Mami, doar o clipa, te rog!

by - duminică, iunie 28, 2015

In fiecare seara imi mangaiam burtica si cand seara se apropia cu pasi repezi si copacii isi plecau ale lor plete grele le cantam cantece de noapte buna. Doar o clipa, doar pentru o secunda imi imaginam cum ar fi fost in acea clipa sa-mi fie alaturi si iata ca acea clipa parca a fi fost o fractiune dintr-un moment caci nu a durat mult si au venit pe lume. Doua perechi de ochi frumosi, zglobii, cu trasaturile fetei conturate si aparent asemanatoare cu cele ale bunicilor. Pentru un moment a stat timpul in loc, i-am privit si inima mea de om, dar mai ales de mama, m-a imbunat si mi-a spus ca sunt cea mai fericita persoana din lume, ca am doua comori una mai speciala ca alta.
Tot ca o clipa a trecut si timpul iar acum alearga cutreierand campiile si parcurile, aducand zambete pe chipul tuturor cu ghidusia lor.
Mi-am zis ca este timpul ca datoria noastra de parinti, dincolo de siguranta pe care o necesita, este sa le formam o educatie, sa le formam niste deprinderi care sa-i ajute cu usurinta atunci cand vor fi oameni maturi, sa se integreze cu usurinta in societate si sa aiba un viitor cat mai prosper.
Nu ne putem lupta cu dulceata lor, cu frumusetea diminetilor in care renuntam adeseori la cafeaua de dimineata pentru a le privi gesturile marunte in timp ce ei sunt purtati pe un taram al viselor. Si seara, sau dupa-amiaza, cand tot ceea ce-ti doresti este o masa calda si putina odihna, ei te privesc cu ochii marunti, prea ocupati si prea prinsi de treaba lor, rugandu-te sa-i mai lasi doar o clipa sa se joace sau sa le acorzi tu o clipa in care sa intri in joaca lor.


Toata aceasta joaca, care poate pentru unii este doar o pierdere de timp, pentru ei este cea mai mare bucurie. Satisfactia de a duce un joc la bun sfarsit, de a iesi triumfatori, anticipeaza formarea lor pentru cariera ce o vor detine pe viitor.
Toata aceasta joaca trebuie sa fie pentru noi o sansa prin care le descoperim punctele stimulante si care sa ne ajute in gasirea celor mai potrivite jocuri educative.
Aceste jocuri nu doar ca vor fi o placere pentru joaca lor ci ii vor face mai interesati, mai curiosi, mai dornici de descoperi lucruri noi. Astfel copiii se pot deschide catre nou si poti fi captivat si tu in aceasta lume a lor.
Cele mai inspirate, educative si creative sunt acele jocuri cu lego. Evolutia in timp face ca acestea sa fie din ce in ce mai diversificate, din ce in ce mai realistice si pentru ambele sexe, respectiv pentru fiecare dorinta. Jocurile nu sunt pentru copii simple piese din plastic colorate. Prin joaca ei retraiesc diferite momente, isi creeaza lumea in care ar dori sa traiasca, lucrurile care si-ar dori sa le practice etc. Astfel unii tineri ajung la maturitate sa practice aceeasi meserie care o aveau in gand inca de mici copii: doctori, arhitecti, chimisti, pompieri etc.

Pe copil.ro vei gasi cele mai interesate si interactive jocuri la preturi speciale pentru intreaga familie. Spre exemplu, preferatul familiei mele s-a dovedit a fi lego Big Ben. Avand o dificultate medie, din punctul meu de vedere, cu 346 de piese, perfect pentru a-i reuni pe cei dragi si pe cei mici, care intrunesc conditia de a avea peste 12 ani. Gasim solutii si pentru restul caci magazinul ne pune la dispozitie o gama variata de jocuri. Importanta e alegerea care o facem si modul in care ii entuziasmam pe cei mici cu cele achizitionate. O buna trasatura cu care ar trebui sa fim echipati ar fi rabdarea si de ce nu, sa realizam alegerea cu cei mici si sa ne utilizam potentialul de convingere asupra acestora, indrumandu-i sa faca cea mai buna alegere.
Iti mai amintesti care erau jocurile copilariei tale? Cum ti se par jocurile lego? Tu ce ai ales pentru micutul tau?

You May Also Like

0 comments