Seminar de ingrijire dentara: Secretele unei danturi de invidiat

by - duminică, ianuarie 31, 2016

Ieri, 30.01.2016 am participat la seminarul de ingrijire dentara la centrul de ingrijire dentara Profi Smile din Bacau alaturi de cateva minunate bloggerite la randul lor.
Cu sprijinul doamnei Dr. Rosu Alexandra am aflat cateva dintre secretele unei ingrijiri orale perfecte, ce sunt dintii sanatosi si cum ii putem obtine. De asemenea am primit si sfaturi despre ingrijirea de zi cu zi, atat pentru noi si adultii din jurul nostru cat si pentru micutii din viata noastra.



Doamna Dr.Rosu este o femeie foarte fina, tanara si alaturi de colegul acesteia am transformat seminarul intr-o discutie prietenoasa, calduroasa, in care toate ne-am antrenat micul cerebel pentru a retine cat mai multe lucruri si pentru a va putea impartasi informatii utile si absolut necesare pentru fiecare.
Asadar, daca sunteti interesati de cum arata o igiena perfecta si care sunt secretele unei danturi de invidiat, va invit sa va rapiti cateva minute din timpul vostru liber si sa cititi acest articol pana la capat.

Scurta introducere despre centrul de ingrijire dentara Profi Smile

Cabinetul este unul micut, insa minunat. Are un design aparte, bine gandit si extrem de stilat. Cei care ati intrat pana acum intr-un astfel de cabinet ati remarcat un miros specific de institutie medicala.



La Profi Smile acel miros NU EXISTA deoarece acest centru de ingrijire dentara nu utilizeaza respectivele substante ce produc acel miros. Prin urmare, cand veti pasi in cabinet, cu toate ca unii inca nu au scapat de complexul "frica de doctor/stomatolog", primii pasi incep relaxant intr-o atmosfera luminoasa, deschisa si ingrijita.

Profi Smile inseamna tehnologie de ultima ora si confort pentru pacienti. Veti observa multe detalii si veti beneficia de un tratament aparte fata de alte cabinete pe care le-ati frecventat.

   


Vom observa cat de ingrijit si frumos este aranjat cabinetul. M-au captivat de indata aranjamentul floral si peretii frumosi decorati care iti amintesc cu fiecare vizita cat de important este zambetul si fericirea ta.
Sanatatea este cea mai mare binecuvantare, noi trebuie doar sa o intretinem!

De asemenea intregul cabinet are doua locuri de tratament, ambele dotate cu aparatura de ultima ora.
Intr-una din incaperi se afla un scaun modern unic, singurul in prezent si doar la acest cabinet, care asigura un confort sporit pacientului si o usurinta in realizarea interventiilor de catre medicii specialisti.



Se poate observa tavanul inteligent decorat cu o harta, un peisaj nemaiintalnit pana acum. Mult bun gust si rafinament!

Si cealalta incapere este de asemenea dotata cu un scaun confortabil (pe care l-am si testat) si tehnologia cu ajutorul careia se vor realiza tratamentele si controalele.
Cu ajutorul echipamentului digital se vor analiza radiografiile pe un panou specializat, se va masura cu precizie caracteristicile unei fatete sau ale noului dintisor care se pregateste sa-ti intre in "casuta ta".




Per ansamblu e armonie si siguranta, investitii care sa ofere interventii de succes si sa ne ajute sa scapam de complexele si problemele noastre.

Sfaturi si indicatii pretioase de la Dr. Specialist Alexandra Rosu

1. Preventia

Doamna doctor de la cabinetul stomatologic din Bacau a insistat asupra preventiei.
O problema foarte grava este faptul ca din ce in ce mai multi copii au probleme de natura stomatologica.
Multe persoane nu-si ingrijesc corespunzator dantura urmand in mod inevitabil sa apara si problemele. Cu toate ca nu luam masurile necesare, amanam pe cat posibil vizita la cabinet si ne amagim cu efectul unui analgezic achizitionat de la farmacie.
Gresit, afirma doamna doctor.
Este extrem de importanta igiena dentara, modul de aplicare, produsele utilizate si controlul periodic.
Doamna doctor ne indeamna sa realizam un control la fiecare 6 luni si pentru a veni si in sprijinul persoanelor cu deficit financiar, ofera in mod GRATUIT consultatia si planul de tratament.
Nu este recomandat sa ne indopam cu pastile sau sa asteptam ca problema sa devina vizibila pentru a ajunge in cabinetul unui doctor. Nu este o scuza frica deoarece datorita tehnologiei totul se realizeaza cu usurinta, fara pic de durere.


