Inspira-te si tu: Cum arata apartamentul ideal pentru cei care isi cauta casa

An de an, cererea pentru locuinte este tot mai mare pe piata imobiliara, mai ales a persoanelor proaspat casatorite. Este deja cunoscut faptul ca si chiriile sunt foarte cautate, iar cei care aleg sa inchirieze o garsoniera sau un apartament o fac doar pentru a termina studiile in localitatea in care se gaseste scoala sau sa se obisnuiasca cu responsabilitatile, pana isi vor cumpara locuinta mult dorita.

Daca te numeri printre cei care abia asteapta sa se aseze la casa lor, dar nu stii exact ce sa cauti, iata care sunt optiunile pentru care opteaza majoritatea celor care se muta in casa noua.

1. Liniste sau… nu. Chiar daca vei auzi multe persoane spunand ca vor sa gaseasca un apartament intr-o zona linistita, exista si multi carora le place agitatia orasului. Bineinteles, mai sunt si cei petrecareti sau artistii, care tot ce vor este sa nu aiba probleme cu vecinii, insa nu prea reusesc. Totusi, daca iti place sa canti la orga electronica, de exemplu, mai bine sa nu locuiesti intr-un apartament, pentru ca vei face o galagie infernala. Oricum, uita-te pe preturile pentru orgi digitale disponibile pe Sound creation si urmeaza-ti visul de a deveni cel mai bun, daca acesta este!
2. Numarul de camere. Cei care cauta o locuinta se orienteaza dupa cateva linii mare pe care le au in minte despre ceea ce vor, pentru ca apoi sa intocmeasca o lista scurta si sa verifice cel mai bun pret. Numarul de camere pe care apartamentul in care vor locui il are este important. Deja a crescut numarul persoanelor care opteaza pentru cel putin doua camere, garsonierele fiind agreate de catre cei care isi doresc ceva acum si la un pret bun. Iata aici cum arata apartamente cu 2, 3 camere si garsoniere foarte moderne, unde nu s-a facut, cu siguranta, rabat de la calitate.
3. Zona. Locul unde este amplasat blocul de apartamente este printre cei mai importanti factori de departajare, mai ales ca cei care isi cauta apartament isi doresc sa fie cat mai aproape de metrou, de mijloace de transport ce ii pot duce rapid la centrele de interes frecvent (scoala pentru copii, serviciu, mall etc.). De asemenea, o zona sigura va fi intotdeauna preferata de cei care nu se grabesc si aleg ce e mai bun pentru ei.
4. Pretul. Acest criteriu nu este pe locul 4, majoritatea persoanelor avand un buget prestabilit in care doresc sa se incadreze, asadar, pretul conteaza foarte mult.
5. Etajul la care se afla apartamentul. Exista situatii in care destule persoane sunt nemultumite de parter si ultimul etaj, pentru ca e prea cald la ultimul etaj si pentru ca la parter este mai galagie. Etajele preferate sunt cele intermediare, de cele mai multe ori.

6. Apartamentul sa fie decomandat. Este ideal sa locuiesti intr-un apartament decomandat, din mai multe considerente: nu mai trebuie sa treci printr-o incapere si sa deranjezi pe cineva ca sa ajungi la camera unde ai nevoie sa fii; este mult mai confortabil pentru toti cei care locuiesc acolo; accesul este mai usor de pe hol in fiecare camera etc.

7. Stilul in care este mobilat. Daca vrei sa iti cumperi un apartament gata mobilat, in tendinte este stilul modern, minimalist, in culori pale sau combinatii de alb cu o culoare pe un perete al incaperii (alb si verde). Tot la moda este si tapetul aplicat pe un singur perete.

Iata, asadar, cateva idei pentru apartamentul pe care te gandesti sa il achizitionezi. Bineinteles, cel mai important factor este cel al gusturilor tale!


Comentarii

Postări populare