Cum sa-ti transformi somnul in cea mai mare pasiune

by - duminică, septembrie 06, 2015

Asa patesc in fiecare seara. Ma rasucesc cand pe stanga, cand pe dreapta, in cautarea somnului. Pentru unii este un mecanism involuntar si toata treaba porneste cu un cascat dupa care ia amploare.

La mine nu e nici pe departe asa!

Inchid leptopul, ma baricadez sub plapuma si incerc sa ascult sfatul sotului meu: inchid ochii si ma gandesc la ceva frumos. Parca asta imi zicea si mama sa fac atunci cand eram mica...!


Si ma gandesc, incerc sa ma las cuprinsa de ganduri si senzatii frumoase, dar nu pot! Pana nu merg de cateva ori la baie (nu ca as avea nevoie, uneori parca e de dragul de a-mi epuiza energia) si nu ma intorc circa doua ore de pe stanga pe dreapta si pana nu incerc toate pozitiile de somn posibile, nu reusesc sa adorm linistita.
 De multe ori dureaza si pana la patru ore sa duc aceasta misiune complicata la bun sfarsit.


A doua zi ce sa vezi?

Morocanoasa, cu ochii impaienjeniti, cer o cana de cafea inainte de a pleca la servici. Ma simt atat de obosita, de parca n-as fi dormit deloc!
El ma serveste de indata, aruncandu-mi un zambet larg.
In primele zece minute ma cuprinde o stare de amorteala si o durere usoara de cap. Sper ca o sa-mi revin dupa ce-mi fac ritualul de ingrijire personala si dupa ce-mi beau cafeaua.
Sperante desarte!
Urmeaza ca dupa cele zece minute sa inceapa o durere sacaitoare de spate, gat si de picioare. Iti suna cunoscut? Sper ca nu!

Bat-o vina de saltea! Trebuie sa scap de ea! Nu poti face nimic cu spor daca n-ai parte de un somn odihnitor! Sa nu mai zic de problemele de sanatate si de disfunctiile la care este supus un organism neodihnit.


Mi-am zis: gata, imi ajunge! E vremea sa ma bag cu drag in pat si sa ma odihnesc asa cum trebuie!
M-am apucat de cautari. Nu poti alege o saltea la intamplare daca vrei un somn bun si odihnitor. Sunt anumite principii care trebuie urmate cu strictete.

 Peste cine crezi ca am dat?

Am descoperit Green Future si gama de saltele care va spune STOP odihnei cu probleme. Cei de la Green Future au resimtit aceste deranjamente pe care noi le avem de-a lungul somnul si s-au gandit sa vina cu solutii noi pentru confortul si sanatatea noastra.
Specialistii spun ca o saltea isi poate mentine proprietatile pana la 10 ani de utilizare, insa atrag atentia oamenilor care se trezesc mai obositi decat au plecat la culcare si cu dureri in diferite zone ale corpului.

Totodata trebuie sa luam in calcul si "varsta" pe care salteaua o are si in ce stare se afla. Nu vom avea parte niciodata de o odihna corespunzatoare daca salteaua prezinta defecte (exemplu: gauri), daca nu iti asigura o pozitie confortabila si daca aceasta este mai batrana decat tine.
Odata cu inaintarea in timp s-au gasit solutii eficiente pentru combaterea problemelor legate de somn si totodata se utilizeaza materiale de o calitate mai ridicata si o rezistenta indelungata,
Cei de la Green Future detin o gama larga de saltele si nu numai, pentru ca odihna sa devina o pasiune si pentru ca dupa o noapte indelungata sa ne trezim plini de energie si deschisi catre noile provocari de peste zi.

Scurt ghid de indrumare catre salteaua potrivita

Pornind in cautarea unei saltele perfecte v-am impartasit problemele, respectiv momentele cand ar trebui sa pornesti in cautarea unei noi saltele. Totodata cred ca v-ar fi de folos cateva recomandari pe care specialistii de la Green Future ni le pun la dispozitie. De asemenea as dori sa va mai impartasesc si alegerile mele.
Dat fiind faptul ca multi dintre noi vor face compromisuri pentru aceasta achizitie, mai mult sau mai putin, mi-am acordat intregul timp necesar pentru studiului fiecarui tip de saltea.


Saltelele cu memorie sunt concepute pe baza unui mecanism prin intermediul caruia retin forma corpului si previn durerile. Spuma cu memorie existenta in compozitia acestora ajuta la mentinerea odihnei, eliberand punctele de presiune ce cauzeaza senzatia de disconfort resimtita in timpul somnului si a doua zi.



Spre deosebire de saltelele ortopedice realizate special pentru a veni in ajutorul persoanelor ce prezinta disconfort ridicat in timpul somnului, dureri ale coloanei vertebrale si la nivelul altor portiuni ale corpului, saltelele superortopedice detin in componenta materiale de o calitate superioara, cu un grad de confort si de relaxare mai ridicat,
Acestea sunt recomandate inclusiv persoanelor extrem de active si pline de energie care doresc sa-si gaseasca calea catre un somn linistit in cel mai scurt timp posibil.


Gama de saltele Green Future au urmatoarele functii:

  • Functia ortopedica: feri o pozitie corecta a corpului in timpul somnului si faciliteaza relaxarea incheieturilor;
  • Functia anatomica: relaxeaza muschii asigurand un circuit complet si sanatos al sistemului sangvin;
  • Functia ergonomica: asigura confortul si relaxarea pe intreaga durata a procesului.


Cum iti dai seama ca ai avut parte de un somn odihnitor?

O "portie" buna de somn poate fi cuprinsa intre 12 si 9 ore de somn pe durata noptii. Specialistii mentioneaza faptul ca este foarte important sa avem parte de un somn linistit de-a lungul intervalului de timp recomandat.


Daca te trezesti de multe ori pe noapte, ai dureri si a doua zi te simti mult mai obosit, inseamna ca nu ai beneficiat de o odihna corespunzatoare. Acest lucru este un semnal asupra faptului ca patul, respectiv salteaua ta, nu asigura conditiile optime pentru odihna si ar fi cazul sa faci schimbari.
Nu lasa pe maine ce poti face astazi! Transforma-ti somnul in pasiune!

Eu inca nu mam decis care din cele doua tipuri sa o aleg. Tu care zici? 
Tu te confruncti cu astfel de probleme? Cum te-ai gandit sa le remediezi?

You May Also Like

0 comments