Mitul celor "5 minute": Answear. Dress up. Go!

by - luni, noiembrie 27, 2017

Cu toată sinceritatea, sunt convinsă că până și Caragiale obișnuia să întârzie măcar 5 minute la o piesă de teatru sau la orice altceva. Chiar dacă era tehnologiei ne dă aripi pe repede înainte, un bonus de timp întotdeauna s-a dovedit a fi o cerință extrem de satisfăcătoare. Adeseori mă întreb: "-Oare cine a pus alarma la 6.30 AM?" Lasă! Cinci minute n-au ucis pe nimeni.


Îmi place la nebunie să fur acele minute în plus pentru somnul meu de frumusețe, căci diminețile sunt mult prea lungi față de clipele mele de intimitate cu tărâmul viselor. Și da, recunosc, regula se mai aplică și la pauza de cafea, dar mai ales când vine vorba să mă transform dintr-o gospodină, într-o adevărată divă, căci în societate nu te poți prezenta oricum, ci trebuie să fii gospo-divă perfectă.
Dar nu, nu sunt leneșă. Să zicem că metabolismul și felul meu de-a fi funcționează cu încetinitorul, așa ... ca melcul.

Până și la domnul meu, aici de față, care așteaptă nerăbdător acea pereche de pantofi pentru bărbați Bugatti și pe care i-am zis c-o să-i cumpăr cadou de Crăciun, întârzie câteodată.
Oricine ar putea fi în locul meu sau al tovarășului Caragiale. Refuz să cred că sexul opus e atât de perfect pe cât și-ar dori el să pară. Faptele au vorbit de la sine!


În timp ce eu trebuie să aleg dintr-o sută bluze de damă, el deja știe ce vrea. Cum se poate ca el să fie gata în maxim 10 minute și eu să nu fiu nici măcar pe jumătate îmbrăcată? Norocul lui! Mai are timp de o țigară, în timp ce găndurile mele mă voi tortura în mașină.
Dacă în cele din urmă să zicem că am rezolvat cu șifonierul de bluze, apare și dilema pantofilor de damă căci, mereu alegem mai mult și mai prost, decât puțin și bun. Trebuie să recunoaștem, doamnelor! Încă puțin și ne vom muta în garaj.


Poate asta-i unul din cele mai mari avantaje al bărbaților. Ei aleg puțin, select și bun. E de așteptat să nu existe zeci de opțiuni pentru o ținută completă și nici nu sunt nevoiți să se gândească cu o zi în urmă, cu ce se vor îmbrăca înainte de a ieși pe usă. Bărbații mi se par a fi mai conștiincioși, mai puțin dezinteresați de gura slobodă a lumii. Un mare atuu e faptul că întotdeauna trebuie să fie în zona lor de confort, nu ca noi, care ne cocoțăm pe tocuri înalte, în fuste scurte chiar și la minus zece grade, ca să arătăm prezentabile. Uneori da, noi trebuie să lăsăm loc de compromisuri, însă tot noi alegem să părem niște girafe zgribulite, mai ales în sezonul rece.
Bărbații mai puțin ac unele compromisuri căci, sinceră să fiu, încă n-am întâlnit un bărbat care să-și arunce preferințele sub preș și să danseze după imaginația femeilor. Or exista...


O mare asemănare între sexe e limita răbdării. Oh.. nu-i chiar așa de mare pe cât ne-am dori. Din toată experiența mea aș putea spune că femeile rabdă cel mai greu, dar dacă privim din ambele unghiuri, oricine își iese din răbdări când își plănuiește ieșirea într-un anumit moment și partenerul nu este gata la timp.
Femeile au un punct forte pentru imaginație căci, folosită când și cum trebuie, o ținută ingenioasă chiar poate fi gata chiar și în 5 minute. Dar dacă femeile descoperă un defect la garderoba favorită, trec greu peste acel șoc emoțional, pe când bărbații înlocuiesc piesa cu pricina, exact așa cum pisica înlocuiește șoarecele la următoarea masă.
De obicei bărbații iau totul ca atare, însă femeile moderne reinventează moda în orice ocazie.


Cum rupi mitul celor sfinte, inocente, întârziate: "5 minute"?
Answear are experiență îndelungată și cu femeile, și cu bărbații, dar mai ales cu mărcile unor branduri de top care au dat de zeci de ori peste replica "Dragă, ieșim pe usă în 5 minute, da?". Scopul acestora e să împace femeile răsfățate, cât și domnii axați pe eleganță și confort, indiferent de sezon, ocazie și situație. Comanzi acasă, probezi, păstrezi ce-ți place, și mai apoi ești ferm convins(ă) că data viitoare vei fi gata chiar și înainte de acel ultimatum de doar 5 minute. N-ai cum să dai greș!
Așa că: Answear. Dress up. Go!

Articol scris pentru SuperBlog 2017.

You May Also Like

0 comments