Yoda - Tehnologie cu presare la rece, pentru vampiri puternici

by - vineri, octombrie 20, 2017

Dacă mi-ar fi spus cineva că în 2025 voi un bucătar renumit, aș fi zis că-i nebun. Știi ce mă bucură? Parcă nimic nu-i prea diferit de 2017, în vremea când eram doar un blogger, în afară de strazile suspendate, mașini care zboară, tehnologie fara butoane, cu proiectări laser și tot felul de invenții nebunești. Nu, roboții încă n-au înlocuit oamenii. Și chiar de ar fi fost așa, singurul reustaurant Michelin din România nu și-ar fi lăsat această afacere și reputația pe mâna unor bucăți de metal cu cip. Unde ai mai pomenit robot bucătar de succes?


Conform Traveltailor, primul Ghid Michelin a fost creeat de frații cu acelaș nume în 1900, perioadă care a dus la evoluția și talentul de astăzi în materie de automobile. Ghidul cuprindea 2 părți și diferite secțiuni, printre care și un ghid despre cele mai bune și recomandate locații culinare, mrcate cu stele Michelin (restaurant de lux). Pentru a obține un astfel de renume și o stea Mischelin, fiecare restaurant trece printr-o serie de verificari speciale. Aspectul, calitatea, dar și gustul sunt atent/creativ îmbinate, rezultând ceva unic, special. Atenția pe detalii este un lucru minuțios și exigent, de care trebuie să se țină cont la fiecare pas.

În 2025 încă se preferă mâncarea reală, nu virtuală sau concentrată în capsule. Bănuiesc că asta te asteptai să auzi, nu?

Zbrrr...zbrr.....zbrrr.....

Te las! Pare a fi un apel important. Număr necunoscut....

"- Kyle la telefon. Diseară la 22:00, în depozit. Singură."

O fi acelaș Kyle?
Circulă vorba că Kyle Schmid alias Henry Fitzroy umblă prin oraș de ceva vreme. Unii spun că "Blood Ties" nu a fost un simplu serial, ci că vampirii chiar există. Aparent Kyle duce o viață dublă și cică ar fi cu adevărat un vampir nemuritor. Se zice că acest Kyle încă arată ca la 23 ani, așa cum arata când l-am vazut pe micile ecrane prima oară. Misterios....

"Povești! E imposibil să fie adevărat. E imposibil să fie el!", zic eu în mintea mea.

Se lasă seara. E aproape 22:00. Mă îndrept spre depozit. Dar ca să vezi ce "ingenioasă" sunt uneori, îmi pun și doi caței minusculi de usturoi, în spatele urechii. Știi povestea cu lupul la oi, nu? Mai bine să fiu precaută.

Kyle mă aștepta. Mă întâmpină cu un zâmbet larg și seducator, în timp ce ranjește ... colții. Am crezut că o să leșin. Mi-am zis: "Gata! Asta-i sfârșitul! Mor de mâna unei celebrități supranaturale! Ucigă-l toaca..."


Sursa Pinterest 


"-Frumos usturoi! Ha, ha! Crezi că mă poate opri? Hai, nu te teme! N-o să te ranesc. Vezi cutia asta? Vreau să-ți văd potențialul! Revin într-o ora cu Vicky. Sunt lihnit! "

N-am putut scoate nici măcar un sunet. Am fugit mâncând pâmântul în bucătărie. Aveam în minte numai ochii aia albaștri și pătrunzători, acel păr bălai care vroia mangaiat, ciufulit...
Dar ce era în cutie? Oare eram suspectă într-un caz? Mă testa cumva? Ce vroia omul ăsta de la viața mea?

Curaj! O iau încet, o pun pe un scaun, mă adun și mă apuc să desfac magica cutie. Surprinzător, înăuntru nu era nici-o ciudățenie la care m-aș fi așteptat. Era o mașinărie inteligentă. Presa de ulei YODA HOME PRO era însoțită de un bilețel, unde, drept inspirație, Kyle îmi sugera nucile de macadamia.


M-am gândit, am analizat și am găsit rețeta perfectă. M-am apucat să-i fac niste rulouri de vițel în sânge, umplute cu cremă de usturoi și branză fină. Însă, în locul uleiului tradițional, am folosit acastă presă de ulei Yoda care ajută la crearea unui ulei pur, extra-virgin, fără aditivi și conservanți artificiali. Sănătate curată! Am optat pentru un sos dulce cu acest ulei, care să ofere o aromă aparte. Bineînțeles, rețeta poate fi reinventată cu tot felul de uleiuri aromate, din diferite plante și semințe, cu aromă 100% pură și proprietăți neschimbate.

Rezervarea era făcută de mai bine de o lună, așa cum se procedează în mod obișnuit la astfel de restaurante, iar Kyle a fost extrem de prompt. Mă așteptam la acelaș zâmbet, la aceeași privire seducătoare. Era ferchezuit, la costum și cravată, ca și cum ar fi sărbătorit ceva important.
Le-am servit mâncarea și abia asteptam să le văd expresia.

"-Ești o artistă gastronomică desăvârșită! Ai armonizat perfect aromele! Mâncarea asta mă duce cu gândul la tradiție, la gustul de acum 200 ani. E ... altfel! Are un echilibru, are o savoare și o prospețime pe care o degustam în copilărie și la petrecerile boierilor."



M-am topit în tot acest timp după chipul lui. Kyle era la fel de priceput în arta seducției, precum precum îmi plăcea să cred că mă pricep și eu la gastronomie. El nu știa, însă secretul meu prentru o viață îndelungată și bucate de succes era dat chiar de această presă de ulei, YODA, cu mecanism prin presare la rece, pe care o foloseam și acasă de câțiva ani buni. Deja aveam îndemanare pentru preparatele gustoase și savuroase, dar în acelaș timp și sănătoase. Când societatea a descoperit că uleiul, de nelipsit în bucate, poate fi mai sănătos și mai delicios, YODA a intrat în casele tuturor, contribuind la o viață îndelungată și un mod de viață echilibrat. Influența acestuia a fost atât de puternică, încât, se pare că nici supernaturalul nu i-a rezistat.

"Știi... De fapt usturoiul, carnea și jeleul sunt printre favoritele mele. Nu sunt un vampir obișnuit. Gastronomia reală m-a menținut atât de tânăr și puternic, timp de 430 ani. Data viitoare, la tine sau la mine?", zise Kyle.

Morala: Nu toți vampirii fug de usturoi. Le poți schimba regimul alimentar și preferințele, testând limitele imaginației și ale imposibilului, evitând astfel să fii prada lor. Ei rămân la fel de seducători și pașnici atunci când le oferi o mâncare adevărată, cu gust de copilărie și aromă veritabilă de natură. Yoda nu doar că-ți oferă energie și sănătate în bucate, însă te ajută și să cucerești cele mai abstracte papile gustative.

Articol scris pentru SuperBlog 2017.




You May Also Like

1 comments

  1. http://aleksuta-alexa-justme.blogspot.fr/2017/10/yoda-tehnologie-cu-presare-la-rece.html

    Nice website

    RăspundețiȘtergere