OOTD: De ce evit saloanele de infrumusetare

by - duminică, decembrie 17, 2017

Inlocuim traditionalul "Buna dimineata!", de la sine inteles, cu "Good hair day!".
Azi m-am decis sa abordez un subiect despre care tot am fost intrebata in ultima vreme: cum imi mentin parul, unde ma vopsesc, samd.
Daca barbatii nu dau foarte multa importanta acestui aspect (nici nu prea au majoritatea o duduie capilara foarte bogata), noi trebuie sa fim perfecte din acest punct de vedere.


Parul meu a fost supus la nenumarate interventii chimice. Am fost in cap aproape toate culorile posibile. In urma cu doua saptamani ceva a mers foarte prost, asa ca am fost nevoita sa ma vopsesc bruneta, nu intocmai nuanta mea favorita, avand in vedere cat de inebunita sunt dupa blond. Inca regret acea zi de la 16-17 ani cand m-am vopsit complet pentru prima data (tot brunet).
Inca din martie-aprilie, atunci cand m-am decolorat pentru prima data, am folosit doar sampoane nuantatoare (silver reflex), eventual sampon combinat cu cateva picaturi de violet de gentiana, care dupa cateva spalari, din mov se facea gri. Si nu, nu curge pe haine, asa ca daca va place parul gri si aveti blond, puteti incerca tehnica asta. E 100% sigura si nu ataca parul.

Asa cum spuneam, acum 3 saptamani am facut aceasi combinatie insa mi-a trecut prin cap sa combin si niste nuantator. La o spatamana diferenta, mi-am decolorat radacinile si am aplicat toner gri (inofensiv si el), insa ceva a mers prost si parul s-a transformat in gri la radacini si indigo pe lungimi. Nu eram pe aceeasi unda cu cele intamplate si in loc sa-mi colorez doar radacinile (dupa incercari repetate de a scapa de nuanta nedorita ce nu se lasa induplecata), am zis sa ma vopsesc complet. Asa am combinat un tub de gri reflex cu 1/3 din vopsea neagra. Am sfarsit intr-un saten-brunet, insa nu m-a multumit. Parca nu avea acel farmec, indiferent de cum l-as fi aranjat. Asa ca, zilele trecute, cu inima in dinti, am gasit o tehnica noua pe care am aplicat-o.
Parca ma simt mai bine cu putin blond. Ma defineste!


Pe partea de ingrijire, pentru ca probabil te mai intrebi cum de mai am par dupa atatea incercari, folosesc aproape zilnic Fitomed la radacini (crestere, fortifiere si regenerare), un ulei de par si ser/lotiune (din comert), pe care le alternez. Pentru un par frumos si rezistent cel mai important lucru pe care il puteti face e sa investiti in aparatele de stilizare, nu doar in solutiile de ingrijire. Eu nu folosesc lotiuni scumpe, insa am aparate de stilizare foarte bune.

Cand m-am decolorat in martie, in tot internetul (si stilistii probabil) recomanda sa nu se utilizeze placa, feon sau ondulator. Eu nu am renuntat nicio clipa la ele. Ba chiar mai mult, cu fiecare utilizare, din par aspru, el devenea neted, moale, de 10 ori mai ok. Investiti in asta, iar un supliment de produse de ingrijire vor fi un plus de hidratare, stilizare si crestere/regenerare. Aproape doua palme crescute in lungime in doar cateva luni, not that bad, a?

Probabil ca am lungit cu mult povestea. Ideea e ca intotdeauna m-am vopsit, aranjat, decolorat (mai nou) si toate cele, acasa, fie singura, fie cu ajutorul prietenului meu indemanatic. Niciunul dintre noi nu suntem atestati in domeniu. Nu m-as da prea curand pe mana unui stilist deoarece nu cred ca exista in prezent, in zona mea, cineva care sa consider ca lucreaza la nivelul sigur pe care mi l-as dori (ca in alte tari din lume).

