MUST TO KNOW – Cum poti avea o CARIERA DE SUCCES

by - vineri, mai 25, 2018


Iti doresti sa cresti pe plan profesional, creandu-ti un viitor stralucit? Mereu ti-ai dorit independenta financiara si o cariera exemplara? Pentru a prospera intr-un domeniu de activitate, este nevoie iti acorzi timpul necesar pentru a te dezvolta corect, astfel incat sa devii cel mai bun. Succesul nu este usor de dobandit, iar locul intai se pastreaza prin evolutia ta constanta si vointa de a fii cel mai bun, mereu. O decizie care iti va influenta intreaga cariera, este alegerea domeniului in care doresti sa activezi. Implinirea acestui vis este un drum lung si greu, de aceea trebuie sa iti placa ceea ce faci, pentru a te motiva constant si a razbate indiferent de greutatile care apar, de inconvenientele ce ti se pun in drum, dar si de programul solicitant pe care il vei avea pentru a-ti atinge acest tel, in cel mai scurt timp posibil. Nu sari nicio etapa necesara, deoarece fiecare are rolul sau si numai impreuna vor avea efectul pe care ti-l doresti.

Primii pasi pe care trebuie sa ii faci

Daca vrei cu adevarat, poti avea succes in orice domeniu iti doresti. Toate au cateva criterii comune, obligatorii pentru a te pregati sa faci fata oricarei situatii pe care o vei intampina:
Cursurile de initiere in domeniu sunt esentiale, deoarece stau la baza evolutiei tale. Fie ca doresti sa activezi si prosperi in domeniul muzical, tehnic, in arta sau stiintele exacte, ca vrei sa urmezi o facultate de profil sau cursuri specializate precum cele oferite de Man and Machine, trebuie sa acorzi o atentie sporita informatiilor, chiar si celor care par neimportante, deoarece cand le vei pune in practica, conexiunile si asocierile se vor face mult mai usor. Invata definitiile, termeni si rolul fiecaruia. Incearca sa aprofundezi si in timpul liber, deoarece, astfel, poti sa iti fixezi cunostintele dobandite, asociindu-ti situatii si ajutandu-te sa retii informatiile mai usor.

Practica este foarte importanta, deoarece te ajuta sa intelegi ideile prezentate in cursurile teoretice. Totodata, aceasta are ca scop realizarea conexiunilor dintre termenii pe care i-ai studiat in prima etapa, astfel incat sa folosesti nu doar teoria invatata, cat si sa dobandeste dexteritatea care te va ajuta sa acumulezi experienta. Practica are rolul de a te ajuta sa observi cum functioneaza intregul sistem sau proiect care te pasioneaza, fara a lucra efectiv in domeniu.

Specializarea este pasul care face diferenta dintre job si cariera. Aceasta pune accentul pe aprofundarea cunostintelor invatate, trecandu-te la urmatorul nivel de cunoastere.  Se axeaza pe cunoasterea programelor utilizate in desfasurarea activitatii. Cu toate acestea, procesul de intelegere si invatare a unui soft specializat, difera de la domeniu la domeniu, in functie de complexitatea acestuia. Desi ai cunostinte de utilizare ale programului, din tutoriale si experimentarea proprie, nu sari niciun modul si aplica la cel pentru incepatori, ca cel regasit pe link-ul https://www.manandmachine.ro/produse/autodesk/ , unde gasesti cursuri de initiere si specializare in programele folosite in proiectarea tehnica.

Pentru a invata practicand informatiile studiate pana in momentul de fata, aplica pentru un internship. Aceste oportunitati te ajuta sa cresti experienta pe care o ai in domeniu, avand insa si un rol educativ, fiind asistat de persoane care sa te ghideze la inceput de drum. Totodata, vezi ce presupune cu adevarat job-ul din domeniul ales de tine, putand alege daca iti place sau nu, daca ti se potriveste si iti doresti sa ramai pentru a evolua. Internship-urile, pentru novicii muncitori, seriosi si ambitiosi, este o oportunitate pentru a putea ramane in cadrul companiei sau firmei in care se realizeaza acest stadiu avansat de practica.

CHEIA SUCCESULUI

Pentru a prospera intr-un domeniu, in teorie este foarte simplu – trebuie sa iti placa ceea ce faci, sa vrei mereu mai mult si sa te perfectionezi constant. Cu toate acestea, uneori este dificil datorita sacrificiilor si investitiilor pe care trebuie sa le faci, chiar daca acestea nu sunt fizice sau financiare (timp, energie, rabdare).


Succesul este obtinut prin munca si ambitie, fiind definit de catre fiecare in parte, diferit, fie ca este vorba despre implinirea la locul de munca, realizarea unui portofoliu impresionant (proiecte sau clienti) sau crearea unei afaceri proprii. In acest caz, odata cu el vin si responsabilitatile si fara a respecta toti pasii mentionati mai sus, nu vei putea face fata, fiind pus in situatii pe care nu le poti gestiona corect.

Nu te lasa influentat de oamenii din jurul tau, daca esti sigur de ceea ce vrei si stii ca esti in stare sa iti implinesti visul. Invata din greseli, fie ca sunt din experienta ta proprie sau a altor persoane, avand mereu grija sa iti respecti prioritatile si principiile pe care le ai inca de dinaintea succesului. Numai astfel vei putea prospera si continua sa fii cel mai bun!


You May Also Like

1 comments

  1. Avem o vechime de 10 ani in comercializarea catre public a produselor naturiste.
    Puteti gasi la noi: suplimente alimentare, siropuri, ceaiuri, produse apicole, de aromaterapie, cosmetice bio, alimente bio, parafarmaceutice, de la cei mai importanti producatori.
    Scopul nostru este de a va oferi o paleta cat mai larga de produse naturiste care pot fi utilizate de catre toate categoriile de varsta si pentru toate afectiunile.
    Continuitatea noastra pe piata naturiste aduce cu ea o experienta bogata in sprijinul bunei dumneavoastra sanatati.
    Ceea ce mancam in zilele noastre nu ne mai asigura tot necesarul de nutrienti imdispensabili activitatii excelente a organismului.
    Prin intermediul acestor suplimente, scopul nostru este sa va oferim o suplimentare a necesitatilor corpului dumneavoastra pentru a opera la parametri de eficienta.
    Produsele oferite de industria farma si industria de cosmetice sunt realizate in intregime in mod sintetic ceea ce cauzeaza probleme secundare diverse, unele din ele cat se poate de riscante.
    Intrebuintarea produselor obtinute din ingrediente naturiste nu determina manifestarea efectelor secundare.
    Am incercat sa fim cat mai deschisi fata de clientii nostri, oferindu-va consultanta de specialitate pentru realizarea unor retete personalizate in functie de problemele dumneavoastra de sanatate.
    Incercam sa ne fidelizam clientii prin oferte si reduceri.
    Ineditul ofertei noastre consta in asocierea produselor in pachete tematice pe afectiuni si la preturi promotionale.
    Gandirea noastra este ca toti oamenii pot fi sanatosi respectand legile nutritiei holistice, ale remediilor naturale, unei vieti active si gandirii pozitive.
    Motto-ul dupa care ne conducem este: "MEDICUL TRATEAZA INSA NATURA VINDECA".
    Prin paginile de blog din cadrul magazinului nostru electronic va oferim sfaturi de interes pentru bunul mers al sanatatii dumneavoastra.
    Va invitam sa ne contactati la telefon sau pe emailul magazinului pentru orice sfat ori recomandare.

    RăspundețiȘtergere