Barza - Stăpâna sindromului menstrual

by - miercuri, august 01, 2018

Barza, un brand ce a cochetat cu muuulte fete până acum, a ajuns și în mâinile mele cu ocazia evenimentului de la Suceava.
Goodie bag-ul a conținut două produse: plasturi menstruali și șervețele intime cu bicarbonat de sodiu.


Durerile menstruale sunt un coșmar! Cel puțin în cazul meu. Prima zi este atât de groaznică, încât sunt nevoită să mă mobilizez la pat cu tot arsenalul de medicamente puternice căci, puține își fac efectul.
Anul trecut am participat la o provocare și așa am făcut cunoștință cu bombele de baie care mă ajută enorm de mult în calmarea acestor dureri. Știu că de fel nu sunt recomandate băile în această perioadă crâncenă, însă apelez la ea doar în prima zi, când am flux mic, în speranța că durerea se diminuează. Și chiar o fac! Încerc pe cât de mult posibil să rezist fără medicamente, dar uneori parcă nu există altă scăpare. Așadar, plasturii menstruali de la Barza mi s-au părut a fi chiar promițători în lupta cu durerile menstruale insuportabile din primele zile, mai ales că sunt un remediu cu acțiune locală, fără compromisuri.

Am așteptat cu nerăbdare să-i încerc, într-un fel sau altul, căci hey, cine își dorește durerile acelea? Dar știam că e un fapt inevitabil. Așadar, în prima zi, după câteva înțepături, dureri apăsatoare de burtă și de spate, s-a întâmplat.
Ajunsă acasă am desfăcut un plasture și l-am aplicat pe slip. Un pachet Barza conține trei plasturi menstruali.
Plasturele este alcătuit din mici granule (așa am simțit eu) care, la scurt timp după aplicarea pe slip, în contact cu aerul, duc la încălzirea acestuia ce ar ajuta la diminuarea disconfortului și a durerilor.
Odată cu trecerea timpului am observat că plasturele a început să se încălzească foarte tare dar nu m-a deranjat. Am remarcat o ușoară roșeață a pielii în zona respectivă dar nu exagerat de fierbinte încât să trebuiască să-l dau jos și să-l aplic pe pantalonii de pijama. Cred că depinde de "rezistența" fiecăreia dintre noi.
Am observat în timp cum durerea se diminua, dar încă mai aveam unele crampe periodice puternice, nimic constant precum era înainte de aplicarea sa. Totuși m-am simțit destul de deranjată așa că am apelat la un singur analgezic (în mod obișnuit luăm două în prima zi și unul a două), pe toată perioada menstruală. Practic doar unul în prima zi.


Senzația de căldură în cazul meu a durat circa 6 ore deși plasturii susțin că ar ține până la 12 ore. Însă, acest lucru poate fi din vina mea, căci, entuziasmată și curioasă din fire, plasturele încercat l-am scos din ambalaj cu o săptămână înainte, atunci când i-am făcut pozele. Nu citisem despre efectul de încălzire și mă gândeam că efectul acestuia e legat și de banda adezivă ce trebuie dezlipită la utilizare. Voi să nu procedați așa.

Funcționează?
În mod surprinzător, deși am creat "buna" menționată anterior, mare mi-a fost mirarea că am avut un somn odihnitor în acea seară. De fel nu prea e. Chiar dacă plasturele nu mai era fierbinte și treptat se răcea, l-am lăsat pe slip până a doua zi.
M-am trezit, mi-am băut cafeaua ca de obicei și mai aveam o durere foarte ușoară și suportabilă. Cel mai suprinzător e că de fel apelez în primele două zile la repaos total, pe când, de această dată, mă apucasem să fac singură o curățenie generală prin casă, una ce a necesitat ceva mai mult efort (ridicat valize cu haine, sacoșe, chestii), dar nu m-am simțit stânjenită deloc sau să mai simt că e doar a doua zi de coșmar.
Și acum dacă încerc să-mi reamintesc acele zile mi se pare ireal. Parcă nici nu am avut ACEA perioadă menstruală care mă marchează de la o lună la alta.
Din punctul meu de vedere, comparând experiențele cu și fără acești plasturi, am ajuns la concluzia că au efect. Poate nu i-au durerea cu mâna, dar o diminuează considerabil și totodată reduce necesitatea de medicamente și disconfortul de lungă durată.

Partea frumoasă vine abia după vreo 4-5 zile, când sindromul menstrual e la final. Mă irit groaznic de la absorbante și crede-mă că am încercat tot felul de mărci renumite. Până în prezent doar două sunt mai ok: o marcă italiană și cele de la Lidl.
Pe toată perioada menstruației am avut grijă să folosesc și șervețelele intime Barza cu bucarbonat de sodiu. Bicarbonatul e magic și e baza în bombele mele de baie. Este renumit pentru acțiunea antibacteriană, antiinflamatoare și pentru cea de calmare asupra acestor tipuri de afecțiuni.
Pentru prima dată după mult timp nu m-am iritat absolut deloc, nici măcar câtuși de puțin. Cred că șervețelele au dus la calmarea zonei, la igienizarea acesteia și la restabilirea unui pH optim, împiedicând apariția iritațiilor, a mâncărimilor și usturimea.

Mai am încă doi plasturi și multe șervețele pe care le păstrez cu sfințenie pentru a le folosi la impas, luna aceasta și viitoarea. Aș zice că sunt chiar spornice în cazul meu, atât șervețelele umede, cât și plasturii, iar raportul calitate-preț mi se pare foarte ok. Le găsiți în orice farmacie fizică sau online, precum și în magazinele online diverse, precum Emag.

Merită încercate ori de câte ori vreți să fiți stâpâne pe momentul vostru activ și pe ... momentul menstrual.

Voi i-ați încercat? Cum vi s-au părut?

You May Also Like

0 comments