Dental Praxis: Maestrul zambetului frumos

by - sâmbătă, februarie 20, 2016

Oamenii sunt in general sceptici mai ales in ceea ce priveste serviciile medicale. Bzandu-ne pe propriile noastre trairi si nu pe cuvinte, putem descrie cu adevarat calitatea serviciilor oferite de un cabinet medical.
Marea mea frica pana de curand si marea provocare a reprezentat-o intrarea mea si participarea la interventii in cadrul unui cabinet stomatologic.

Bazandu-ma pe experienta anterioara as fi putut promite ca nu voi mai intra intr-un cabinet stomatologic. Am ajuns la concluzia ca nu m-as fi putut tine de promisiune, deoarece ultima mea vizita inttr-un astfel de cabinet m-a facut sa descopar servicii de calitate pe gustul meu si consider de altfel ca sunt pe gustul tuturor.


Cu totii ne dorim un zambet de invidiat, nu-i asa? Asta inseamna in primul rand o dantura sanatoasa. Primii pasi in obtinerea unui zambet de vis ii vom realiza doar daca ne invingem temerile si testam pe propria piele serviciile medicale oferite in institutiile de specialitate, respectiv de cabinetul de stomatologie.


Recent, Juliet ma intrebase daca stiu o clinica stomatologica buna. Am intrebat-o de curiozitate cum vede ea o clinica stomatologica buna. Nu am primit nimic concret deoarece Juliet nu era experta in domeniu si nu a stiut sa-mi enumere caracteristicile definitorii de care orice persoana trebuie sa tina cont in alegerea unui cabinet stomatologic.
Nu-mi place sa vorbesc din auzite, ci din propria experienta, tinand cont de fobia mea anterioara si de interventiile necesare pentru a-mi dobandi zambetul de vedeta.

 Astfel, i-am povestit lui Juliet cum am descoperit Dental Praxis, clinica care a pus bazele zambetului meu de poveste, de care am fost intrebata adesea de colegi si rude.

La mine operatiile au fost ceva mai complexe si de durata. Asta inseamna ca necesita multa rabdare, acomodare si totodata medicii implicati au obligatia de a te ajuta sa scapi de frica. Totul a inceput la mine cu o extractie dentara.
Orice afectiune, oricat de mica, cu cat este tratata cu profesionalism mai repede, cu atat evitam afectiunile complexe si implicit operatiunile de durata. Dar asta inseamna sa descoperi clinica potrivita, cu medicii potriviti si sa indraznesti in a face primii pasi.

Sa va povestesc si voua experienta mea, asa cum i-am zis-o si lui Juliet.


Am pornit catre cabinet in speranta ca ma va ajuta sa scap de durerea infernala ce ma tinuse cateva zile. Experientele anterioare nu au fost perfecte, dar am invatat un lucru foarte important: trebuie sa continui sa cauti si sa vizitezi.



Am patruns in cabinet pe baza unei programari ulterioare. Am inceput sa analizez fiecare lucru: de la privelistea exterioara a cabinetului pana la interiorul impecabil si dotarea moderna. Unde este tehnologie, clar exista servicii de cea mai buna calitate, asta va garantez!


Intregul cabinet detine echipament modern si de calitate. Se poate observa de asemenea si conditiile de igiena extrem de bine puse la punct. Intr-un cabinet medical curatenia se mentine cu strictete si se realizeaza sterilizarea periodica.


Am patruns in cabinet si m-am asezat pe scaun. Doamna doctor a sesizat imediat frica mea, asa ca mi-a propus sa ne cunoastem intai. Mi-a prezentat echipamentul si pasii care vor fi realizati, intocmai pentru a oferi o idee de ansamblu si siguranta in ceea ce priveste aceasta prima consultatie.
Mi-a recomandat cu caldura sa nu-mi fie frica, caci orice interventie se face fara pic de durere, sub anestezie.

Pe timp ce schimbam tot mai multe impresii si aflam tot mai multe detalii am inceput sa ma relaxez. Am vazut acea dorinta din partea personalului medical care nu ma tratat cu indiferenta si care avea de gand sa ma invete cat de importanta este legatura dintre pacient si medic, cat de important este pentru un pacient sa fie familiarizat cu operatiile necesare.

Avand in vedere faptul ca durerea avea la baza formarea unei infectii, doamna doctor mi-a recomandat cu drag un tratament si recomandarea de a reveni pentru o extractie dentara, inevitabil de altfel. Mai mult, datorita ecranului special amenajat, prin intermediul camerei de mici dimensiuni, am avut ocazia de a vedea cu proprii ochi stadiul afectiunii mele.


De asemenea am rugat-o sa-mi spuna care sunt pasii pentru a preveni alte situatii de acest gen. Printre sfaturile recomandate a fost scurta lectie de periaj corect, alimentatia corespunzatoare si controlul periodic.

Am primit grija adecvata si sfaturile necesare urmand sa-mi continui procedura cu a doua sedinta. Nici nu am simtit extractia, doamna doctor a avut grija sa ma tina cat mai ocupata posibil, pentru a indeparta frica.
 Am primit informatiile legate de fiecare pas. Am resimtit atmosfera prietenoasa si dedicarea fata de afectiunile mele.

