Nuntă nouă în palat, George iar s-a însurat!

by - luni, aprilie 04, 2016

„Căsătoria este acea relație între bărbat și femeie în care independența este egală, dependența – mutuală, iar îndatorirea – reciprocă.” 

 Louis K. Anspacher




Unele fete încă mai visează la prințul ce răsare călare la poarta lor, pe calul alb din povești, altele deja l-au găsit. Cu toate că de cele mai multe ori prințul nu se aseamănă cu cel din povești, în viziunea lor este cel mai bun, cel mai curajos și cel mai chipes. Într-adevăr, așa și este sufletul pereche. Cel mai important lucru este faptul că ne simțim protejate și iubite. De aceea multe dintre noi au spus deja "DA" pe vecie și au acceptat să traiască alături de aleșii lor, fericiți, până la adânci bătrâneți.
Nu toate fetele pot fi prințese, dar cele mai norocoase își vor urma destinul și vor avea viața presărată cu bucurii și bogății.


Sursa: catalina-gheorghe.blogspot.com

 Nu-s Ana a lui Manole, dar îs o altă Ană, crescută într-un colț din minunata noastră țară, plimbată cu trăsura în lung și în lat, numai în ie și tradiție, cu cosițele pe spate și cu coșul de flori, proaspăt culese de pe câmp, în fiecare dimineață. Le duc familiei să se bucure de ce-a mai vestit mama natură într-o nouă zi de primăvară. 

Ei bine, am decis și eu să mă mărit. Nu singură, evident, am găsit un prinț, George, neam de-a lui Nicolae. Nu cred că-l știi tu, dar e baiat bun, cu suflet mare.
El zice că fetele moderne se mărită devreme, să nu rămană singure și acre până la adânci bătrâneți. Eu îi dau crezare prințului meu, dar nu mă las înduplecată de gura lumii și am acceptat să-i fiu nevastă căci îmi este lumina ochilor. O zi fără el, e ca un spin între flori. Nu dragostea îți provoacă fiori și fluturi în stomac?

Pregătirile sunt în toi. Anul ăsta mă mărit, nu la anu'! Mai stai oleacă să-ți spun ce nebunie a fost cu toate pregătirile! Nu te grăbi să pleci! 

Pe prispă, la un "pahar de vorbă":

-Prințul meu, ce-ai zice de căminul din sat?

- Nu, draga mea! Ne trebuie ceva sofisticat și elegant, demn de o nuntă fabuloasă și memorabilă. Ce zici de Salon du Mariage Toujour l'Amour?




-Mergem la Paris?

- Nu, iubito! E un salon de nuntă în București.

- Bine...Să știi că am o cămașă tradițională cusută manual și o pereche de opinci lucrate de ani buni, colier șlefuit din os.

- Iubito...mergem în mall, la Guess, la Bella Spossa, Cellini. Găsești acolo tot ce ai nevoie. Când va începe totul, la hotel, o să te asiste câțiva experți și o să ai propria toaletă de mireasă unde domnișoarele de onoare te vor ajuta să te schimbi, să-ți reîmprospătezi machiajul și tot ce ai nevoie. O să fii ca o adevarată prințesă, asa cum și meriți de altfel!


Sursa: tumblr.com

- Of...George...Cum te-aș putea refuza, prințul meu?

- Dar pe urmă, sărbătorim pe Moldova? Tare-mi place apa...

- Mergem și la apă, desigur! Dar nu la Moldova. Vom dansa deasupra apei, căci acest salon de nuntă are piscină proprie, un spațiu verde inedit în fața salonului, ba chiar și un ring de dans imens. Este suficient loc pentru ca toți invitații să se simtă bine, cu mic, cu mare, cuplurile să trăiască și să retraiască odată cu noi acele clipe minunate de la căsnicia lor. Vom dansa până în zori, vom avea fotografii minunate ce vor imortaliza fiecare clipă. Va fi superb. Ai să vezi!



-George, dar nu putem dansa deasupra apei! O sa ne înnecăm!

Îl bufnește rasul.

-De ce râzi? Ce-am făcut? Trebuie să mă înveți, scumpul meu. Eu nu cunosc lucrurile în capitală!

-Ai să vezi. Nu-ți face griji. Lasă-mă pe mine să mă ocup, da? Ai să vezi, o să-ți placă!

George e foarte atent din fire și mereu reușește să mă surprindă. Nu îmi este foarte clar cum va fi, de aceea tot întreb, dar cred că va fi tare frumos din câte spune. Sună ca în filme!


