Initiativa pentru organele de simt

by - joi, august 13, 2015

Tu, esti prea tanar sa te poti lupta cu morile de vant, cu ploaia ce-ti bate in geam sau cu durata zilelor si a noptilor.
Nu vei fi insa niciodata prea batran sa-ti intemeiezi o familie, sa inveti lucruri noi si sa iei decizii pentru viata si camin.
Cand ceasul bate a casa noua sau atunci cand suna a schimbari, se vor ivi mereu momente si oameni care sa te sfatuiasca cu privire la viitoarele alegeri. Pe cine asculti si de ce, stii doar tu! Alegerea e doar a ta si asa cum iti ingrijesti organele de simt, asa si ele iti vor raspunde.
Poate esti prea tanar sa intelegi asta, caci acum totul pare roz si firesc, insa in timp, vei deveni mai grijuliu fata de lucrurile cu care ai fost inzestrat sau fata de lumea materiala.


Protectia si preventia sunt instincte primare

Pe timp ce te dezvolti si inaintezi in varsta vei vedea ca universul raspunde la tot ceea ce faci. Important este sa iei masuri de preventie si protectie asupra organelor tale de simt. O atentie deosebita este auzul.

Primele cuvinte ale micutului tau, acele momente dupa o zi aglomerata cand poti fi in sfarsit relaxat pe canapeaua sau in patul acela comod, toate ajung la tine dupa cum iti protejezi auzul. 
Senzatia de auz se formeaza datorita vibratiilor undelor sonore ajunse la nivelul celor trei oscioare existente in ureche, a timpanului si a urechii interne.


Urechea poate percepe diferite fregvente, insa cele ridicate pot duce la pierderea auzului inca de la varste fragede. Principalii factori in determinarea surditatii sunt zgomotul si inaintarea in varsta.
Surditatea nu apare brusc, ci treptat, astfel incat muzica la maxim pe care ne place sa o ascultam astazi, maine se transforma in soapte si poimaine nu mai percepem nimic. Urechea este un organ complex, foarte sensibil si merita o atentie deosebita, un consult periodic si o selectie atenta a frecventelor sonore.


Cum te protejeaza geamul termopan de poloarea fonica?

Fregventele inalte care provoaca durere la nivelul auditiv si senzatii de disconfort (zgomote) duc la poluare fonica. 

Conform Organizatiei Mondiale a Sanatatii poluarea fonica produsa de trafic este sursa principala a unor disfunctii si boli precum si a unor morti premature. Fafa de oameni, animalele sunt cu mult mai sensibile si cu simturi mult mai fine, fapt pentru care in 2002 cateva nave NATO au descoperit numeroase specii de balene fara viata a caror autopsie a determinat drept cauza a decesului probleme la nivelul auditiv.

Cand vine vorba de nevoile atat umane cat si animale, este foarte important ca acestea sa fie indeplinite in limite normale, pentru un nivel de trai echilibrat.
Asadar in cea mai mare parte a timpului este esentiala linistea sau perceptia unor sunete de frecventa joasa. 

Geamurile de termopan se dovedesc a fi un remediu excelent in vederea combaterii poluarii fonice, a reglajului auditiv si a prevenirii disfunctiilor provocate de fregventele sonore.
Efectele sunt usor vizibile si poti observa in cadrul unui test simplu acest lucru. Incearca sa expui o boxa in fata unei bucati de geam simplu si a unor termopane. Vei observa cum sticla simpla devine usor casanta si se va sparge, pe cand termopanele vor fi in stare impecabila. 


Constructia termopanelor face ca acestea sa fie rezistente, sa izoleze perfect mediul in care te afli impotriva poluarii fonice, oferindu-ti un mediu linistit si sigur impotriva agentilor externi. In plus constructia acestora duce la mentinerea temperaturii din mediul ambiant, sunt rezistente si usor de intretinut, nu permit difuzia undelor sonore actionand ca o bariera impotriva factorilor daunatori.

Care sunt tipurile de geam folositoare pentru nevoile tale?

Pentru ca ne pasa de sanatatea si de confortul nostru, atunci cand cladim un nou camin sau cand ii analizam punctele slabe ce trebuiesc a fi imbunatatite, privim catre constructia casei, a materialelor si obiectelor utilizate. Geamurile casei tale pot fi de diferite tipuri, insa nu toate iti vor oferi siguranta si beneficii. 
In functie de tipul tamplariei, se va realiza la comanda si geamul de care aceasta va fi insotita si care impreuna vor contribui la confortul tau si la protejarea caminului.
Cele mai indicate si rezistente tamplarii sunt cele din aluminiu si tamplarie pvc care detin o eficienta energetica si un nivel de confort ridicat. O minge poate sparge cu usurinta un geam normal, sau poate oferi usurinta unui infractor sa patrunda in caminul tau. Acest lucru te va face sa investesti o data sau de multe ori pentru siguranta ta.

Tamplaria PVC devine o solutie foarte economica in acest caz, datorita constructiei atent realizate, care nu permite distrugerea acesteia cu usurinta. Totodata nivelul de izolare ridicat protejeaza impotriva infiltrarii aerului de temperaturi foarte scazute si ridicate.
Am observat aceste lucruri pe pielea mea. La o garsoniera cu geamuri normale, functionarea centralei termice era de 24 de ore din 24, pentru atingerea pragului de 20 grade celsius. Schimbarea geamurilor normale cu unele din PVC si termopan, a dus la pragul de 20 grade cu geamul deschis, in aceleasi conditii de mediu. Izolarea apartamenului si constructia potrivita a geamurilor a dus la reducerea costurilor pentru mentinerea confortului si la protejarea organismului de factorii externi. Totodata un alt test trait pe propria piele, a demonstrat cum in cadrul unui zgomot provocat de o explozie, locuinta mea cu geamuri PVC si termopane arata in stare perfecta, in schimb ce cea a vecinilor cu geamuri normale s-a fragmentat in totalitate.



O mare de cioburi de sticla care pot pune viata in pericol a multor persoane, care necesita si un efort financiar suplimentar din partea vecinilor si care au fost deranjati psihic de zgomotul provocat. In cazul geamurilor de termopan, tamplaria PVC are in dotare doua randuri de sticla izolanta impotriva razelor UV, a fregventelor sonore, a securitatii etc.



Prin urmare nu uita sa te protejezi corespunzator si sa-ti dotezi casa cu cele mai corespunzatoare echipamente. Odihna este esentiala si auzul este o senzatie importanta pentru a realiza conexiuni pretioase cu lumea ce ne inconjoara. Apeleaza la calitate, apeleaza la Klador!



You May Also Like

0 comments