Azi gatim cu Maggi: Ciorba cu legume proaspete

by - marți, august 16, 2016

Ciorbele sunt deosebite in fiecare sezon. Nimic nu-i mai presus decat aroma legumelor proaspete, culese din propria gradina, parfumul inconfundabil al verdeturilor si culoarea din propria farfurie. casa se umple cu aroma proaspata si fina, de care se va bucura intreaga familie.

Va propun astazi sa creem o ciorba, plina de legume si carne proaspata, un adevarat deliciu care-ti unge sufletul in orice moment al zilei. Este usor de pregatit, de savurat si de digerat. Secretul unei ciorbe de succes este binenteles delicatul Maggi, pe care eu il folosesc la fiecare preparat. Ofera o savoare deosebita mancarurilor si ii pastreaza aroma perfecta.



Ingrediente:
- pui de casa/magazin (eu am folosit gaturi si pipote de gaina);
- legume proaspete (o rosie, cartofi, morcov, pastarnac, radacina de patrunjel, etc);
- o legatura de leustean;
- un manunchi de taitei
- Maggi cu gust de gaina;
- sare;
- bors (de preferat proaspat facut in casa) sau o lingura-doua de bors la plic.

Mod de preparare:
Se spala carnea bine, se pune la foc mic si se spumuieste bine. Apoi se adauga legumele taiate cubulete sau o lingura-doua de zarzavat congelat/pus la borcan, cum dispuneti, desi eu recomand legumele proaspete.


Se adauga o lingura-doua de Maggi si sare, dupa gust. Cand legumele sunt aproape fierte, adaugam si borsul. Se gusta si se mai aromeaza dupa preferinta.

Secretul unei mancari reusite este sa gustati preparatul, in timp ce acesta este gatit. Doar asa veti sti ce-i lipseste si ce mai este nevoie. Succesul va fi garantat!


Dupa ce carnea si legumele au fiert, adaugati taiteii si leusteanul taiat marunt. Lasati cratita circa 10 minute pe foc. Masa e gata! La final, pentru pic de savoare si culoare, puteti adauga leustean chiar si in farfurie.

Ciorba se poate servi cu smantana sau puteti adauga ou la fiert pentru a face dres. Mie imi place cat de simpla cu putinta.
Pofta buna!


You May Also Like

3 comments

  1. Mama mea daca are ciorba pe foc si cumva din intamplare( dar nu prea e cazul) are altceva si nu Maggi- Secretul gustului, e in stare sa stinga oala sa si plece sa cumpere. :)) Are un fix

    RăspundețiȘtergere
  2. MAGGI SECRETUL GUSTULUI INTOTDEAUNA DA SAVOARE MINCARURILOR.LE DA O AROMA APARTE

    RăspundețiȘtergere