-George, da ia zi-mi puțin. Cu invitații ce facem? Mai căutăm căruțe?

- Dar cine a zis ceva de asta, puiule? În București nu mai sunt caruțe. S-a aranjat! Salon du Mariage ne pune la dispoziție transport gratuit. S-au gândit la tot pentru noi! Au și parcare pentru cei care vin cu mașina proprie și dispun și de locuri de cazare în Săftica Resort, să-i găzduim pe cei din provincie. 

Vom petrece trei zile și trei nopți, exact ca în povești, delectându-ne a doua zi cu berbec la proțap. Evident, nu va lipsi "ciorba de potroace". Voi, femeile...Va fi desosebit, vom dansa, ne vom distra!



Vezi tu, Salon du Mariage abia ce a fost declarată locația perfectă în cadrul Târgului de nunți organizat de Romexpo. De aceea am și ales-o. Ne oferă un pachet all-inclusive, pentru a evita drumurile anoste, la fel de fel de furnizori și ne pun la dispoziție toate lucrurile de care am putea avea nevoie.  

- Mai spune-mi George! Îmi place să știu detaliile. Cum va fi decorul?



- Iubito, va fi o poveste! M-am gandit la tine, la chipul tău suav, la modul în care fiecare detaliu, până la cel mai mic, va fi presarat cu eleganță și rafinament. Întreaga nuntă va fi fastuoasă, înseamnă că și decorul trebuie să fie la fel, nu? 
Am preferat să pastrez joaca de cuvinte și am denumit decorul "Le jeu du fleur" - "Jocul florilor".  Vom învălui localul în perdele de satin, rose și albe, 1001 de ghirlande cu trandafiri, vuvuzelă și eutomă, în nuanțe calde, primitoare și primăvăratice, încât să se asorteze cu rochia și buchetul tau. 


Sursa: happyflowerstartargoviste.ro

La final vom ciocni un pahar de Mathusalem Dom Perignon Vintage 1995 și ne vom bucura împreună, suflete pereche, de focul de artificii și de mulțimea de confetti și baloane ce alunecă peste umerii noștri.


  

-Și meniul?

-Să fiu sincer, la meniu nu m-am hotărât. Sperăm să putem alege împreună la urmatoarea întrevedere cu organizatorii. Avem bucătărie proprie, deci cred că ne pot oferi câteva sugestii. Sigur vor realiza o selecție la înălțimea tuturor invitaților și pentru toate gusturile. Vom avea oameni renumiți dar și mai modești, precum rudele noastre. Cu siguranță cei de la restaurantul de nuntă ne vor putea oferi câteva recomandări excelente. Sunt experți în așa ceva. Ce ai zice de niște caviar sau scoici umplute?




-Dar tu ce ai zice de niște sarmale?

Hmmm...(nu dă semn că ar vrea să răspundă).

- Bine...Și cu legea antifumat cum rămâne?

- Asta e o problemă? Este unul dintre acele saloane de nunți în București cu un spațiu exterior extrem de generos si cu o zonă louge. Este foarte important ca invitații să nu se simtă diferențiați sau neglijați. Aceștia vor putea servi liniștiți un cocktail, timp în care vor putea surprinde și surprizele pregătite de barmani. 



-Sună fantastic! Așa ramane. Ce m-aș face fără tine?! Mai ai ceva de transmis cititorilor?

- Un singur lucru: Nu contează cine ești sau care îți sunt originile. Atunci când creezi un eveniment, fă-l să fie cel mai special din întreaga ta viață, într-o locație specială. Dacă tu vei fi mulțumit, atunci și invitații tăi vor fi la fel de fascinați. Într-un loc din București găsești tot ceea ce ai nevoie, gândit minuțios, selectat cu atenție și de către cei mai buni din domeniu, pentru ca sa ai o nuntă precum în povești, așa cum ai visat.




"Și-a zis: "Cât mac e prin livezi,
Atâția ani la miri urez!

Și-un prinț la anul, blând și mic,

Să crească mare și voinic,

Iar noi să mai jucam un pic

Și la botez!"



George Coșbuc, Nunta Zamfirei


Sfârșit!
Sursa: publika.md


Articol scris pentru SuperBlog 2016.

You May Also Like

3 comments

  1. aici la "unele fete viseaza la printul calare pe cal alb", te contrazic, sunt multeeeee fete care viseaza la printul calare pe un mercedes alb, seria S, 350, ca suntem in secolul 21.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta nu mi-o trecut prin cap. Dar este o varianta destul de moderna :)) Si sarut de printese cu gablonturi? :)))

      Ștergere