Cum mi-a schimbat internetul viata

by - luni, septembrie 21, 2015

Daca odinioara m-ar fi intrebat cineva de internet si de retelele de socializare pe vremea cand internetul devenenea recunoscut, ma uitam ciudat si ma intrebam la ce se refera.
Acum se pare ca roata s-a intors si ma intreaba altii ce fac eu pe internet toata ziua. Lumea se pierde printre explicatiile mele si multitudinea de lucruri "ciudate" pe care le fac prin intermediul acestuia.

Prima amintire legata de internet

Am inceput sa utilizez internetul in urma cu vreo 6-7 ani. Eram pustoaica pe atunci si ca la orice inceput, ca si acum de altfel, retelele de socializare erau in prim plan.
Intr-o zi in drum spre casa un coleg m-a intrebat daca detin o adresa de messenger. M-am uitat ciudat la el la inceput, nici macar nu detineam un calculator.
Intre timp a aparut si primul calculator in casa. Primul lucru pe care l-am explorat a fost chiar messengerul, prin intermediul caruia comunicam cu colegi si rude.


In urma unor pene de curent am avut prima mea problema cu internetul. Acest lucru a intrerupt furnizarea acestuia timp de o saptamana in care ma gandeam cum sa rezolv problema. 
Intr-un final am contactat furnizorii care mi-au explicat ca problema se poate rezolva cu usurinta, intrand in IP. Deja treaba era mult prea complicata, dar am avut noroc de un operator care m-a indrumat pas cu pas. La urmatoarea problema de acest gen deja eram experta. 

Inca de mic copil eram pasionata de ideea de a scrie, a compune texte si poezii. La indrumarea celei mai bune prietene a luat nastere si acest blog.
Descalcind tainele internetul am descoperit cat de util este si ce mare schimbare s-a produs cu mine datorita acestuia. 
Am urcat blogul la alt rank, am descoperit campaniiile pentru persoanele care detin un blog, am realizat primele colaborari si in timp s-a format o legatura unica, de nedespartit cu acesta.


Ce fac toata ziua pe net

Exceptand comunicarea pe retelele sociale, imi dedic mai bine de 50% din timp docuentarii si blogging-ului. Pe internet gasesc o gramada de informatii de cultura generala, pentru studii, modele de inspiratie pentru activitati zilnice sau informatii utile si necesare in viata de zi cu zi.
Internetul este indispensabil pentru multi dintre noi si pentru mine de altfel, deoarece ofera o multime de facilitati si iti pune la dispozitie o multime de cunostinte.


Viata mea nu se rezuma la vestitul Facebook. Pe langa timpul alocat colaborarilor, campaniilor si postarilor pe blog de natura personala, ca orice femeie mai petrec si ceva timp prin magazinele online. Acest lucru este ideal pentru cumparatori: te poti documenta legat de gama de produse care te intereseaza si sa o achizitionezi la cel mai bun pret. 
In plus economisesti timp si bani, deoarece pe internet apar zilnic oferte si produsele sunt livrate prin curier acasa. Cine a scos femeia la cumparaturi cu siguranta nu a uitat cum e sa umbli minim 5 ore prin magazine si sa pleci cu mana goala. Prin urmare internetul m-a ajutat si cu acest aspect si petrec mai mult timp cu cei apropiati.
Totodata utilizez si internetul pentru a asculta muzica sau pentru a ma relaxa cu un joc sau la un film.

Cum am descoperit bloggingul

Asa cum mentionam si anterior, totul a pornit de la indrumarea celei mai bune prietene care detinea deja un blog si care m-a indrumat pas cu pas spre a-mi crea pagina mea proprie. La fel ca si ea, nu detin un domeniu propriu, avand hosting gratuit, adica pot utiliza in modul standard fara consiliere a eventualelor probleme ce pot aparea si pot realiza modificari in stilul propriu, daca am cunostintele necesare.
Cu alte cuvinte este o pagina gratuita cu modul standard de utilizare oferit de Google, cel mai accesat monitor de cautare si baza internetului.
Nu este extrem de ok, deoarece practic sunt un fel de chirias cu blogul meu la Blogspot si acesta la randul lui la altii, iar cu un hosting cu plata as avea chiar propria mea pagina, cu intregul suport necesar si multe alte facilitati..
Usor, usor, am descoperit campaniile si astfel mi-am largit orizontul, blogul devenind din ce in ce mai cunoscut. Astfel am cunoscut si alti oameni posesori ai unui blog, am ajuns sa descopar si cu ajutorul unor cercetari suplimentare firmele care colaboreaza cu bloggerii si le ofera diferite bunuri si facilitati in mod gratuit.

