Regina persana si povestea cafelei

Traind ca o regina persana cu numele de Seherezada, ne-am cunoscut si am facut impreuna inconjurul intregului tinutut: Orientul Mijlociu.
Daca te-ai lasat dus de val de cele "O mie si una de nopti", cu siguranta povestea inca nespusa si nescrisa pana acum, te va incanta la fel de mult.



Incursiune in cele "O mie si una de nopti"


Pe platourile Orientului Mijlociu nisipurile inca mai sunt fierbinti si deschise catre multimea iubitoare de acest peisaj mirific.
Singurul lucru care a ramas neschimbat este regele Shahryar. A ramas acelas sultan cu dorinta apriga de a se razbuna pentru tradarea adusa de catre vechea lui sotie.
Multe femei au cazut prada maniei sale si dupa casatoria cu acesta nu au mai apucat sa vada rasaritul soarelui pentru ultima data.

Oricine poate avea o slabiciune si acest lucru nu-l exclude pe marele sultan. Stiam ca pot sa-i pun capat furiei sale, ceea ce am si facut. Si aceasta minune nu ar fi avut loc daca nu l-as fi cunoscut pe Arzum OKKA.

Tot secretul e licoarea aceea magica de o savurezi clipe in sir, dis-de-dimineata, cu aroma aceea unica irezistibila, facuta mai simplu si usor, insa cu aceeasi dedicatie, caci aroma sa fina e pastrata inca din Orient cand se realiza doar la ibric.
Cafeaua turceasca este o poveste pentru mine, insa pentru voi inca ramane un mister.

Cum am trait fericiti pana la batraneti doar "O mie si una de cafele" iti poate spune!


                                        O mie si una de...cafele!

I-am povestit sultanului despre licoarea aceea magica de-i da putere multa si-l transforma in cel mai maret om de pe planeta. Treaba nu era pe atat de usoara cum parea si sultanul, la auzul vorbelor mele, vroia numaidecat licoarea doar pentru el. Flacaii Barak, Rabur si Rihan au strabatut multe aventuri nu doar pana si-au gasit frumoasele si magicele sotii, ci si pana au descoperit bobul de cafea.
O samanta a dat nastere unei licori de care intregul Orient Mijlociu s-a ingrijit ani de zile pentru a realiza cea mai fantastica savoare a licorii denumite cafea.
Am reusit sa-i atrag atentia pentru o clipa, insa simteam din glasul sau: mania inca nu se stinse.
I-am atras atentia ca orice licoare magica se face dupa o anumita reteta si ca puterea adevarata a cafelei consta in modul de preparare.


Dar cafeaua asta era speciala, caci modul sau de preparare era cu totul si cu totul deosebit si diferit fata de cafeaua conceputa de alte popoare. Cafeaua turceasca e speciala, imbina dulceata si gustul amarui cu o precizie exacta, iar prepararea se realizeaza in mai multe etape respectand cateva trucuri de baza.
La fermecat aceasta licoare atat de puternic incat l-am facut sa-si doreasca din toata inima sa o prepare de unul singur. 
Un secret a ramas nedeslusit si anume acela legat de prepararea si obtinerea esentelor cafelei turcesti in alta tara sau in lipsa unui vestit ibric.
Si de la o zi la alta, terminand o poveste si incepand alta la rugamintile sale, i-am dezvaluit secretul: Arzum.


Toata truda si toate eforturile derulate pe parcursul celor 500 de ani, in cautarea retetei perfecte autentice, au dus cu succes la aparitia lui Arzum Okka, singurul care chiar si dupa atata timp, ajuta la crearea si pastrarea aromei unicate a cafelei turcesti.
Cand a auzit de Arzum a dat de veste in imparatie sa fie cautat si adus in fata sa. A durat ceva vreme pana acesta s-a convins ca Arzum nu este o persoana, cum credea initial, ci o cafetiera profesionala din magazinul MarketOnline.ro.


Acum si in timpurile noastre oamenii se pot delecta cu aroma inconfundabila a cafelei turcesti, dar pentru asta e nevoie de Arzum Okka!


O cafea pentru fiecare, aceeasi savoare, aceleasi dimineti senine si pline de energie, le poti avea si tu doar cu apa, cafea si ... Okka! 100% natural pentru o buna dispozitie intreaga zi. Okka reinvie aroma unica a cafelei turcesti!



Articol scris pentru SuperBlog 2015

Comentarii

Postări populare