseste in ceea ce seamana productie pentru realizarea painii, a uleiului, a carburantului si nu numai. Este pretutindeni prin jurul nostru, prin mecanismele controlate si necontrolate ce le desfasuram zi de zi.
Eu am zis sa-i urez la multi ani asa cum se cuvine. Legat la ochi, alaturi de consatenii multumiti si fericiti de initiativele sale, de pe meleagurile natale si de prin zone, l-am dus in locul unde totul a prins nastere si am sarbatorit cum se cuvine aceasta zi de maxima importanta. I-am adus in amintire prima zi, primele momente.
Daca nu ar fi fost ALCEDO nici viata nu ar mai fi fost la fel de frumoasa si productiva, lumea nu s-ar fi dezvoltat cu atata maretie iar noi nu ne-am fi bucurat si nu am mai fi dus o viata atat de linistita.
Pamantul este cea mai mare iubire pentru fermieri si pentru cei ce au avut si au in grija un pamant.
De la mana la mana, sa le uram spor in toate celor de la ALCEDO si sa le multumim printr-o surpriza frumoasa, prin urari calde, care cu siguranta ii vor motiva si ii vor face sa continue traditia de producere a mamei samanta inca 25 de ani de acum incolo.


După un sfert de secol, ALCEDO se bucura sa fie cel mai mare distribuitor de produse pentru protectia plantelor si de seminte din Romania si unul dintre principalii jucatori pe piața de distributie de ingrasaminte.

You May Also Like

0 comments