Si mie imi este frica de dentist si am zis ca nu voi calca niciodata intr-un cabinet pentru a realiza lucrarile necesare. Soarta mi-a dovedit contrarul si anul acesta sunt nerabdatoare si voi strange toate castigurile pentru a-mi rezolva problemele. M-am gandit sa realizez si o categorie speciala unde va voi povesti pas cu pas experienta mea. Si pentru ca am fost atat de incantata de acest cabinet si de doamna doctor, vreau sa-mi construiesc zambetul impreuna cu doamna dr. Rosu Alexandra, la Profi Smile.


Problemele la nivel dentar pot determina aparitia altor probleme la nivelul organelor interne, diferite afectiuni si boli, inclusiv asupra creierului si a inimii.

Aveti nevoie de un exemplu bun sa renuntati la frica si sa mergeti la dentist? Va dau eu unul! Am dureri groaznice, toate fetele au remarcat la consultul panoramic cariile, resturile, urmele de puroi. Imi este foarte greu sa consum alimente, adeseori refuz cu toate ca sunt pofticioasa. Stiu ca nu pot, ca ma confrunt cu dureri, ca pastilele nu-si mai fac efectul. Ma confrunt inclusiv cu probleme de digestie si cu siguranta alte organe nu sunt prea fericite din cauza metodei simple: fuga la farmacie dupa sacosa cu pastile. Nu! Nu proceda ca mine! Du-te la doctor inainte de a fi prea tarziu!

Este de asemeni importanta alegerea periutei si a pastei de dinti.

2. Primul contact

M-am oferit voluntara sa ma asez pe scaunul de interventii din cabinet si doamna doctor mi-a aratat cu ajutorul unui dispozitiv problemele pe care le am. Majoritatea pacientilor sunt trimisi de cele mai multe ori la radiografie, din care nu inteleg nimic si se intreaba daca este absolut necesar. Unii desi nu au sesizat o durere si isi realizeaza un simplu control de rutina, refuza sa creada ca au o problema, dand vina pe medicii care vor sa-i "stoarca" de bani.


Cu ajutorul unui dispozitiv special am vazut pe ecranul digital toate problemele cavitatii bucale, fiecare carie, fiecare depozit de tartru ce afecteaza dantura, fiecare colt plin cu bacterii ce au dus la aparitia de carii si probleme. Nu sunt mandra de asta, chiar vroiam sa stiu cu ce ma confrunt si cu ce ar trebui sa incep. Spre rusinea mea, restul colegelor au o dantura perfecta si nu ma pot abtine sa nu le admir zambetul si dantura impecabila de fiecare data.

Asta m-a determinat sa lupt pentru acest lucru si sa imi confrunt toate temerile. Astfel fiecare pacient vede exact cu ce se confrunta iar doamna doctor iti va explica pas cu pas cum trebuie actionat. Eu abia astept sa ma apuc de treaba! Regret ca nu am facut-o pana acum. Dar nu stiam de Profi Smile...


3. Periajul corect

Un periaj corect dureaza cel putin 3 minute. In tot acest timp trebuie sa curatam fiecare portiune. Este recomandata o periuta si o pasta speciala de dinti in functie de necesitati. Doamna doctor ne recomanda sa nu alergam dupa produsele de albire. Fiecare dantura este expusa la anumite probleme si are nevoie de o anumita pasta de dinti si o anumita perie. Alegerea cea mai buna nu o reprezinta intotdeauna pasta de dinti cu efect de albire.
Nimic nu se compara cu dantura voastra "originala" si cu stralucirea ei. Un zambet frumos, stralucitor si sanatos consta intr-o ingrijire cat mai bine realizata. Pasta de dinti nu asigura o bariera de protectie completa impotriva bacteriilor provocatoare de probleme.