Multe saloane nu cunosc tehnicile noi/in totalitate, nu folosesc tratamente profesionale pentru un par cu adevarat sanatos iar unii asa zisi "specialisti", fie nu stiu meserie fie nu-si dau suficient interes. Nu sunt o diva, insa pentru mine stilistul perfect ma duce direct cu gandul la Guy Tang. Un mic search si o sa aflati despre ce vorbesc. In prezent, daca as fi nevoita, m-as da doar pe mana Oliviei, o fosta colega de la VIP care face chestii destul de faine si e foarte atenta. Au mai fost si niste baieti care candva frizau femei, insa stilistul cu pricina s-a mutat din oras. So sad!


Asa ca eu, personal, prefer sa ma documentez cu atentie atunci cand fac o schimbare si sa fac o schimbare in propriul stil. Desigur, nu iese intotdeauna perfect, insa imi asum asta si uite ca supravietuiesc, am par si pe zi ce trece se simte tot mai bine. Prefer sa-mi asum singura o greseala, decat sa platesc scump pe altcineva sa experimenteze. Ajung la salon doar pentru frizat mai serios, dar in ultima vreme imi iau varfurile singura. Ps: Varfurile despicate se inlatura putin cate putin, nu tuns 10 cm. Doesn't help at all! Specialistii mari asa fac: iau cate putin la intervale regulate de timp, ca sa fie siguri ca stimuleaza o crestere sanatoasa a parului, fara a fi nevoiti sa elimine centimetri importanti pentru psihicul tau.

Sigur, ca sa obtii un alb sau silver pronuntat e posibil sa fie nevoie de cineva BINE specializat. Iti recomand sa cauti un specialist dintr-o zona mai mare (gen Bucuresti), chiar daca e nevoie sa strabati sute de kilometri si chiar daca costurile sunt destul de mari. Decolorarea/decapajul si toata procedura e foarte complicata si sunt convinsa ca vrei un par moale, frumos, sanatos si rezistent. Asta am incercat si eu acasa, insa am luptat prea mult si daca voi decide din nou sa fac asta ma voi inarma cu rabdare pe termen lung si treceri treptate, din vopsea si nu din decolorari repetate. Pana atunci ma multumesc si cu o oaza simpla de blond.

Zara Sweatshirt/Pulover Zara: http://goo.gl/vWQUt1 || Geaca/Jacket: https://goo.gl/ZVH2gQ ||
Rochie/Dress: Shein || Bag/Geanta: Rosewholesale

Ps: Daca decizi sa te decolorezi acasa si vrei sa fii sigura ca parul tau va fi ok si dupa, fara a intentiona sa fac reclama (e simpla mea opinie in urma experientelor) achizitioneaza-ti vopseaua cu omegaplex si foloseste acel ser in amestecul decolorant, repectiv lotiunile de dupa. Astfel nu te vei alege cu un par aspru, deshidratat, care se deterioreaza rapid si nici nu vei fi nevoita sa dai buzna in coafor sa tunzi jumatate din par.

Oficial aveti si pozele cu noua schimbare de zilele trecute, in care va spuneam ca am revenit cu ... putin blond.
Ma simt in largul meu si cu tinuta cea noua, foarte inventiva de altfel. Am luat un tricou pe dedesupt, caci puloverul cu perle contine lana si imi irita putin pielea. Am adaugat si o rochie mai veche deasupra, din care n-am lasat la vedere decat fusta. Ciorapi, botine si ready to go!


Pe deasupra am tras acest nou pulover, care e lucrat usor oversized si cu maneci bufante, de pe Zaful. Ironia sortii face ca acest produs sa fie marca Zara si l-am achizitionat la mai putin de jumatate din pretul la care il vinde brand-ul in sine. E foarte calduros, frumos si trandy (cum ar zice unii).
Am completat si cu o geaca in ton, o geaca din imitatie de piele intoarsa, marca proprie Zaful. Mi-am mai luat una similara si pe roz (v-o arat data viitoare).

E foarte confortabila, marimea se potriveste si materialul se simte tare fain, iar culoarea e adorabila. Abia astept sa vina primavara!
Nu uitati ca in perioada asta cei de la Zaful au multe reduceri si multe produse frumoase, chiar si de firma, la preturi mult mai mici.


Voi la ce trucuri apelati pentru un par frumos si o tinuta perfecta?






You May Also Like

1 comments