Ștampila: Hobby sau notă de personalitate?

by - miercuri, octombrie 18, 2017

Unii preferă să se distingă de ceilalti prin modă. Alții preferă pur și simplu o ... ștampilă. La fel cum obișnuiam în copilărie să colecționăm șervețele, stickere sau monezi, asa s-au îndrăgostit unii de ștampilele copilăriei.
Când eram copil aveam o plăcere desosebită să colecționez astfel de lucruri, printre care și diferite ștampile colorate, cu fel și fel de modele. Aveam o mulțime pe care le găseam în pungile de pufuleți cu surprize sau le primeam cadou la achiziția de pixuri și markere, de la frați, rude, etc.
Ca să reziste mult timp, deseori le îmbibam cu parfum sau spirt și mă jucam cu ele, alături de alți copii, fie integrându-le în diferite desene, fie le foloseam pe post de tatuaje semi-permanente. Era un hobby și totodată o competiție în cercul nostru de prieteni.



Astăzi sunt un om puțin mai mare. Odată cu mine s-a schimbat și modul de a privi o ștampilă, dar și felul în care este utilizată în societate. Și ștampila s-a schimbat! Acum rezistă mai mult, e mai elegantă și exprimă anumite lucruri în cel mai profesionist mod. Am evoluat împreună în ristm alert.
În marea majoritate a cazurilor, cele mai des întalnite sunt așa numitele ștampile juridice, utilizate în lumea afacerilor, care atestă veridicitatea unui document și oferă drept de uz oficial, în diferite demersuri de amploare, asupra unor documente importante. Pentru aceste documente, majoritatea preferă ștampilele cu datieră, utile în cazul în care documentele au o anumită valabilitate sau sunt atent centralizate într-un sistem de evidență a populației/a persoanelor juridice.


O ștampilă afirmă că deții o societate sau o funcție desul de importantă în cadrul unei instituții. Însă, știai că o ștampilă poate fi văzută și drept o notă de personalitate? Eu așa o consider.
Toți oamenii apelează la moda propriu-zisă, pentru a-și scoate în evidență personalitatea și gusturile proprii, ce adesea sunt criticate sau apreciate. E ceva cu care te obișnuiești la un moment dat și pe care ajungi să nu-l mai vezi drept o marcă atât de impresionantă sau personală. Însă, o ștampilă nu se demodează niciodată și nu se adresează doar persoanelor juridice. Știai asta?

Colop și-a dorit să evolueze și oferă societății un concept diferit, fie prin stil, fie prin diversitatea și personalitatea pe care o astfel de ștampilă o poate oferi utilizatorilor. Dacă proiectele Do it yourself ți-au acaparat atenția și ți-au oferit mai mult stil și o doză de originalitate, una dintre cele mai creative idei este rezultatul dupa o personalizare a ștampilei. Te poți folosi de imaginația ta atât pentru a-ți redecora încălțămintea, îmbrăcămintea, mașina, ghivecele cu flori, etc. dar o poți personaliza și pe ea însăși după bunul plac, cu portrete, peisaje sau note personale. Conceptul acesta de personalizare se poate aplica la orice ștampilă printer sau datieră.

Dacă ai o colegă de cameră sau o soră cu care împarți totul, știi deja cât de dificil devine să adopți un stil la fel de original când ești nevoit să împrumuți o mare parte din lucruri. De cele mai multe ori chiar se rătăcesc sau se încurcă. Îți propun de acum încolo să fii mai original(ă)! Alege-ți propria ștampilă personalizată cu animalul tău de companie, cu numele unui site personal pe care îl deții, cu inițialele tale sau cu orice altceva îți trece prin minte.
Poți folosi noua ștampilă pentru a decora diferite obiecte (cărți, caiete, etc), pentru a reinventa lucruri mai vechi sau pentru a-ți decora anumite colțuri/lucruri din casă. Legat tot de tema DIY-urilor, aceste ștampile pot fi semnatura ta personala pentru o serie de marturii de nuntă, pentru felicitarile trimise celor dragi de sărbători, etc.



Pentru mine ștampila are aceeași valoare precum un act de identitate, o semnatură sau o amprentă. Te-ai fi gandit vreodată că o ștampilă poate fi atât de importantă?
Ștampila poate fi ceva unic, diferit în toate cazurile, pentru fiecare persoană în parte. A apărut nu doar din dorința de a aproba documente, ci și pentru a fi utilizată inventiv în diferite scopuri. Este modul prin care eu ocup un loc unic pe întregul glob, prin intermediul căruia atest prezența mea, de altfel, ca oricare alt posesor. Sunt acel om mic, pe care, o simplă ștampilă îl poate face puțin mai mare, mai important, mai special sau mai valoros.
Mereu mi-am dorit propria mea Colop(ina), o ștampilă mai personală, feminină și creativă, care să-mi marcheze atât viața personală, cât și pe cea profesională.


La ce aș folosi propria ștampilă

Dacă tot vorbim despre personalitate, eu chiar aș personaliza totul! De la propriile scrieri, până la stilul vestimentar, tot ce ține de partea decorațiunilor, de creativitate și ingeniozitate, de propria mea persoană. Aș folosi această ștampilă pentru a-mi afirma personalitatea și stilul peste tot. De fel, obiectele personalizate sunt extrem de scumpe din prisma faptului că au propriul stil, însă, sunt cele mai căutate.
Ștampila cuprinde la loc totodată și sentimente, emoții și amintiri. Aș putea personaliza cu ușurință locurile unde călătoresc, obiectele cele mai dragi pe care le primesc sau cele pe care le ofer cadou. Pot spune întregii lumi o adevarată poveste de dragoste, să mărturisesc o dulce prietenie, fără a fi nevoie de alte cuvinte.

Ștampila nu este doar un simplu element. Ea însuși poate fi un cadou de succes. Este ceea ce te reprezintă cu adevărat!
Pentru tine ce înseamnă ștampila cu adevărat? Un hobby, un obiect juridic sau o notă de personalitate?

Articol scris pentru SuperBlog 2017.

You May Also Like

0 comments