Oglinda, oglinjoara, cine-i cel mai mare Fan Branza din tara?

by - vineri, octombrie 30, 2015

Cum asa? Nu-l stii pe Toni? Da, Toni de la Delaco, de te vrajeste cu branza lui pufoasa!
Inteleg, una e sa nu-l stii pe Toni Jr, dar pe Toni, cel care reprezinta de atata timp Branza Pufoasa, cum sa nu-l stii? Asta inseamna ca nu esti un adevarat Fan Branza!


Sa vezi ce hoata e mama! Are obiceiul de a alerga dupa oferte si de obicei daca o las in voie, se plimba in tot Bucurestiul prin supermarketuri si hipermarketuri.
O zi, doua, trei si ma tot intrebam intr-o seara de ce mai bine de o saptamana nu o gasesc acasa la intoarcerea de la facultate. Ba mai mult, de la frigiderul plin de zarzavaturi, preparate cu carne si legume, frigiderul se transforma de la o zi la alta intr-un munte de ... branza. Noi suntem consumatori de branza, dar asta indica un apetit extrem de ridicat. Oare a trecut la "dieta" cu branza?


Am scapat intr-o zi mai repede de la cursuri si mi-am zis sa merg acasa ceva mai devreme in speranta ca o voi gasi sa discut cu ea niste lucruri importante.
Cand am ajuns la colt, am surprins-o cum iesea din scara blocului extrem de aranjata si mandra cu sacosica de cumparaturi. Asta mi s-a parut foarte suspect si am decis sa o fac pe-a micul detectiv si s-o urmaresc.
Ma intalnisem pe drum cu Anca, o buna prietena care m-a retinut cateva minute. Cu putin noroc am reusit sa vad din ce supermarket isi face cumparaturile.
Tiptil pe dupa rafturile pline cu zeci de bunatati, o surprind pe mama in fata frigiderelor:

-Hmm...oare ce sa aleg? Un cascaval Rucar sau un Delaco? Un Fondue sau Cottage?

Toni era alaturi cu taraba plina de bunatati. Toni este un adevarat fan branza si era imposibil sa nu auda gandurile spuze cu voce tare ale mamei. Le-am auzit si eu de dupa rafturi.  Mi se parea ca pune ceva la cale si nu m-am inselat:

-Bonjour, madame! Buna ziua, doamna! Eu v-as sfatui sa incercati totusi si Branza Pufoasa. E mai pufoasa decat mangaierea unei pene de lebada, mai pufoasa decat pielea unui bebelus proaspat scaldat, mai pufoasa decat romanta ce mistuie centrul Venetiei si decat soarele ce unge pielea cu caldura sa.
Deja mama prinsese bujori si in timp ce degusta unul din cele mai pufoase sortimente. Ma surprinde si micul Toni Jr in timp ce ma apropiam de stand-ul cu branzeturi sa o conving pe mama sa nu mai cumpere asa multa branza:

-Nu stiti ca nu e frumos sa spionati? Nu mai bine incercati si dumneavoastra?
Eu: -Nu scumpule, multumesc! Sunt la dieta si am probleme cu dantura.
Toni Jr: -Nu are cu ce sa va afecteze. Este pufoasa precum nasul umed si rece al unui motanel ce te trezeste dimineata.
Eu: -Dar vai! Sunt alergica la pisici!
Toni Jr: - E mai pufoasa si decat invidia prietenelor cand va surprind noua pereche de pantofi.

Eu: - Dar...nu port pantofi!
Toni jr: - Atunci e mai pufoasa decat un lan de papadii cuprins in jocul vantului ce danseaza pe pielea dumneavoastra. Sunteti sigura ca nu vreti? 
 Eu: - Ei bine, daca insisti, o sa incerc o felie totusi.

- Vai de mine! Cat de pufos! Pot sa iau patru?

 Nu stiu cum dar se pare ca micul junior m-a convins. Doar a invatat de la cel mai mare fan branza. Acum inteleg cine e cu adevarat cel mai mare branza din familie: mama. Dar lucrurile nu vor ramane asa, caci ma voi intoarce si voi lua in fiecare zi cate patru, de o sa mi se spuna Super Fan Branza.
Acum te las. Ma duc sa caut Pufoasa de sub capac!


Tu esti un adevarat fan branza?

Articol scris pentru SuperBlog 2015.

You May Also Like

2 comments