Asta m-a determinat pe mine sa categorisesc Dental Praxis drept un cabinet stomatologic bun.
Acest cabinet cuprinte multe servicii medicale si este de asemenea un centru de infrumusetare.
Indrazneste! Zambeste in fiecare zi! Vi-l recomand cu caldura!

You May Also Like

23 comments

  1. super ai povestit , bravo.... si eu acum merg de drag la dentist fara frica , ma bucur ca ai reyusit si tu!! te pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este extrem de importanta atitudinea si impresia care ti-o lasa medicul stomatolog dar si infatisarea si tehnologia utilizata pentru a-ti rezolva problemele dentare. Fara aceste lucruri, nu as fi reusit niciodata sa scap de complexul fricii.

      Ștergere
  2. Multumim pentru articol,foarte interesant am si eu probleme cu dinti ,o sa ajung si eu curand pe la dentist

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Musai Claudia! Cat mai curand cu atat mai bine. Sanatatea este pe primul loc! Sunt convinsa ca cei de la Dental Praxis te asteapta cu drag.

      Ștergere
  3. Zambetul este o carte de vizita. Interactiunea cu medicul stomatolog este insa dominata de frica de cele mai multe ori. Ma bucur ca am vazut articolul, am si eu cate ceva de rezolvat ...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa a fost la mine. Dar daca nu incerci, nu vei gasi niciodata raspunsul la aceste probleme. Este extrem de important sa trecem periodic pe la stomatolog, precum o vizita la medicul de familie. Sper sa-ti rezolvi problemele curand. Asteptam experienta ta. Sanatate de fier, draga mea!

      Ștergere
  4. Am ramas cu teama de dentist dar lucrurile s-au schimbat , nu mai sunt ca acum cativa ani . Gasim adevarati medici pasionati de ceea ce fac , aparatura e de ultima generatie asa ca trebuie sa ne facem curaj .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este. Teama doar prelungeste procesul si il face mai greu si mai complicat.

      Ștergere
  5. Tehnologie,inovatie,curatenie,profesionalism si o pacienta curajoasa.Aida Dolce,fosta SandaSandita

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu totii suntem curajosi, trebuie doar sa ne valorificam curajul in ceea ce priveste subiectul articolului. Cat despre restul, adevarat. Jos palaria pentru Dental Praxis!

      Ștergere
  6. Pentru a merge la stomatolog trebuie sa-ti invingi frica mai ales daca ai avut o experienta urata inainte. Daca in sfarsit ai gasim un medic care te face sa iti invingi teama vei reveni de cate ori e nevoie cu placere.

    RăspundețiȘtergere
  7. Sunt lungu florentina mihaela un articol foarte bun eu si eu am probleme cu dinti mei

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poi trebuie sa-ti faci curaj si sa mergi sa rezolvi. Ce zici, mergem impreuna tura viitoare?

      Ștergere
  8. Un asa cabinet modern și profesionist te face sa uiți de frica și teama cu care vi inițial.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum spuneam, cred ca de la tehnologie porneste totul. Si de la cunostintele si indrumaea prietenoasa a personalului medical, desigur.

      Ștergere
  9. frumos povestit, din pacate mi-e prea frica de mainile unui stomatolog :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Intotdeauna trebuie sa incerci. Un stomatolog este si el om la randul sau. Nu trebuie sa te opreasca nimic. In viata intalnim atatea experiente, opinii, obstacole si totusi mergem inainte. De ce ne-am opri doar la o experienta? De ce am ramane la crezul ca experientele negative se vor repeta? Medicii nu musca si pregatirea profesionala a acestora reiese din atitudinea si serviciile pe care acestia le ofera. Pentru mine este cu adevarat un aspect important care ma determina sa-mi duc la bun sfarsit scopul, dincolo de dureri si afectiuni grave. Frica este doar un motiv, doar o bariera peste care oricine poate trece. Ai sa vezi ca apoi fiecare pas va fi mai usor.

      Ștergere
  10. Esti o norocoasa.Si eu am avut cateva experiente neplacute in trecut cu un cabinet stomatologic si am cauta timp indelungat un stomatolog bun, cu experienta si care sa imi ia durerea...
    Nu stiu cum e posibil sa mergi la dentist si sa vii acasa cu dureri mai mari decat ai ajuns acolo...dar eu asa am patit.
    Multumesc pentru recomandare.Voi tine cont la urmatorul meu control.

    RăspundețiȘtergere
  11. Arata foarte bine totul, si sunt o adevarata echipa de profesionisti.

    RăspundețiȘtergere
  12. Ma bucur mereu sa aud despre clinici stomatologice care ofera tratament de calitate, pana acum un an si mie imi era frica de stomatolog, pentru ca am avut o experienta nu tocmai placuta la un astfel cabinet. Cu toate acestea o data cu trecerea anilor au aparut si cabinete care merita toata lauda, am avut o singura data ocazia sa ajung la acest cabinet si chiar merita toata lauda :) .

    RăspundețiȘtergere
  13. Mie mi-e frica la dentist de mor....

    RăspundețiȘtergere
  14. Frumos articol, Succes! Sper sa castigi!

    RăspundețiȘtergere