Inițiative pentru prietenii noștri patrupezi și nu numai...

Zi de vară. Am ieșit în parc și mâncam semințe (deși unii zic că nu este elegant) alături de alți colegi. La picioarele mele veniseră două rândunele: o mamă și puiul ei. M-am gândit că ar fi frumos să le împart. Eu mâncam o sămânță, pe alta o decojeam și o dădeam la rândunele. Mama lua sămânța și o ducea în gușa puiului. Când am terminat semințele, m-am ridicat să plec, însă mama puiului venea pe urmele mele. Uitându-se în urmă, își văzuse puiul care nu reușea să țină pasul, așa că s-a întors la puiul său și mă privea din depărtare.

Fie că vorbim despre câini, pisici sau alte animale ce sau mai mult sau mai puțin considerate animale de companie, toate sunt un suflet. La fel ca și noi. Unele sunt atât de fascinante și inteligente că au cucerit lumea întreagă.
M-a preocupat de mică să le ofer căldură, iubire și grijă tuturor celor care au ajuns în brațele mele sau în văzul meu, de unde și întâmplarea cu rândunelele. De fiecare dată mă opream în drum către magazin să hrănesc pisicile, câinii, puii de rândunică, etc. Simțeam că astfel am un folos în viață și că că fac o faptă bună ce cântărește mai mult decât o mie de cuvinte.

Sursa: fubiz.net

Am privit cu tristețe de fiecare dată și m-am opus vehement împotriva maltratării și a folosirii acestora ca simple obiecte materiale. Ele nu sunt un bun. Sunt o viață!
Astăzi pledez pentru acele suflete care mi-au încălzit inima, care m-au îmbogățit cu diverse cunoștințe și care mi-au arătat cât de norocoasă sunt eu, cea care pot schimba ceva.

Sursa: https://sok-kosovo.org

Dacă vorbim despre dezvoltare, evoluția începe nu doar prin "educarea" animalelor, ci în primul rând prin educarea noastră și schimbarea concepțiilor învechite, prin care animalele sunt folosite și abuzate. De ce o ființă care nu are un limbaj universal de înțelegere și grai, nu ar putea beneficia de grijă și ajutor? Pomenim adesea de agresivitate în rândul animalelor când, noi înșine le-am invadat spațiul, ne-am năpustit asupra resurselor care le permiteau să viețuiască. Cine suntem noi de fapt, oamenii, cei care vrem să deținem controlul și ne declarăm specie superioară?

Știu că nu sunt singura care pledează pentru această cauză de ajutor ce ar putea avea atât de multe beneficii pentru întreaga lume. Dar insist!
Cum ar fi dacă am "eutanasia" toți delicvenții care, apropo, au suficient discernământ? Dar de ce ne asuprim asupra animalelor fără vlagă, fără sisteme atât de complexe de autoapărare? Educându-ne și integrându-ne în lumea animalelor, putem schimba viitorul planetei!


Hai să nu mai fim indiferenți! De la mână la mână putem face rai!

Construind adăposturi pentru animale le ferim de violențele celor mai slabi din fire, de furia celor inconștienți. Nu cumva cu toții ne dorim un adăpost, căldură și siguranță? Din acest punct de vedere și umanitatea are de câștigat. Reducem incidența bolilor, raspandirea virușilor și bacteriilor, combatem violența ce se instalează între animalele străzii și oameni. Punem bazele pentru o lume mai sigură pentru ambele specii!

De ce tăiem încontinuu păduri? De ce poluăm/eradicăm mediul de viață al animalelor? Prin astfel de acțiuni, nu le facem rau doar lor, animalelor, cele care ajung să se refugieze în zonele populate de oameni, pentru a-și găsi adăpost și hrană. Tăierea copacilor duce la creșterea volumului de dioxid de carbon, lipsa oxigenului, lipsa unei bariere de protecție în caz de catastrofe naturale. Hai să mergem în drumeții și de fiecare dată să plantăm un copac, să nu mai aruncăm deșeuri la voia întâmplării, să reciclăm ceea ce nu ne mai este de folos. Poluând mediul, ne poluam și pe noi, dar distrugem și habitatul/viața animalelor.


Există atât de multe organizații pentru drepturile omului și pentru femeile abuzate. Dar de ce n-am înființa una și pentru animale? Pledez pentru o organizație oficială care să asigure liniștea lor, așa cum militează și alții pentru noi! Vorbim despre educarea oamenilor și animalelor în vederea protejării ambelor tabere, pentru a preveni violența și pentru a spori această legătură om-animal.
Se știe că multe animale pot fi la fel de protectoare ca și oamenii, dar și la fel de violente, pentru a-și apăra teritoriul sau familia.
De ce n-am susține non-violența și să pledăm mai mult pentru adopția și stimularea celor care aleg să dețină un astfel de companion, la fel ca orice altă familie care plănuiește venirea pe lume a unui nou copil? Prin această atitudine le insuflăm celor mici virtuțile precum dragostea față de aproapele de nostru, stima de sine, bucuria de a face un bine necondiționat.


Violența trebuie interzisă și pedepsită crunt de către astfel de organisme abilitate pentru a proteja animalele, dar și pe noi. Există vreo dovadă care ne arată că un om ce maltratează/aruncă un animal, nu va face la fel și cu un om? Un animal are grijă de stăpânul său, își iubește puii necondiționat și este dispus să facă diferite compromisuri și să ofere sprijin și siguranță chiar și altor specii. Există zeci de exemple: pisici care sunt mame pentru pui de zburătoare, șoareci, câini care sunt foarte grijulii cu bebelușii, cu puii de pisică, etc. Nimic nu este imposibil!


Odată cu protejarea animalelor pledăm pentru viitorul altor generații. Avem datoria de a lăsa mai departe lucrurile de care noi avem parte. Studiind animalele învațăm din mecanismele lor prețioase, învățăm să ne apărăm pe noi și mediul înconjurător. Ne construim un viitor prosper și durabil. Și animalele sunt reflexia propriei noastre persoane!
Să milităm împreună pentru o lume mai liniștită, pentru oameni mai buni și pentru o societate dezvoltată. Această clauză de ajutorare a animalelor poate fi primul pas pentru o lume mai bună. Ești alături de mine?

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2018, la proba sponsorizată de brokerul de credite – AVBS Credit: www.avbs.ro, compania de intermedieri credite bancare numărul 1 în România, după cifra de afaceri, în topul companiilor cu capital 100% românesc, în domeniul brokerajului bancar. Visează… Obține cu AVBS!

Comentarii

Postări populare