În anul lui Brancuși, istoria retrăiește prin artă

by - miercuri, iunie 15, 2016

   "O operă de artă, indiferent de stilul ei, fie ea abstractă, fie ea figurativă, este de a comunica sentimentul uman în mod monumental... O sculptură trebuie să fie atât de vie, încât să coboare de pe soclu."
                                                                       Idel Ianchelevici

Pasionat de simbolism, modernism și neomodernism sau clasicism, poporul român a dovedit de-a lungul anilor o maiestrie de nedescris în toată splendoarea ei, în ceea ce privește arta de orice fel.
   Unii au cutreierat întreaga lume, s-au perfecționat, dar dorul de mama patrie a tăinuit veșnic în sufletul lor și i-au făcut să se întoarcă și să-și trăiască ultimele clipe acasă.
   Au lăsat în urmă opere fantastice, concepte minunate care au rămas întiparite în istorie și ne-au format de-a lungul timpului.
   Bacovia s-a concentrat asupra ilustrării condiției umane, în timp ce Brancuși a cioplit întreaga viață accentuând acest aspect.
   Din dorința de a ilustra tot mai bine condiția umană și totodată și istoria, au luat naștere statuile vivante, o artă urbană deosebită care îndeamnă spre cunoașterea omului și a condiției sale.

   Anul acesta, statuile vivante se bucură de un spectacol aparte sub privirile mulțimii dornice de a descoperi lucruri noi și de a-și îmbogăți cultura dintr-un spectacol unicat, organizat de Teatrul Masca.
Ediția a 6-a a Festivalului Internațional de Statui Vivante aduce în prim plan cultura și frumusețea misterioasă a artei stradale. Accesul este gratuit, iar pe data de 16 iunie va avea loc cel mai fresh Instameet la Noaptea Statuilor Vivante, alături de oameni frumoși care abia așteaptă să vă cunoască.

   Nu uitați să vă încărcați fotografia preferată care ilustrează întregul eveniment pe Intagram cu #statuivivante! Cea mai reprezentativă fotografie poate deveni câștigatoarea unui premiu de 50 de euro.

   La spectacol ne vom întalni cu peste 40 de personalități invitate din cele mai mari țări, cu înclinații către acestă artă. Și nu doar atât!  Brancuși reînvie și este aniversat cu două statui spectaculoase ce ilustrează dedicația sa mareață față de sculptură, artă și istorie. Va fi un spectacol minunat atât pentru cei mici, dar mai ales pentru cei mari.

   Prin ce se deosebește acest festival față de restul?

   Anul acesta va fi unul extrem de bogat în evenimente culturale și artistice. Festivalul Statuilor Vivante este un festival extrem de rar și unic în întreaga lume. Bucureștiul este una din puținele capitale la nivel internațional care susține și promovează această artă, desfășurată de câțiva ani încoace la nivelul țării noastre, o singură dată pe an.


  Statuile vivante nu sunt simple sculpturi, acestea fiind cunoscute și sub denumirea de statui vii. O statuie vivantă este cât de se poate de reală și plină de viață, ilustrând condiția deosebită a istoriei cu revenire în timp. Statuile Vivante sunt reprezentate de adevarați profesioniști care pot sta nemișcați ore în șir. Cu toate acestea, multă lume încă se pierde în jocurile lor și în înfățisarea aparte. Cine nu a luat parte la un astfel de eveniment până acum, nu știe ce a pierdut. Dar niciodată nu este prea târziu!
   Adeseori sunt înfricoșătoare și te vor speria. Conceptul rămâne însă la fel de unic și deosebit, care necesită o pregătire mareață și mult profesionalism din partea organizatorilor pentru realizarea unui astfel de eveniment. Este mult de muncă, dar rezultatul este uluitor și merită toate aplauzele. Am fost în culise, știu ce vorbesc!


   Cu siguranță merită să vizionăm un astfel de spectacol în aer liber. Ne vedem acolo?

You May Also Like

1 comments