Pe langa cele 3 minute (minim) de periaj se recomanda obligatoriu utilizarea unei ape de gura si a unei ate dentare. Procesul se realizeaza minim de 2 ori pe zi.
 Astfel reduceti cu pana la 99% din bacterii, ceea ce inseamna sanatate si siguranta, dinti frumosi si sanatosi.
Doamna doctor ne recomanda sa alegem o apa de gura cu clohexidina ce are un efect antiseptic.

De asemenea, daca nu stiti ce pasta de dinti vi se potriveste cel mai bine, doamna doctor va poate oferi mostre (tot GRATUIT) prin intermediul carora sa descoperiti cea mai buna alegere in functie de nevoile voastre. Important este sa mergeti la control regulat, sa intrebati si sa cereti sfaturi!

4. Periuta electrica: Pro si contra

Doamna doctor priveste periuta electrica drept o pierdere de bani si un remediu pentru "lenesi". Aceasta ne-a marturisit ca o perie electrica buna are un cost destul de ridicat si ne recomanda un periaj normal, cu ajutorul unei periute obisnuite. De cele mai multe ori periajul se realizeaza mai rapid si mai corect manual. De ce sa irosim banii pe o periuta electrica?

5. Cand mergem la dentist?

In niciun caz in momentul in care s-a instalat o durere sau o inflamatie. In afara de a-ti oferi un tratament bazat pe antibiotice si analgezice care vor ataca alte organe, doctorul nu prea are ce sa-ti faca in acel moment. Asta nu inseamna ca nu trebuie sa mergi deloc.



Atunci cand zona este extrem de afectata, cand ai remarcat simptomele si cand de cele mai multe ori solutia este o extractie, doctorul trebuie sa elimine infectia si apoi sa elimine problema.
De aceea trebuie sa mergi periodic la consult, minim o data la 6 luni, pentru a trata din timp problemele ce pot aparea si care nu pot fi observate cu ochiul liber, in timp util. Nu astepta pana in ultimul moment. Nu te va ajuta chiar deloc! Nu doare, consultatia la acest centru de ingrijire dentara este gratuita.

6. Albirea dentara

Cu totii ne dorim un zambet perfect si dinti extrem de albi. Cu toate acestea ideal nu este ca dantura sa fie de un alb nemaiintalnit, un zambet fals de alb, ci unul care ni se potriveste.
Pastele de dinti cu efect de albire nu vor face minuni si multi apeleaza la albirea in cabinet. Exista doua tipuri: cu tehnologie mai invaziva recomandata o data la 6 luni sau cu gel, recomandata o singura data.
De asemenea este bine odata intrati in cabinetul medical cu aceasta dorinta arzatoare, sa va consultati cu doamna doctor si sa ascultati toate aspectele.


La fel ca si machiajul, prea alb nu inseamna perfect, ci poate fi chiar groaznic. Doamna doctor va poate indruma catre cea mai buna alegere si va poate spune daca este bine sa realizati o albire sau daca nu. Trebuie luat in calcul structura dintilor si stadiul acestora.
In primul rand sanatatea si igiena dentara trebuie puse la punct, apoi subiectul de albire. Alegeti ce vi se potriveste nu "dintii falsi cu aspect de faianta". Nu este deloc frumos sau estetic. Ascultati indicatiile medicului in aceasta privinta.

7. Garantie pentru lucrari

In special pentru lucrarile de mare importanta, precum protezele, legaturi si implanturi, Profi Smile va ofera un certificat de garantie. Odata realizat un astfel procedeu complex, doctorul va va oferi anumite recomandari ce veti fi nevoit sa le respectati cu strictete. Prin urmare, daca recomandarile vor fi incalcate, nu puteti avea pretentia la o garantie.
 Se intampla sa apara mici greseli (desi pana in prezent nu s-a semnalat nicio astfel de problema) si acolo unde este o problema, daca aceasta se datoreaza cabinetului si/sau laboratorului, centrul de ingrijire dentara din Bacau va realiza toate operatiile necesare pentru ca sa aveti parte de lucrarea mult visata in mod gratuit.



