Prima experienta #PeToc

by - miercuri, septembrie 13, 2017

Mai tii minte acele mustrari zilnice pregatite cu mult talent de parinti, de fiecare data cand ne gaseau cocotate in pantofii lor, cu farduri pe toata fata? Cum am putea uita un asemenea moment?! 

Lasam casa intr-o mare dezordine. Noi defilam de zor prin fata oglinzii, cand pe-o parte, cand pe cealalta. Dar niciodata n-am recunoscut ca a fi cocheta de mica ar fi un lucru atat de grav precum insinuau parintii. Daca mama, bunica, sora si tot cartierul purtau pantofi cu toc, noi de ce nu aveam voie? 


Imi amintesc cu drag de intamplarile din copilarie cu privire la moda. Sunt intamplari pline de haz, momente care ne-au ajutat sa fim femeile/mamicile puternice de astazi, doamnele si domnisoarele cochete care cuceresc pe oricine.

Toate avem acea prima amintire amuzanta si cum pe 14 septembrie se sarbatoreste Ziua Nationala a Femeilor #PeToc, am ales sa raspund provocarii lansate de FashionUp.

Care e prima amintire #PeToc?

Mama nu obisnuia sa poarte pantofi deosebiti, cu toc inalt. Prima amintire pe care o am #PeToc e de pe vremea cand aveam in jur la 8-9 ani si sora mea atinsese varsta majoratului. Era o adevarata domnisoara, cu sifonierul plin de haine atent alese si o colectie selecta de pantofi cu toc, zeci de modele, de toate culorile. Daca as spune ca nu i-am cotrobait printre lucruri si nu le-am probat nitel, as minti cu nerusinare. 

Sursa: www.fashionup.ro

Am mostenit de la o varsta frageda spiritul acesta de domnisoara cocheta, aranjata, cu dorinta de a-si etala feminitatea si farmecul pe o pereche de tocuri indraznete, impunatoare. Dar amintindu-mi de trecut, cred ca inceputul pe tocuri a fost mai dificil decat am anticipat.


***

Prin clasa a III-a mama imi cumparase prima mea pereche de pantofi cu toc. Parca si acum ii vad in fata ochilor... Erau o pereche de pantofi stil Mary Jane (cum ar spune Andreea Balaban), rosii, cu toc gros de vreo 5 cm (cumva adecvat varstei). 
Dupa ce i-am probat nu mai vroiam sa-i dau jos. M-am indragostit de acel zgomot pe care il facea tocul atunci cand paseam pe podea, pe asfalt. Erau frumosi, comozi, impunatori.
Eram in delir ca in sfarsit aveam propria mea pereche de pantofi cu toc. Dar cum mama nu ma lasa sa-i port decat in oras sau duminica, in mintea mea se fixase ideea ca acea pereche de pantofi erau doar pentru momentele speciale (cu mici exceptii impuse de mine, desigur). 

In septembrie se lasase un frig crunt. Aveam programata o excursie la Suceava, alaturi de ceilalti colegi. Asa a luat nastere prima gafa vestimentara si s-a conturat aceasta amintire "deosebita" legata de pantofii cu toc, pe care o voi purta in amintire tot restu vietii.

M-am trezit devreme si mi-am propus sa ma aranjez ca o domnisoara cocheta, demna de centrul atentiei. Era prima mea excursie si am vrut sa fie un moment de neuitat. 
Mama nu era acasa, asa ca m-am pregatit singura. Era un moment perfect ca neuroni mjei simpatici sa intre in actiune si sa puna imaginatia la lucru pentru a realiza o tinuta "grozava": bluza rosie, pantaloni 3/4 evazati, o geaca din imitatie si binenteles...puteau lipsi pantofii rosii? Orice tort are si o cireasa, asa ca am adaugat si niste sosete albe, cu un detaliu dragalas de dantela roz. Ce-o fi fost in capul meu?

***

Revederea cu colegii a fost un deliciu. Atat tinuta, dar mai ales pantofii, au impresionat cu siguranta.
Am inghetat de frig pe tot parcursul calatoriei. Dar priveste partea buna: eram in sfarsit din nou #PeToc .



De-a lungul timpului am inceput sa-mi creez un stil propriu. Am invatat din greselile copilariei si din ideile trasnite. Acum stiu ca incaltamintea se alege in functie de ocazie, de imbracamintea aleasa si ... de sezon. Am inceput sa-mi conturez propria colectie de pantofi cu toc pe care o ador si cu ajutorul careia pot avea o tinuta cu adevarat impresionanta, in orice zi. 
Incaltamintea cu toc imi ofera un aer feminin, incredere in fortele proprii si o nota de personalitate.
Tu iti mai aduci aminte cum a fost prima experienta #PeToc



Cu acest articol particip la concursul pentru bloggeri organizat de FashionUp.ro cu ocazia Zilei Naționale a Femeilor #PeToc. Premiul constă în 12 perechi de pantofi cu toc + 12 produse Yves Rocher. În perioada 14-20 septembrie, timp de 5 zile, pe www.fashionup.ro te așteaptă numeroase surprize și prețuri speciale. Nu le rata!

You May Also Like

3 comments

  1. sunt foarte frumosi pantofii.

    RăspundețiȘtergere
  2. Eu nu prea am purtat niciodata tocuri foarte inalte deoarece am ceva probleme la picior.

    RăspundețiȘtergere