Visuri la cheie - Antreprenor de top cu o afacere pe Amazon

by - sâmbătă, august 25, 2018

Haina nu-l face pe om, dar spune întotdeauna o poveste despre el: cu ce se ocupă, unde a călătorit, care sunt aspirațiile sale, etc. Prin intermediul vestimentației orice om poate trage minim 5 concluzii "pripite", din care minim 3 se dovedesc a fi intotdeauna adevărate. Așa cum e nevoia de hrană și apartenență la un grup, de dragoste și familie, haina este un lucru indispensabil.


"Un om de succes este acela care poate construi o fundație solidă cu caramizile pe care alții le arunca în el."
 David Brink

"Visează în continuare!"
Asta mi se spunea de fiecare dată când încercam să-mi împărtășesc visele cu ceilalți, să mă gândesc la cum ar fi dacă aș concepe ceva unic și independent, cum ar fi o afacere proprie. Sunt convinsă că și tu te-ai lovit de această mentalitate învechită. Dar nu degeaba se spune că 'vorba lungă e sărăcia omului". Mai puține vorbe, mi-am spus, și mai multe fapte, să vadă și ceilalți că treaba nu stă chiar așa.
Adevarul e că nu poți atinge succesul dacă-i lași pe ceilalți să te influențeze și fără să încerci măcar o dată. 
Orice obstacol care îți apare în cale este însuși cheia succesului, lucrul pe care trebuie să-l înfrunți si să-l depășești. Chiar și o piatră pe care o muți dintr-un loc în altul schimbă evoluția planetei și destinul fiecăruia dintre noi. Visele noastre pot fi ca apa: pot ocoli orice obstacol, asa cum apa ocolește pietrele. Perseverența e mama succesului!
Așadar, fii fundația aceea solidă pe care nici-o caramidă si nici-o vorbă nu o poate nărui! 
Antreprenorii de succes acceptă provocări, fac numeroase compromisuri și sunt mereu cu fruntea sus, încărcați cu optimism.


„Eșecul este doar o nouă oportunitate de a începe din nou, de data asta mai inteligent.”


Henry Ford


Visând la propria afacere...

Mereu am avut o pasiune față de modă. Treaba s-a intensificat prin adolescență când am început să rezonez cu fel și fel de materiale, texturi, modele. Odată cu începerea primului an de facultate am început să ajut cu sfaturi, să fiu stilist voluntar al oricărei persoane care îmi cerea părerea. Mi se pare fabulos să vad cum înflorește personalitatea unei persoane sub o simplă bucată de material (cum zic unii). Încă din vremea când croiam haine la păpuși am visat să fac o afacere din asta. Pe parcurs mi-am zis că nimic nu ar fi mai bun din sfera asta decât un lanț de costume cu atitudine.

Costumele pot fi o alegere clasică, dar și atipică, așa cum le văd eu în ideea mea de afaceri. Mă gândesc la costume realizate din materiale de calitate superioară (bumbac, in, cașmir, etc.) care să îmbine confortul cu eleganța, și care să se adreseze atat publicului tânar, rebel, excentric, mereu dornic să iasă cu un pas în față, cât și celui în vârstă, pretențios la materiale, dornic de calitate.
Linia mea de costume ar cuprinde atât costume de zi, costume office, dar și costume de seara, pentru evenimente și zile speciale.
Aș alege să croiesc costume cu detalii inedite care să se diferențieze de clasicul costumelor de pe piață: guler cu pietre și perle, mâneci bufante sau cu volane, pantaloni evazați, franjuri, motive tradiționale românești și asiatice, nuanțe de verde smarald sau roșu înflăcărat, talie cambrată și accentuată de butoni dispuși asimetric, funde supradimensionate. Câte și mai câte. 

Costumele cu atitudine transformate în propria afacere pe Amazon

Amazon este una din cele mai populare platforme de vânzări online prin intermediul căreia poți avea un bussiness de succes la nivel mondial. Și cred că este cea mai bună opțiune pentru a porni din start la un nivel înnalt și de a-mi creea un brand renumit, inspirat din tradiții, din diferite stiluri, pentru gusturi clasice sau extrem de excentrice. Dar succesul într-o astfel de afacere înseamnă promovare și vânzare. 
Avantajul realizarii unei afaceri online este că în sfârșit nu mai e nevoie să cutreieri țările străine în lung și în lat, nu mai trebuie să te desparți de cei dragi pentru a-ți creea viitorul. De ce aspiranți în țări străine și nu oameni de succes la noi in țară? Ba da, se poate!


Ce-i drept, nu am foarte multe cunoștinte de marketing pentru a-mi organiza afacere în acest moment. Poate nici tu. Dar se poate învăța, nu-i așa?
Putem parcurge un curs specializat în domeniul afacerilor pe Amazon. AMZ Academy este alcătuit dintr-un grup de 5 traineri ce organizează un curs specializat de 4 luni de-a lungul căruia se pot asimila o mulțime de cunoștințe teoretice și practice despre cum să-ți atingi țelul într-o afacere pe Amazon. 

Cursanții beneficiază de asistență punctuală din partea unui suport calificat, așa că nu există întrebare fără răspuns sau pas greșit.
Însă, primul pas și cel mai important e sa ne înscriem la acest curs Amazongratuit, care ne arată etapele principale ale unei afaceri în mediul online. Daca ești aspirant al propriei afaceri nu uita că poti începe un bussiness de succes chiar și dacă nu ai studii superioare sau cunoștinte avansate de economie/marketing. Și nici nu contează orașul în care te afli. Dorință și perseverență, îți amintești?

Revenind la ideea pe care o pot transforma într-o afacere, știu că e cale lungă până să prindă formă. Voi avea nevoie, bineînțeles, de un capital, pe care îl pot obține accesând fondurile nerambursabile pentru tinerii care își doresc să creeze o primă afacere.
Desigur, va fi nevoie de găsirea unor furnizori de încredere care să-mi furnizeze materialele de calitate la cel mai bun preț și ustensilele necesare pentru crearea costumelor.
Va fi nevoie să fac schițe sau să găsesc un desenator suficient de priceput care să poată pune pe hârtie toate ideile ce se vor pune în practică.
Prețul de vânzare trebuie ales strategic, să fie mai mic decât cel al caselor de modă renumite, dar să respecte "conduita" unei selecții de materiale superioare și să acopere eforturile necesare creării acestora.

Nu ai cum să ai o cifra infloritoare a vânzărilor fără o promovare eficienta. Pe partea de promovare intenționez să deschid o serie de colaborări cu câțiva bloggerii de modă care spun sincer și pe nume ce înseamnă un costum de calitate, un costum unic, excentric și cu atitudine. Desigur, voi apela și la public care, întotdeauna oferă sfaturi gratuite și idei pentru o afacere profitabilă. Trebuie doar să fiu activă și să am "urechile ascuțite". 

Dar în ceea ce privește alegerea furnizorului de încredere, promovarea brandului și cele mai bune strategii de vânzare, mă aștept să le descopăr de la acel webinar gratuit și la cursurile AMZ Academy, de care îți spuneam adineaori.

Așadar, acum că ai învățat să lași deoparte persoanele și gândurile negative care-ți șușotesc că nu vei reuși niciodată, cred că ești pregătit să devii un om de succes. Perseverează, fii un lider, fii independent cu afacerea ta de succes! Cu ar arăta ea în viziunea ta?


“Leaderii de afaceri de succes proiectează o viziune, o articulează, o posedă cu pasiune și o duc spre completare fără oprire.” 


Jack Welch

You May Also Like

0 comments