Fascinanta lume dincolo de cărți

by - luni, noiembrie 06, 2017

Mă plimbam prin pădure, în inima sălbăticiei, cureierând de mică drumurile încâlcite, în lung și în laț. Dar cum de s-a întâmplat că eu, pui de om, iubitoare de tot frumosul naturii și de toată gingășia cu care este înzestrat orice om în pragul copilăriei, să aibă o soartă așa crudă? 



Eu sunt Scufița Roșie, cea care, fără existența acelui vânător ager, n-aș mai fi avut un final fericit. Noi fetele tinere suntem mai naive de fel, dar uneori nu facem cele mai înțelepte alegeri și ne încredem în cele mai false vorbe.
Și întrebările ar trebui îmbrăcate în forma potrivită și puse la momentul oportun. Morala cărții ce-mi poartă numele ar fi trebuit să fie potrivită tuturor celor în floarea vârstei, așa, ca și mine de altfel. Pretutindeni, o fată trebuie să fie atentă cu ce "lupi șireți" stă de vorbă și trebuie să învețe singură să se ferească din calea pericolului, oricât de mică ar fi îndoiala că ceva ar fi la nealocul său. Se spune că e bine uneori să te bazezi pe instinct, dar nu foarte mult. Cel mai important e să nu decizi doar cu inima.

Spune-mi cine ești, ca să-ți spun ce carte să citești...

Frica este un instinct natural de autoapărare. 
La acest gând aș filozofa neîncetat, în pădure, în drumul către casă, după întâmplarea zbuciumată.
Triumful apare în momentul în care îți cunoști atât slăbiciunile, cât și atuurile. Mă privesc în viitor, către o adolescentă mai mult sau mai puțin rebelă, către o femeie, viitoare mamă și bunică. 
Aș vrea în primul rând să deslușesc dincolo de mica Scufită inocentă. Din acelaș motiv m-aș așeza la iarbă verde, cititnd și răscitind "Enciclopedia sănătății feminine", un adevărat univers despre feminitate, plusuri și minusuri, cu care însuși natura m-a înzestrat. 
Această carte vorbește despre o dezvoltare armonioasă, echilibrată, despre cum să descoperi cele mai mari bucurii și trăiri în propria piele. Prin autocunoaștere poți depăși (aproape) orice obstacol!


De asemenea, din viitor, mi s-a spus că omul uită să-și cultive talentul, evoluția producându-se doar atunci cand acesta practică meseria care îi place cu adevărat. Mizând pe conceptul că devin femeia independentă, care-și cunoaște abilitățile, mă înclin ușor și către poveștile de succes despre femeile care au făcut istorie.
Coco Chanel este cea care a pus punctul pe "I" în perioada interbelică, cea care a făcut loc printre oameni și minciuni, printre visuri și speranțe, lăsând în urmă o experiență ambițioasă de viață, o amintire puternică, care, cred eu, conturează și reflectă perfect rafinamentul și senzualitatea unei femei din secolul XXI.
Mi-ar plăcea să ajung o femeie de succes, să insuflu niște valori morale și un model de viață demn de urmat și de către alte generații. Parcă-mi imaginez viața peste secole, unde acea adolescentă la ananghie are nevoie doar de un mic imbold pentru a prinde curaj să fie tot ce a visat vreodată, să-și scrie propriul destin cu propria călimară de cerneală.


Iată-ne la un pas înainte de sfârșit, ajunsă cu bunicuța la casa mamei, unde s-ar presupune că trăim fericite până la adânci bătrâneți, cultivând învățăminte din cărți pe care unii, alții, habar nu au cât de mult îți pot schimba viața.
Acum, pe noi ne poți găsi la RAO, printre alte milioane de pagini și zeci de cărți, create pentru placerea și cultura întregii familii. Aici vei găsi de toate, de la basme și romane science fiction, la experiențe reale, bibliografii, memorii, remedii naturale și delicii gastronomice.
Ce spui? Ni te alături în poiana de lectură?

Articol scris pentru SuperBlog.


You May Also Like

0 comments