8. Restaurare cu plasma

Doamna doctor este foarte bine pregatita si instruita. Unul din elementele surpriza a fost informatia legata de procedeul de tratament adresat in mod special celor care apeleaza la implant si desigur, atunci cand este cazul. Fiecare operatie are cost fix, respectiv implantul si acest procedeu. Ce presupune?
In cazul unui implant se realizeaza diferite operatii. Este necesar un suport si anumite materiale de sinteza pentru regenerare.
 Pentru a evita raspunsul negativ al corpului la anumiti compusi straini, puteti opta pentru reconstructia utilizand propria voastra plasma sangvina.
Mai pe intelesul vostru este o procedura prin intermediul careia vi se colecteaza o proba de sange, urmand ca aceasta sa fie prelucrata invaziv, iar plasma rezultata din separarea celulelor sa fie pusa in zona in care s-a realizat implantul. Astfel zona se va regenera mai repede si fara riscuri.
Desigur, aceasta procedura este adresata persoanelor care nu sufera de afectiuni sangvine, diferite forme de cancer sau alergie impotriva substantei utilizata in contructia plasmei regenerante.

9. Pretul nu exprima calitatea serviciilor

Stiu ca este foarte greu pentru noi toti sa investim in serviciile medicale, mai ales in cele de calitate. De aceea am insistat asupra preventiei si asupra unui periaj corect, asupra unui control regulat de rutina minim o data la 6 luni.
Sa stiti ca un pret mic nu inseamna neaparat o lucrare de durata si de calitate. Problemele asupra danturii nu apar in cateva zile si nu pot fi tratate in cateva zile. Preventia este cea mai usoara, tratamentul necesita timp si costuri.
Este foarte greu sa gasesti doctorul perfect. Pentru a-ti reface sanatatea trebuie sa investesti, pentru servicii de calitate investesti.

    


La Profi Smile stii exact ce si cat platesti imediat dupa realizarea planului de tratament. Este alegerea ta daca doresti sa continui, cu toate ca te sfatuiesc asta. Tehnologia utilizata si intensa pregatire a personalului este esentiala. Este siguranta si pasaportul tau catre o sanatate plus ca beneficiezi de gratuitate la diferite lucruri. Fidelizarea este extrem de bine rasplatita la Profi Smile. Cred ca zambetul si sanatatea sunt in fond cea mai mare multumire.
Investeste o data si bine! Investeste in tine si in zambetul tau!

10. Sfaturi pentru cei mici si cei mari


  • Doamna doctor recomanda ca cei mici sa fie invatati sa realizeze un periaj corect inca de la 2-3 ani. In acel moment ei sunt in dezvoltare si este foarte important sa-si formeze o obisnuita prin ingrijirea zilnica. Stati langa ei si aratati-le de fiecare data cum se procedeaza. Exersati impreuna si nu lasati "cheful" sa devina o problema pe viitor pentru ei.
  • Pana la varsta de 4-5 ani achizitionati copiilor paste de dinti speciale, fara fluor. Acesta le poate afecta dantura lor care este in deplina formare la aceasta varsta.
  • Copiii consuma foarte multe dulciuri insa si noi avem slabiciuni. Este recomandat consumul de fructe si legume. Merele sunt cele mai sanatoase si curata dintii cel mai bine. De asemenea pentru dinti sanatosi se recomanda si consumul de morcov. 

De asemenea, cand suntem tentati de o bucatica de ciocolata spre exemplu, sa realizam un periaj inainte de consumul acesteia, nu dupa, pentru a realiza o bariera e protectie. Dulciurile si bauturile acide sunt cei mai mari factori favorizanti ai cariilor. Inlocuiti-le cu sucuri naturale si fructe.


