5 piese pe care TREBUIE sa le schimbi periodic la masina!

Indiferent ca esti sofer incepator ori ca ai deja experienta in ceea ce priveste domeniul auto, nu trebuie sa neglijezi importanta intretinerii masinii, chiar daca este vorba despre un model mai vechi ori ca automobilul este achizionat la mana a doua.


Daca vrei sa te bucuri de investitia ta o perioada cat mai lunga de timp, fara sa intampini probleme de functionare, trebuie sa constientizezi faptul ca, odata cu trecerea anilor, piesele auto se uzeaza si necesita inlouire rapida. Evident, exista piese care se pot schimba dupa o perioada mai lunga de utilizare, insa sunt si unele carora trebuie sa le acorzi mai multa atentie, caci necesita inlocuire periodica, asa cum sunt cauciucurile, care depind de sezonalitate. Poti sa vezi produsele disponibile pe site-urile de specialitate pentru a achizitiona atat anvelope de brand, cat si piese de care are nevoie o masina pentru a functiona in parametri normali.

Totusi, pentru a fi in tema cu tot ce trebuie sa faci pentru a-ti mentine masina intr-o stare perfecta de functionare, in cele ce urmeaza, vei afla care sunt cele 5 piese pe care ar trebui sa le schimbi cat mai des.

Iata care sunt piesele pe care sa le schimbi IMEDIAT:

1. Ar trebui sa stii ca anvelopele trebuie sa fie inlocuite obligatoriu, imediat ce se instaleaza un nou anotimp. Pentru ca s-a dat startul sezonului cald, nu mai sta pe ganduri si alege dintre cauciucurile all season de la Anvelope-oferte setul de anvelope menit sa te fereasca de probleme atat pe parcursul lunilor toride, cand carosabilul este uscat, cat si atunci cand te confrunti cu umezeala. Este important sa renunti la cele de iarna in aceasta perioada, intrucat masina ta are nevoie de cauciucuri care sa faca fata provocarilor meteo.


2. Verifica periodic filtrul de aer, caci daca este murdar, motorul masinii tale nu va mai functiona corespunzator. Astfel, daca filtrul este plin de praf, nu mai amana inlocuirea acestuia, cu atat mai mult cu cat este o piesa auto care nu necesita o investitie foarte mare.

3. Odata la 6 luni, pune sub observatie atenta modul de functionare al bateriei. De regula, aceasta trebuie inlocuita o data la 5 ani, insa daca observi ca prezinta anumite semne de intrebare, mergi la un specialist pana nu e prea tarziu. De cele mai multe ori, cauzele care duc la necesitatea inlocuirii rapide a bateriei auto sunt incarcarea slaba sau luminile pornite in timp ce motorul este oprit.

4. Inlocuieste stergatoarele, daca observi ca acestea nu mai curata parbrizul corespunzator ori daca lasa urme. Poti sa inlocuiesti doar lamele, insa nu uita sa acorzi atentie dimensiunilor, pentru a le achizitiona conform celor pe care le aveai la inceput.

5. Este important ca inainte de orice achizitie in materie de piese auto sa consulti cartea masinii. Asa trebuie sa faci si atunci cand esti nevoit sa schimbi uleiul. Totusi, incearca sa inlocuiesti si filtrul de ulei, daca vrei sa te bucuri de o masina ingrijita atent.

Tine cont de sfaturi si asigura-te ca vei inlocui la timp toate piesele care necesita o atentie deosebita. Daca esti responsabil, mai mult ca sigur, automobilul tau va functiona in conditii optime, iar tu te vei bucura doar de avantaje.

Comentarii

Postări populare