Setare tip gheara vs. setare bezel pentru inele de logodna

by - joi, ianuarie 19, 2017

Cele mai comune mijloace de setare a unei singure pietre pretioase pentru inelele de logodna sunt cele de tip gheara si bezel. Aceste doua setari sunt la fel de populare si pentru fabricarea de cercei sau pandantive si alte bijuterii. In magazinele ATCOM, gasiti modele exceptionale de inele pentru logodna cu diamante sau alte pietre prinse in setare tensionata, bezel, cu doua, trei sau cu patru gheare.

Setarea cu gheara presupune in mod obisnuit minim trei sau mai multe piese de metal ridicate deasupra bazei care se curbeaza sau se arcuiesc deasupra pietrei pentru a-i mentine stabilitatea. In cazul setarii bezel, o piesa din metal inconjoara partial sau complet piatra pentru a o pastra stabila.
Ambele setari prezinta beneficii si dezavantaje. Principalul atu al setarii bezel consta in protectie sporita exercitata asupra pietrei, ceea ce este un aspect important pentru pietrele mai putin dure, dar care sunt foarte apreciate de clienti, precum: opalul, turcoazul, apatite, fluorite etc., in ciuda faptului ca se pot zgaria cu usurinta. Un alt avantaj consta in faptul ca o setare de acest tip bine executata poate avea si un aspect extrem de atractiv.
Din pacate, pretul inelelor de logodna cu pietre in setare bezel este mai piperat, costurile fiind motivate de cantitatea mai mare de metal necesara fabricarii. De obicei, setarea trebuie facuta manual pentru ca piatra sa se potriveasca perfect. De asemenea, bezelul acopera mult din piatra. In ceea ce priveste pietrele opace, aceasta nu este o problema, insa poate afecta cantitatea de lumina care atinge o piatra transparenta. Unii designeri de inele rezolva inconvenientul creand o setare bezel care nu inconjoara in totalitatea piatra. Inaltimea setarii bezel constituie in acelasi timp un factor la fel de important ca si lumina.
Setarile cu gheara ofera o expunere optima a pietrei alese sa infrumuseteze banda de logodna din aur. O cantitate mai mare de lumina primita de piatra va crea iluzia de dimensiune mai mare. Pe de alta parte, diamantul sau alta piatra pretioasa aleasa va fi mai expus la zgariere. De aceea, daca aveti un astfel de inel sau doriti sa achizitionati unul, este bine sa verificati macar anual ca fiecare gheara sa fie in perfecta stare. Un inel de logodna cu rubin solitar incrustat cu patru gheare nu are cum sa nu fascineze prin design-ul sau uimitor, elegant si rafinat.
Pentru ca ghearele sunt adesea discrete, diverse design-uri pot infrumuseta setarea. Ghearele pot veni in forme variate, fiind unele speciale pentru a tintui pietre de forma para sau marchiza, cu unghiuri ascutite. Cu cat mai multe gheare, cu atat mai multa siguranta. Totodata, un inel cu setare tip gheare bine confectionat, va rezista fara probleme probei timpului, indiferent de trecerea anilor.
Daca va intereseaza sa achizitionati un inel de logodna aur cu diamant prins in setare bezel, la un pret uimitor de mic, modelul Miranda disponibil pe aur gaben sau alb, poate fi o alegere inspirata pentru a marca o cerere in casatorie.

You May Also Like

0 comments