  • Atunci cand mergeti la doctor insotiti de copil, copilul va ramane in camera de asteptare insotit de asistente. Nu trebuie sa va faceti griji de absolut nimic! Profi Smile are gandit orice pas! Este extrem de important ca atunci cand ati iesit din cabinet copilul sa va vada zambind si fericit/fericita. Astfel el capata incredere si constientizeaza ca nimeni nu este acolo pentru a-i face lui rau la urmatoarea vizita, in ceea ce il priveste. 
  • Tototdata, cand duceti copilul la control, prima sedinta va fi de acomodare. Trebuie sa acordati intimitate copilului si doctorului pentru a realiza o conexiune si pentru a se cunoaste. Nu insistati sa-i fiti alaturi si sa interveniti. Doamna Rosu si colegele acesteia au o experienta vasta in domeniu si sau confruntat cu zeci de astfel de situatii. Atata timp cat parintele intervine asupra copilului cu duiosia cuvenita unui parinte (inevitabil de cele mai multe ori) sau afisandu-i un caracter dur, impunator, nu veti reusi sa-i oferiti increderea si motivatia pentru a reveni la cabinet, implicit de a i se aplica interventiile necesare.
***

In urma acestei intalniri, doamna doctor ne-a invitat sa facem primii pasi catre o ingrijire corecta oferindu-ne un kit de ingrijire dentara White Glo. Acesta contine o pasta gel de noapte ce revitalizeaza gingiile si elimina mirosul/gustul neplacut pe care le avem dimineata (l-am incercat si chiar face acest lucru), un gel de zi ce creaza un scut protector pe durata zilei si are efect de albire (conform spuselor doamnei doctor, mai mult ofera un luciu) si o periuta soft spre medium (ca grad de curatare raportata la grad de confort si de patrundere prin cele mai inguste zone) ce contine pana la 38% mai multe fire fata de o periuta normala, are peri fini si asigura un periaj usor, confortabil si in profunzime. Le voi incerca o perioada indelungata si voi reveni cu parerea mea. 



Insist asupra acestui subiect si te indemn sa mergi la cabinet pentru un consult macar o data la 6 luni. La Profi Smile consultatia si planul de tratament sunt GRATUITE. Nu ezita! Nu lasa sanatatea de azi pe maine!
Multumim Profi Smile pentru sfaturile pretioase!


You May Also Like

9 comments

  1. Ce frumos ai prezentat toate informatiile, chiar ma mir ca ai retinut atat de multe detalii. Sunt sigura ca acest articol va ajuta cat mai multe persoane sa isi formeze o igiena orala corecta si sa isi ingrijeasca dantura cat mai bine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-am dat interesul maxim. Imi vor fi utile atat mie pe viitor si sper ca si altora. Cred ca de la noi in parte porneste drumul catre o viata frumoasa si armonioasa. Iar asta inseamna sanatate inainte de toate. Te puup!

      Ștergere
  2. Un articol foarte amplu , documentat si detaliat . Va invidiez ca aveti asa un cabinet in Bacau

    RăspundețiȘtergere
  3. wow,frumos articol si foarte interesant ,multumim

    RăspundețiȘtergere
  4. Sper sa va fie de mare foloa. Eu m-am apucat de pus lucrurile in practica ai noul kit chiar isi face treaba. Abia asteptsa ajung la medic <3

    RăspundețiȘtergere
  5. SUNT LUNGU FLORENTINA MIHAELA un articol minunat draga mea frica mea cea mai amre a fost la stomatolog dar acum dupa ce am fost de atatea ori am invatat k frica trebuie so controlezi,,,

    RăspundețiȘtergere
  6. waw super articolul , foarte interesant , si ai retinut foarte multe detalii, bravo!!! ol!!imi place cum ai prezentat acest articol!! te pup

    RăspundețiȘtergere
  7. Iti multumim Alexandra pentru mentionare si pentru cuvintele frumoase. A fost o adevarata placere sa citim articolul scris de tine. Speram ca prin tine informatia medicala sa ajunga la cat mai multe persoane. Ne bucuram ca ai trecut pragul cabinetului nostru si am reusit sa ne cunoastem dincolo de spatiul virtual. Suntem siguri ca in curand vei scapa si de frica de dentist si te asteptam cu mare drag la cabinet.

    Echipa ProfiSmile

    RăspundețiȘtergere