O poveste de Craciun

by - luni, decembrie 21, 2015

Oricine vrea in dar de sarbatori un strop de fericire, unul de iubire si altul de liniste. Unii il cauta pe Mos Craciun, altii se multumesc cu spiritul sarbatorilor ce invaluie strazile.
Insa, desi momentul ne indeamna sa fim mai buni, mai darnici cu cei din jur, in adancul padurii inca se ascunde o poveste nespusa iar cartile au imbatranit s-o mai astepte.



Se aud si acum in codru cum copacii trosnesc. Se aud sunete de groaza si gemete la colturile caselor trecute prin timp, pe unde nimeni n-a mai calcat de ceva vreme.


Lupul cel hain nu a reusit niciodata sa traiasca cu adevarat magia sarbatorilor. Nimeni nu a indraznit sa-l deascoasa cu privire la viata sa: trecutul, familia, naravurile. 
Si a ramas de-a lungul veacurilor lupul de temut care mananca tot ce-i sare in cale, inclusiv purcelusii sau chiar pe Mos Craciun.
Asa ca toata viata a trait singur in pustietate cu ale sale moravuri si fara viata sociala.

Tu ce faci in zi de sarbatoare? Iti mai vizitezi din cand in cand bunicii?

Sunt in varsta si acum isi despletesc amintirile in fata sobei, alaturi de copii si nepoti, de rude si prieteni. Uneori simt nevoia de ajutor desi nu-l cer, insa sunt bucurosi cand cei din jur vin cu initiativa.
La randul ei, Scufita s-a gandit sa-i faca o surpriza bunicutei si sa se duca la ea sa-i fie alaturi de Craciun. S-a inarmat cu cele mai bune bunatati. Scufita sta la marginea satului, la periferia padurii si ii este foarte greu sa ajunga la magazinele din oras. Drumul era lung si anevoios dar si extrem de periculos. Si cum este o Scufita moderna, a gasit putin internet si si-a dat comanda online de o gramada de bunatati pentru ea si pentru bunica.
Bunica inca se afla acolo asteptand-o pe Scufita Rosie si are incredere in intuitia sa care-i spune ca lupul o va ocoli sau ca va fi mai bland de data aceasta.

In drumul spre bunica, se auzi un sunet fioros. Era lupul! Si hot de fel era la doar cativa metri departare, ascuns printre copaci.



Scufita lua telefonul si dadu sa o sune pe bunica, insa semnalul era tare prost si telefonul se blocase. A scos rapid tableta din geanta in incercarea de a cere ajutor. Dar era prea tarziu...
Lupul o incoltise iar Scufita avea de ales: viata sau tableta

Te-am socat nu-i asa? Ce sa faca un lup cu o tableta?

 Acolo in adancul padurii multe lucruri s-au schimbat: casa de turta dulce acum era de ciocolata, in loc de cei 7 iezi au aparut cei 7 purcelusi si la fel a patruns si tehnologia moderna in padure.

Intr-una din ultimele sale peripetii lupul mai vazuse ngasise niste tablete. Prima lui tableta a fost o adevarata incantare, insa neavand incarcator a putut fi folosita mult timp. 
Tableta era singurul mediu de comunicare si de divertisment pe care lupul il avea. Ca sa nu se plictiseasca si ca sa invete ce inseamna prietenia si legaturile dintre oameni respectiv animale, lupul se folosea de gadgeturile gasite in padure.



Scufita: -Lupule, marite lup, nu ma indoiesc de deciziile si actiunile tale, dar te rog, te implor, cruta-mi viata si iti voi oferi tot ce doresti. Ia tableta, ia-mi ce vrei tu, numai viata nu mi-o lua!


Lupul a luat tableta si a fugit repede in padure. Ajuns la culcusul sau si fericit ca are o noua tableta, a deschis-o cu nerabdare. Insa ce sa vezi? Tableta nu mai avea baterie, el nu avea incarcator: lumea lui era distrusa.

Lupul: - Ce ma faaac?! Hua, hua, hua!