Cum ar fi viata mea fara internet


Cu siguranta ingrozitoare! Asta datorita faptului ca bloggingul da dependenta si ca asa cum spuneam, datorita blogului beneficiez de multe facilitati de care nu as fi avut parte fara acesta.
Mi se pare exceptionala evolutia pe care o poti avea cu ajutorul unui blog. Este ideal pentru mine si cu siguranta si pentru cei care nu au un venit sau au nevoie de un ajutor suplimentar. 
Internetul m-a ajutat astfel sa evoluez prin fortele proprii, sa-mi extind limitele cunosterii si sa savurez gustul triumfului din cadrul unor competitii.
Am invatat astfel lucrurile care ma definesc, am descoperit adevaratele pasiuni (scrisul pe blog este singurul care nu mi se pare plictisitor), am capatat incredere in fortele proprii si am invatat cum trebuie sa abordezi diferite tactici pentru a obtine rezultatele dorite in viata.
Daca datorita competitiilor si colaborarilor te-ai gandit si tu sa-ti faci un blog, ai luat o decizie extrem de gresita. Un blog nu-l faci din start doar pentru acest lucru. Trebuie multa rabdare, timp si sa indeplinesti anumite conditii.


Totodata este necesar ca pagina ta sa fie bine pusa la punct din punct de vedere SEO, adica sa fie bine optimizata respectiv promovata, astfel incat sa fie in topul referintelor oferite de motoarele de cautare si sa detina un trafic cat mai ridicat. Este un aspect foarte important in ceea ce privesc colaborarile dar totodata cred ca si pentru noi ca bloggeri, caci nu scriem pentru noi insine ci pentru voi, cititorii nostri.
Pentru a-mi promova blogul eu am utilizat retelele sociale, asta dupa ce acesta deja a devenit accesibil unui numar mai ridicat de persoane prin intermediul competitiilor.

Am multe de invatat, o sumedenie de informatii si experiente de cultivat iar viata fara internet ar fi cu siguranta un sfarsit trist si apogeul activitatii de blogging, in care pun atata suflet si dedic atat de mult timp. 


Totusi este adevarat ca internetul are si partile lui negative cum ar fi faptul ca pe unii dintre noi ne desparte de viata reala. Eu incerc sa nu-i acord o atentie atat de importanta  si sa-l las sa ma desparta de momentele ce trebuie traite asa cum trebuie, dincolo de mediul online.


Internetul in viitor

Daca acum internetul ajuta la consolidarea unui mediu de afaceri, ofera unui public extrem de larg accesul la comunicare si la desfasurarea diferitelor tranzactii si procese, cu siguranta internetul viitorului va fi extrem de surprinzator.
In imaginatia mea cred ca internetul chiar va deveni o utilitate de baza, precum gazul sau lumina si ca vom putea controla totul cu ajutorul acestuia. 
Nu vom mai avea nevoie de aplicatii si alte metode de recuperare a gadgeturilor furate sau pierdute, ci prin faptul ca zi de zi orice gadget e conectat la internet, acest lucru ne va permite sa le depistam cu usurinta, fiind realizat un sistem de localizare a dispozitivelor conectate la aceeasi retea.


Ba mai mult, cred ca in viitor cu ajutorul internetului vom putea controla orice dispozitiv de la o distanta minima de 10 m, adaptat la recunoasterea oricarei limbi de circulatie internationala si nationala, facand posibila realiarea mai multor lucruri cu ajutorul unei comenzi vocale, chiar si atunci cand suntem pe fuga sau avem un program foarte incarcat.

In concluie, pe timp ce trece, atat eu cat si restul lumii cred ca o sa devenim din ce in ce mai dependenti de internet si ca evolutia acestuia chiar daca nu va fi asa cum intuiesc eu, va fi totusi una extrem de mareata.

Te provoc, dragul meu cititor, sa-mi impartasesti cum ti-a schimbat internetul viata, prima amintire legata de aparitia internetului in viata ta, cum vezi evolutia acestuia si nu numai.
Fa-ti auzita parerea si fii creativ!




You May Also Like

1 comments