Cum sa-mi curat incaltamintea sport?

 Oricare dintre noi avem macar o pereche de pantofi sport. Incaltamintea sport este foarte comoda si e ideala pentru zilele in care vrei sa mergi mai mult pe jos sau in zilele in care pur si simplu vrei sa te imbraci mai lejer. Daca vrei sa iti cumperi incaltaminte sport sau alte tipuri, poti vedea modele de incaltaminte pe Answear, magazin online care te asteapta cu o gama vasta de produse, atat pentru femei, cat si pentru barbati.
Incaltamintea, pentru a arata bine trebuie sa fie curata. Nu poti iesi pe strada cu incaltamintea murdara. Astazi vrem sa iti dam cateva sfaturi care iti pot fi de folos atunci cand vrei sa-ti cureti incaltamintea sport.
In primul rand, ceea ce trebuie sa faci este sa faci rost de cateva produse care ti-ar putea fi de ajutor – perie pentru curatat incaltamintea, sapun, burete, carpa, etc. Toate aceste produse iti vor fi de mare folos.
Inainte de a trece la curatat incaltamintea, scoate sireturile. Altfel risti sa le murdaresti si mai tare. Cel mai bine e sa le scoti si sa le speli separat.
Incaltamintea sport trebuie curatata corect, in functie de materialul din care este fabricata. Daca vorbim de incaltaminte din piele, poti folosi un burete si sapun, daca e vorba de incaltamintea din material textil, ai nevoie de o perie, solutii speciale, periute de dinti sau carpe.
Incaltamintea din material textil necesita o grija mai deosebita, deoarece se poate curata mai greu. Incaltamintea din material textil se curata imediat dupa ce s-a murdarit, cat inca e umeda. Daca ai portiuni pe care ai mai multa mizerie, curata respectivele portiuni separat de cele care sunt mai curate. Pentru aceasta poti folosi doua periute de dinti – una pentru suprafetele mai curate, alta pentru cele mai murdare. Zona murdara se umezeste cu apa calduta, dupa care, pe ea poti aplica de exemplu putina pasta de dinti. Freaca bine zona respectiva cu o periuta de dinti si va fi usor de curatat. Mai poti folosi si detergent de vase sau bicarbonat de sodiu.
Daca nu vrei sa te complici prea mult, mai simplu e sa speli incaltamintea la masina de spalat. Totul e mult mai simplu si rapid. Scoate sireturile si lasa masina sa-si faca treaba.
Insa, ca sa nu te chinui sa iti cureti incaltamintea cel mai bine e sa o pastrezi. Ai mereu grija cand folosesti anumite perechi de incaltaminte. Daca de exemplu e o zi ploioasa si e mult noroi afara, nu te incalti cu tenisii tai albi din panza, ci folosesti incaltaminte care se curata usor si care sa nu fie deschisa la culoare.
Protejeaza-ti incaltamintea si aceasta va fi usor de curatat.



Comentarii

Postări populare