Inconstienta chiar si dupa moarte, prea putina mentalitate

by - sâmbătă, octombrie 31, 2015

Nu cred ca trebuie sa mai repet si eu ceea ce s-a intamplat in cadrul incidentului de la Club Colectiv unde au murit zeci de oameni si alte 100 si ceva se zbat pentru viata prin spitale.
Am zis sa fac articolul asta pregatita sa-mi iau zeci de suturi in fund.
La televizor este plin de stirile legate de acest "eveniment", pe Facebook nu mai zic. Si pe clipa ce trece se tot inmultesc derularile de pagina si statusurile cu invinuiri, poze cu cadavrele unora etc.
Ce ma revolta pe mine este mentalitatea unora care au conceptii foarte normale precum:

  • Hai sa distribuim poze cu cadavrele!
I-am zis la unu ca asa ceva clar nu are ce cauta pe net si nicaieri in media, sunt copii si fel de fel de oameni care au acces la lucrurile astea. Nu cred ca e cazul sa mai subliniem urmarile tragicului eveniment si sa subliniem faptul ca AR TREBUI SA NE UTILIZAM AIA 3% DIN CREIER SI SA MAI GANDIM CAND FACEM SAU SPUNEM CEVA.
Mi s-a spus ca copiii nu au ce cauta pe Facebook (teoretic da, dar practic?) si ca deja se difuzeaza la stiri. Ceva gen: -Daca acolo arata cu ce mai afecteaza faptul ca postez/distribui si eu asa ceva?
Poi gen asa stim unii sa punem paie pe foc si sa ne transformam in vedete realizand ceea ce fac si altii. De ce n-am face si noi? Poi cu siguranta e mai usor sa dai copy-paste la caractere si la mentalitati decat sa-ti pui creierul in functiune si totusi inca unii se plang de TARA. Tara in sine nu gandeste oameni buni, indivizii, poporul insa o face. Daca mii de inconstienti inca sunt plictisiti de notiunea a gandi, noi ar trebui sa aratam cu degetul spre chestia asta si sa zicem ASA NU, ASA NU GANDIRE.
Daca vrem o schimbare trebuie sa inceapa cu fiecare in parte, sa incepem cu fiecare gradina individual nu sa asteptam sa vedem si la restul.
Mi se pare de-a dreptul strigator la cer sa postezi si sa distribui asemenea imagini. Mi se pare o alta dovada de inconstienta pe care multi o aproba. Ce sa vezi? NU SI EU!
  • Vina pe tara.
Acum se da vina pe tara. Dragii mei, tara este alcatuita din regiuni, judete, copaci, case etc si OAMENI. OAMENII au puterea "supranaturala" de a gandi si actiona asupra altor OAMENI si asupra mediului inconjurator, nu tara. Sa nu confundam aspectele astea. Fiecare are propria mentalitate si face dupa cum il taie capul. Ca majoritatea au prioritate si ca intreaga tara este catalogata dupa acest fapt este o mare greseala. Fiecare raspunde pentru propriile greseli. Din cate stiu TARA nu a ajuns la DNA, nu a furat, nu a omorat pe nimeni etc. Tot oamenii sunt cei care au facut asta, dar ATENTIE, unii, nu TOTI.
Oameni ce vor sa faca diferenta si sa aduca o schimbare in bine

  • Hallowen: sarbatoarea satanistilor.
Oameni buni, ce ati patit? Halloween-ul este doar o chestie amuzanta sa-i zic, imprumutata de la alte popoare pe seama "Let's have some fun!", deghizandu-se in fel de fel de personaje. Vorba unui coleg de meserie: daca era 1 decembrie, Ziua Romaniei si se asculta Mozard? Sa fim seriosi! Nu are nicio legatura cu incidentul. De vina e gandirea umana a unora care este inconstienta si care provoaca zeci de victime.
Zi de zi, inca de sute, mii de ani, se intampla nenorociri si mai mari (nu ca nu ar avea importanta). Ceea ce vreau sa subliniez este faptul ca daca e sa se intample si daca ne e lene sa gandim, pot avea loc astfel de intamplari zilnic nu doar de Halloween.
Chestia e ca ne-am invatat sa etichetam o zi, o sarbatoare, dupa cum ne merge sau dupa faptele ce au loc in respectiva zi. De Revelion se nasc zeci de copii, dar nu zice nicaieri de cei care si mor.

  • Rock=Satanisti
Ce treaba are una cu alta? Eu nu-i gasesc logica! Cum unii sunt foarte incantati de filmele pornografice pe care le distribuie cu mandrie, asa si unii asculta manele, altii rock. Daca am ajuns sa catalogam oamenii si dupa genul de muzica, se vede cat de ocupati suntem cu lucrurile adevarat importante. Fiecare avem placeri peste placeri, nu suntem obligati sa ne placa stilul celorlalti dar nu cred ca suntem in masura sa judecam pe nimeni. Am amici ce asculta rock, am frecventat cluburi cu tematica rock si sunt oameni super de treaba, care iti sar mereu in ajutor, nicidecum nu taie oameni, sug sange sau ce dumnezeu le mai trec la altii prin cap. 
Muzica sau stilul vestimentar nu face pe nimeni. Treziti-va, oameni buni!

Totul tine de mentalitate, daca vreti sa schimbati ceva incepeti cu voi insiva. Nu mai mergeti pe astfel de principii care efectiv nu au nici-o legatura. Noi, oamenii facem destinul si DA, o greseala UMANA poate desemna destinul unei intregi tari, NU muzica, NU stilul vestimentar etc.
Trebuie sa incercam sa depasim limitele gandirii, sa cautam solutii pentru dezvoltarea noastra si a generatiilor viitoare in bine, NU sa ne impunem limite in gandire. Pentru ca oamenii cu o astfel de mentalitate si asocierile de mai sus cu siguranta sunt extrem de limitati.
Nu e prea tarziu, dragilor! Pune-ti osul la treaba si schimbati-va daca vreti sa se schimbe ceva cu adevarat! Nu cade nimic din cer!

Acestea fiind zise, astept pietrele si bolovanii vostri sa construiesc o noua stanca.
Condoleante celor plecati dintre noi si sanatate celor care se zbat in aceste clipe sa-si recastige sansa la o viata normala.

Ps: Decat pozele cu cadavre mi se pare mai important ca sa ne facem datoria. Comentariul de mai jos gasit la un status zice multe.


You May Also Like

1 comments