Dezamagirea sa si strigatul sau de disperare traversa tinutul in ecou. Ochii sai devenisera sensibili si plini cu lacrimi de crocodil.
Insa cineva din tinut i-a auzit tristetea si de sarbatori din dar se face rai. Brusc in dreapta sa aparuse o lumina puternica si orbitoare. Intorcandu-si privirea a dat de un mos cu barba alba si lunga, imbracat intr-o haina cu portocaliu si negru. Era un alt Mos Craciun: mosul Dwyn Shop.


Mos Dwyn: -Dragul meu, stergeti lacrimile! Nici cel mai fioros de pe planeta asta nu are voie sa fie trist de sarbatori. I-ai dat Scufitei o noua sansa la viata, ai facut cea mai buna fapta din viata ta! Oracolul cerului m-a trimis sa-ti rasplatesc fapta buna si inima mareata. Ti-am adus un incarcator pentru nevoile tale si un telefon.




Lupul: -Dar...dar...eu nu sunt bun! Eu n-am facut nimic bun! Ba mai mult, eu nu sunt fioros! Tot ce mi-am dorit in viata a fost un loc al meu si o familie, insa padurea doar atat mi-a oferit: cateva gadgeturi. Locu asta m-a facut de temut si oricat as fi incercat era in zadar sa le explic trecatorilor ca as vrea doar un incarcator. De aceea pana acum n-am crezut in spiritul lui Mos Craciun sau in magia sarbatorilor.
Tu esti acela ce lasa cadouri sub pomul de Craciun, in seara de Ajun?


Mos Dwyn: - Acela este fratele meu, insa eu sunt mana sa cea dreapta. Dar daca tu iti doresti o viata sociala, ce ai zice sa-mi fii ajutor? Astfel poti cunoaste oameni noi cu care sa comunici si totodata poti sa aduci vietii tale o multime de beneficii. 
De ce sa plangi ca nu ai o tableta, un telefon, o masina de spalat, cand toti s-au modernizat? A venit si vremea ta, lupule. Gasesti zilnic sute de promotii!


 Portofoliul Dwyn.ro include peste 25.000 de produse disponibile online de la circa 200 de branduri internaționale premium. Poti alege tot ce vrei si cate vrei. In plus, magazinul asta iti ofera sansa de a achizitiona orice produs pe care il poti plati in 3, 5, 10 sau chiar 12 rate fara dobanda. Fiecare achizitie iti aduce puncte de fidelitate pe care le poti utiliza drept discount la achizitia unui produs sau pentru a plati integral produsul dorit. Si pentru ca tot sunt sarbatori si e momentul ca lumea sa-si indeplineasca visele, daca te abonezi la newsletter primesti 10 lei sa faci ce vrei cu ei. Exista oare o bucurie mai mare?

Lupul: -Mosule, cat de bun esti! Iti multumesc ca existi cu adevarat! Cred ca ar fi momentul sa-i inapoiez Scufitei tableta si sa-mi achizitionez eu singur una noua.
Mosul Dwyn: -Asa sa faci lupule! Foarte frumos si intelept din partea ta!

Si asa lupul a plecat in goana la casa bunicii, fericit ca nu mai este nevoit sa astepte noi turisti pentru a-si satisface poftele. Cu ajutorul oferit lui Mos Dwyn isi putea realiza bugetul de care acesta avea nevoie pentru o viata moderna si interesanta.
Ajuns la casa bunicii a ciocanit la usa. Scufita i-a deschis de indata:


Scufita: - Vai lupule! Te rog nu ne manca! Vin sarbatorile, nu se poate una ca asta!
Lupul: - Da stai asa, cucoana! Cine ti-a zis ca vreau sa te mananc? N-ai baterie la tableta si am venit sa ti-o inapoiez.

Scufita: -Serios? Vai lupule, ce bun esti! Dar cum de nu ne mananci?


Lupul: -Scopul meu nu a fost niciodata acesta. Aceea este viziunea lui Charles Perrault si a Fratilor Grimm. In povestea asta lucrurile sunt total diferite. Esenta acestei povesti este aceea de a invata sa daruiesti din suflet. Si daca inca nu ai observat, povestea nu s-a incheiat, ca de ar fi fost asa, ai fi stiut de Dwyn si de magia sa.

Daruieste din suflet lucruri de calitate dintr-un portofoliu cu de toate, produse achizitionate integral sau in rate.

De Craciun fii mai bun!


You May Also Like

8 comments